joi, august 07, 2008

Legume cu piure de linte



Astazi am facut legume fierte in aburi, cu piure de linte.Toate ingredientele (morcovi, cartofi, ciuperci) au fost fierte la steamer (avem un Moulinex Exotic ) - lintea am fiert-o in castronul special pentru orez, iar restul in celelalte compartimente. Cand au fost gata am asezat legumele pe farfurie, impreuna cu piureul de linte( lintea zdrobita si amestecata cu un pic de ulei) si am presarat patrunjel tocat. Se pot manca simple, sau se poate adauga ulei, mujdei de usturoi sau ketchup, dupa preferinte.

Irina

7 comentarii:

  1. ce bine arata:)si sunt sigura ca este si gustoasa...voi incerca si eu...o seara frumoasa si la cat mai multe retete gustase pe blog...sursa de insiratie pt mamicile ramaase in pana de idei:D

    RăspundețiȘtergere
  2. da, a iesit foarte buna fiindca legumele isi pastreaza gustul cand sunt fierte la abur, au mai multa aroma. Spor la treaba si o seara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina, si linte ai pus-o la steamer? cat ai lasat? arata tare bine, daca o mai tii mult ma corupi si pe mine cu steamerul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. da, si lintea tot la steamer, are un castron special penru fiert orez, linte, etc..Le-am pus toate odata si le-am fiert 35 de minute.Sa vezi cum iese pestele, deja am corupt o prietena, ca i-am fiert un file de somon la steamerul meu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. vai, nu mai zi, mi-e teama ca ma corupi iar! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte curioasa draga mea ce parere are puiuta ta despre aceste feluri de mancare eu avand o familie in care mai mult de majoritate sunt copii imi e cam teama sa le fac astfel de mancaruri caci nu prea se omoara unii cu morcovii altii cu patrunjelul ca sa nu mai zic de fasole sau linte... poate o sa-i incerc sa vad ce zic dar sincer nu stiu cum o sa-i impac mai ales ca cel mare tine cu noi post... oricum arata extraordinar iar cu masina de paine si steamerul ma tot gandesc la ce sa renunt din lista de prioritati ca sa le pot cumpara ... Esti o adevarate cutiuta cu surprize pentru mine.Te imbratisez.

    RăspundețiȘtergere
  7. Gabriela, ale mele vad ca mananca legume, in special morcovii fierti le plac. Au mancat cu placere si fasole, si linte. Teodorei i-am dat fasole si linte in cantitati mai mici, m-am temut sa nu se baloneze, dar i-au placut.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.