marți, octombrie 28, 2008

Din experienta altora


Mi-a placut foarte mult articolul de aici al Cristinei. Si eu m-am simtit adesea coplesita de toate indatoririle mele, si asta pentru ca nu stiam sa imi organizez viata de mamica si sa imi stabilesc prioritati.

Cand vin copiii viata se schimba, si daca nu ai ajutor de la nimeni trebuie sa inveti cum sa faci astfel incat sa te imparti intre nevoile sotului, ale copiilor, ale caminului, dar si ale tale, astfel incat sa nu te epuizezi psihic si fizic.

Imi place sa am in casa curata, sa ma trezesc dimineata si sa imi fac cafeaua in bucataria care straluceste, asta ma binedispune pe toata ziua. In sensul acesta m-au ajutat foarte mult ideile de la "Fly Lady". Cu ajutorul lor mi-am stabilit o rutina de dimineata si de seara pe care de obicei o urmez intocmai. Deasemenea respect orele de masa, iar intre aceste repere programul e oarecum flexibil. Incerc sa pastrez casa curata si totul in ordine, pe cat posibil.


Marea mea problema, nerezolvata in totalitate inca, sunt rufele. Mereu am multe de spalat, de calcat, si de aranjat in dulap, asa ca in acest domeniu vreau sa mai simplific, adica sa renunt la o parte din lucruri si sa pastrez strictul necesar. Cu lenjeriile deja am rezolvat, am pastrat doar ceea ce avem nevoie. Mai greu e cu hainele, in special ale fetelor, fiindca ele murdaresc mult si intruna e nevoie de schimburi, deci nu pot renunta la mare lucru.

Faptul ca avem o rutina a casei este un lucru odihnitor pentru toata familia, dar pentru mine in primul rand. Asa mai am timp si de pasiunile mele- lucrul de mana , blogul si cititul, sunt mai senina si mai odihnita(aici fac o paranteza-de la o vreme nu ma uit la televizor si am scurtat statul pe net).

Apropo de pasiuni, am inceput sa ii impletesc Ilincai un pulovaras, am terminat fata si o parte din spate.


Am reusit sa impletesc un pic si la o  esarfa



Desigur ca mai am multe de invatat, sper ca nu-si imagineaza cineva ca sunt sotia, mama si gospodina perfecta, si ca in casa noastra totul merge mereu ca pe roate. Nici pe departe asa ceva. Am zile in care sunt obosita, morocanoasa, si fara chef de nimic, zile in care vasele sunt nespalate, rufele imprastiate, nu reusesc sa termin mancarea la timp sau sa fiu rabdatoare cu sotul si cu copiii. De aceea ma bucur cand citesc despre experienta altor sotii si mamici, incerc sa raman cu ceva si eu din intelepciunea lor.

Irina

8 comentarii:

  1. These are beautiful! I've been considering learning to knit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Thank you, dear Mimi!it's easy,you must try :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Desi n-am responsabilitatile tale, nici eu nu m-as descurca fara organizare si prioritati! Pe cat de importanta e insa organizarea, pe atat de importanta este insa si perseverenta in aplicarea ei. La TV eu ma uit maxim o data- de doua ori pe saptamana, ma oboseste foarte tare si fizic [stau oricum mult la serviciu cu ochii in calculator] si psihic. Mi se pare cam pierdere de timp sa ma uit la TV, mai ales ca exista surse alternative de informare de unde pot sa selectez exact ce ma intereseaza. Am inteles insa ca Trinitasul e bun de urmarit, eu nu-l prind inca. Tu il urmaresti?

    RăspundețiȘtergere
  4. asa e, perseverenta este foarte importanta

    nu prindem nici noi trinitas tv, am inteles ca se poate vedea pe net

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ajuta! Bine venit acest raspuns.
    Si la mine stau lucrurile destul de prost cateodata, mai ales atunci cand factori externi vin si imi dau peste cap tot programul. Atunci abia reusesc sa ma impart intre toate...
    Tare frumos puloverasul! Si esarfa este superba! Eu sunt incapabila sa inteles modelul, m-am uitat jumatate de ora la cate un model simplu, am luat si andrelele si ...nu a iesit nimic. Poate vreodata voi reusi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum am vazut chestia cu trinitasul. Eu prind si in fiecare zi privesc cu mare drag. Ma ajuta sa raman cu sufletul deasupra celor rele ale zilei. Plus ca mi-am revazut cu bucurie multi fosti colegi si profesori care mai apar in diferite emisiuni...Si am abonament full la RDS.

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte frumos ppuloverasul! Felicitari, esti priceputa si in ale tricotatului! Si eu ma bucur sa pot invata din experienta altora!

    RăspundețiȘtergere
  8. imi plac foarte mult culorile pe care le-ai ales pentru esarfa:) spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.