luni, octombrie 27, 2008

Cartile copilariei


Butonand zilele astea pe un forum am dat peste un subiect despre cartile copilariei (noastre), care mi-a starnit muuulte melancolii. Mi-am adus aminte de zilele copilariei si de cartile frumoase de atunci. Am o lista intreaga de "preferate" pe care abia astept ca fetele sa le citeasca, si sper sa le placa la fel de mult.
Am pastrat o mare parte din biblioteca mea de copilarie si adolescenta,din pacate am mai si pierdut din ea. Dintre cartile pierdute am gasit cateva pe net, asa ca ieri i-am citit cu mare drag Ilincai "Intamplari din gradina mea "de Ana Blandiana.
Cateva din cele pe care le mai am eu, potrivite pentru varsta de 3-5 ani :








Ati pastrat carti de cand erati mici?sau ce carti va amintiti cu drag?


Irina

9 comentarii:

  1. Da, eu am acasa o colectie intreaga!Acum scriam un astfel de articol despre cateva carti recomandate copiilor pana in sapte ani...:)!

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana, poate spui si ce ai tu prin biblioteca de acasa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. iri, si eu am scris pe blog, in urma cu ceva vreme, despre cartile copilariei.

    uite link aici,poate vrei sa arunci un ochi.

    te imbratisez!

    http://floricelecolorate.blogspot.com/2008/01/cartile-copilariei.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai atins o coarda sensibila a sufletului meu pt.ca imi place enorm sa citesc;fetitei mele i-am inoculat deja acest microb si nu exista pedeapsa mai mare decat sa nu-i citesc la culcare;
    Cartile copilariei sunt multe si de acelasi gen pe care le-ai prezentat tu;sa nu uitam sa mai intram prin anticariate si sigur vom avea surpriza de a gasi o gramada de carti dragi;

    RăspundețiȘtergere
  5. Irinuca, ti-am pus un comentariu; neaparat sa-l citesti pe Vlad Musatescu, chiar ma intreb cum ti s-ar parea, eu ma prapadeam de ras la cartile lui. Si Cismigiu et comp e super.

    Doralina, chiar de mult n-am avut ragazul sa scotocesc printr-un anticariat. Dar ultima data cand am fost n-am gasit nimic interesant pentru copii :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce vremuri frumoase! Citeam povesti o multime. Si cartile cu "Habarnam"; si Musatescu, Legendele Olimpului, Legendele romanilor (Almas), Octav Pancu-Iasi, Mircea Santimbreanu... CA sa nu mai zic de Arghezi... Frumos, frumos

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu le-am pastrat aproape pe toate, mai putin cele care erau prea ferfenitite [erau unele de cand era bunica mica!] Balaica si Bobocel, asta e frumoasa foc! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Urmeaza un articol intreg pe blog!L-am cautat pe Vulpisor, nu o am! Am dat veste in tara sa vedem cine o mai are sa o aduc Ilincutei!:)
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina, il mai am si pe Habarnam, dar Ilinca e cam mica pentru el :)

    Dinny,daaa, e frumoasa, imi plac grozav papuselele din ilustratii.

    Roxana, mersic mult! abia astept articolul.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.