joi, iulie 03, 2008

Unde se joaca copiii?



Aseara mi-am zis gata, nu mai pot! Desi facusem dimineata ordine, casa era iar cu fundul in sus. Peste tot jucarii imprastiate, carti, culori, bucatele de biscuiti, etc.. Si m-am hotarat. Fetele nu mai au au voie sa se joace decat in camera lor. Cand eram mica locuiam cu parintii in doua camere. Dormitorul era camera mea, iar ei stateau in sufragerie. Nu imi amintesc vreodata sa ma fi jucat in alta parte decat in camera mea. Rareori daca duceam un joc sau vreo carte in sufragerie. De fapt mama, de cate ori a fost la noi, mi-a tot amintit lucrul acesta, dar recunosc ca intr-un fel mi-a fost mai comod asa. Voi cum procedati?




Irina


8 comentarii:

  1. Doamne ajuta, Irina
    Ma intrebam si eu: "Pana cand au nevoie copiii de indrumare in ce priveste mentinerea ordinii"? Ale mele sunt mari, dar tot, trebuie sa le zic, eventual chiar sa fiu cu ele sa-si faca ordine, sa-si stranga dupa ele. Pana cand fac, e raspunsul. Deocamdata mentinerea ordinii e ceva ce ne necajeste pe noi, nu pe ei.
    Si in legatura cu imprastiatul peste tot... nu stiu cum e la voi, dar daca aveti un living prin care se trece, mai ales daca e si tv acolo, e greu sa le spui: nu aici cu jucariile! ei isi iau jucarii oriunde merg si nu fac un singur lucru odata - cel putin ale mele nu.
    Daca e mai bine delimitat spatiul - spre exemplu in dormitorul vostru sau alta camera - probabil ca nici nu trec pe acolo.
    Sau unde ai tu treaba, acolo au si ele, cu tot arsenalul aferent, care de obicei ramane in urma.
    La mine, intotdeauna, solutia a fost "hot-spot fire alert" de la flylady. La anumite intervale sau cand vezi ca incep sa fie lasate jucarii sau altele si nu se mai ocupa de ele - hai acum jocul celor 2 (3, 4, 5 sau cate vrei) lucruri. In felul acesta, seara nu e "ca dupa razboi"

    RăspundețiȘtergere
  2. La noi e cam la fel, sa stii... si inca sunt la inceput, ma gandesc ca in cateva luni se face si Ioana mare si sa vezi atunci tambalau! Andrei isi duce jucariile in toata casa, inclusiv in baie,in camera mea,in bucatarie.Ce-i drept e si f mic, iar locul lui de joaca e sufrageria...Sper cand ma mut eu de aici si am sa las camera libera, sa ii faca aici locul de joaca si poate sa-l disciplineze in aceasta directie, ca altfel or sa cedeze psihic si maica-sa si tata...

    Cred ca asta e singura solutie: locul de joaca sa fie in camera lor si in timp sa fie invatati cu ordinea si disciplina,iar seara, inainte de culcare, sa-si puna la loc jucarioarele in rafturi sau cutii (stiu ca la ikea au unele foarte dragute .si cutii dar si alte solutii de depozitare).

    Noi stam aici de cand ma stiu, de cand aveam 3-4 ani si la fel, sufrageria era loc in care primeam musafirii si atat.Mereu era ordine si usa inchisa, nu-mi amintesc sa ma fi jucat vreodata acolo, ci doar aici, in camera mea.

    Sper sa ai succes in gasirea unei solutii optime, care sa nu-ti dea batai mari de cap.Doamne ajuta!

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina, noi avem 3 camere decomandate.De obicei stau in sufragerie, si aici veneau si ele, vorba ta, cu tot arsenalul. Asta iarna stateam mai mult in bucatarie, iar sufrageria o tineam inchisa. De azi am reluat solutia asta, si e mai bine.De obicei stau de Ilinca sa stranga un joc inainte de a scoate altul, dar am zile cand ma doare gura de atata vorbit ;))


    Irinuca, intradevar, conteaza mult si rafturile. Recent am modificat si noi rafturile in camera Ilincai( o sa pun niste fotografii) si jucariile sunt puse in cosulete, pe categorii. Dupa ce am facut asta situatia s-a imbunatatit simtitor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si la noi sunt imprastiate, dar la momentul cand mancam sau plecam de acasa "fac curat".. Ce gasesc pe jos iau cu sacul si dau la vecini, asta e regula, si sa vezi cum dispar toate jucariile:))
    Si asa, prea multa curatentie strica :D, doar e casa de copii, nu muzeu :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Te inteleg perfect, si ma tot plang si eu la cine imi intra in casa si calca ba pe o jucarie, ba pe o revista, papuci, haine scoase din dulap... Toti imi spun ca asa e intr-o casa cu copii si asta e farmecul:) Am zis ca George e dezordonat, la fel il bat la cap sa stranga ba un puzzle, ba o carte, ba culorile, sa nu le ia Gabi. De cand e la tara, e aceeasi dezordine, Gabi le insira de cum se trezeste prin toata casa. Fiind apartament tip vagon, nu pot inchide nici o camera, dar asta e solutia. De obicei in timp ce doarme strang tot, fac ordine, desi imi mai scapa cate ceva mic de sub pat, fotolii... Inca nu le-am facut camera, nu au dulapuri, trebuie sa o gandesc cumva sa aiba si paturi si dulapuri si loc de joaca... La mine simt ca ma sufoc, pt. ca toate jucariile si masinile le-am catarat pe mobila din sufragerie, am senzatia cand deschid ochii ca sunt intr-un depozit:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Si noi ne lovim de aceasta problema,incerc sa reamintesc sa si puna lucrurile la locul lor.Apropo de ideea sa stea in dormitor sa se joace si sa nu vina dupa tine,nu cred ca merge ,am observat ca copii vin acolo unde iti petreci cel mai mult timpul.Irina poti sa amenajezi un colt in sufragerie unde se pot juca,ori te muti tu cu ele in dormitor.
    Ideea ca sufrageria e pt musafiri a c-am disparut deoarece nu ai o camera pt famile,family room,si living room e pt musafiri.
    Poti sa oragnizezi cartile de colorat ,creioanele etc intr-o cutie de palstic.Incearca sa te uiti pe situl de la IKEA au si catalogul on line si o sa gasesti ceva idei de organizare.
    O zi buna.
    Ps.copii de astazi au mai multe jucarii si carti decat am avut noi

    RăspundețiȘtergere
  7. Eheee, daca vezi cum arata casa mea...cand nu reusesc sa strang.
    Fie-mea are cantitati uriase de jucarii, m-am saturat de ele, am si dat, insa nu-mi permit sa dau cadourile si sunt chiar multe. Am cosuri peste tot dar si asa e greu. Mai ales cand rastoarna cosurile in mijlocul sufrageriei. Anna inca nu are camera ei. Noi avem o bucatarie de peste 40 mp, cu loc de luat masa, o sufragerie si 2 dormitoare. Dormitoarele sunt decomandate insa unul nu are lumina naturala, vine lumina doar din hol printr-o fereastra, si din pacate nu pot face camera Annei acolo, il folosim ca birou sau gazduim oaspeti. Sufrageria nu e decomandata si prin urmare, toti 3 dormim in singurul dormitor care mai ramane, care e destul de mare. Aici am bagat mare parte din jucarii, insa Anna nu sta singura sa se joace nici in ruptul capului. Unde sunt eu vine si ea cu jucariile de rigoare dupa ea.
    Noi vrem sa ne mutam la o casa cu mai putin teren si spatiu mai bine compartimentat, adica cu camere decomandate si eventual constructie noua. Sper sa si reusim anul asta. Atunci va avea si puiul meu camera lui si sper sa nu mai vad jucarii in toata casa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Are si Ania dreptate, noi nu aveam atatea carti si jucarii. Si noi tot cu cosurile si cu sacii suntem, dar le mai tin in camara si ii dau doar cateva.

    Acum e mai bine, am inchis sufrageria si stau mai mult in camera fetelor. Din fericire ele se mai joaca si impreuna, asa ca pot sa mai fac una-alta in bucatarie fara sa ma deranjeze. Asa ca starea mea de spirit s-a mai imbunatatit :).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.