vineri, octombrie 17, 2008

Tratament naturist pentru giardia



Ieri am fost sa luam rezultatele analizelor si
se pare ca Ilinca are o parazitoza (probabil giardia). Deocamdata nu i-a dat un tratament, fiindca trebuie sa repetam coproparazitologicul intai, dar punand cap la cap si alte simptome din ultima vreme (manca foarte prost, nu a luat mai nimic in greutate, din contra, a mai slabit, se plangea uneori de dureri de burtica, etc.) cred ca diagnosticul e corect. Stiu ca in astfel de situatii se dau medicamente care afecteaza ficatul, asa ca m-am gandit sa atac intai problema pe cai naturiste.

Se pare ca semintele de dovleac sunt foarte eficiente, dar fiindca mi se pare cam complicat cu semintele am cumparat ulei de dovleac presat la rece, care conserva in totalitate principiile active ale semintelor. Acest ulei nu este eficient doar in combaterea viermilor intestinali, ci are efecte benefice si in afectiunile gastrice si hepatice, regleaza tranzitul intestinal, creste pofta de mancare, intareste imunitatea organismului, scade colesterolul din sange. Este bogat in vitamine si in minerale. Ii dau Ilincai cate 3 linguri pe zi, cu o ora inaintea meselor, pe stomacul gol.


Pe langa asta ii mai dau helmiflores, cate o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi, tot pe stomacul gol, si tinctura de propolis, cate 20 picaturi pe zi.Tratamentul trebuie tinut 3 luni.

Pentru refacerea florei intestinale ii dau enterolactis.

Sper ca intr-o luna sa vad ceva rezultate, ca s-a topit cu totul saracuta. Ati avut probleme de genul asta, aveti ceva sugestii?

Irina


20 de comentarii:

  1. uffff :(

    mai e buna tinctura de usturoi, are un gust/miros urat, dar se consuma cateva picaturi in ceai si nu se mai simte.

    eu iau acum, pt. intarirea sistemului imunitar, dar care sunt bune si la problema viermisorilor de toate tipurile, niste pastilute cu extract de usturoi si cimbrisor. o pastiluta este echivalentul a 1 kg de usturoi, deci e f puternic, dar nu are efecte adverse (iau deja de mai bine de o luna).

    RăspundețiȘtergere
  2. intradevar uleiul de seminte de dovleac este cel mai bun eu cand eram micuta imi amintesc ca il mancam cu paine (muiam painica in el si il mancam)imi placea foarte mult si nu am avut niciodata problemele pe care le mentionezi.In schimb ai mei le au si nu se omoara nici cu semintele de dovleac o sa caut uleiul dar cred ca e destul de scump...

    RăspundețiȘtergere
  3. Gabriela, da, e cam scump, am dat 18,5 ron pe 200 ml


    Irina, cum se cheama pastilutele exact?

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi ne lovim de aceeasi problema doar ca Antonia avea o mancarime in jurul buricului si destul de rare episoade de 'flamanzeala'
    Eu am o dr.foarte buna de mai multi ani si noi ne tratam naturist de mult timp;ALOE BIT'S AND PEACHES(un sirop intr-un flacon mare)si Garlic(gelule de usturoi si cimbru)Din pacate tratamentul este f.costisitor,100lei=Aloe si 80lei=Garlic
    INSA iti ajung pt.foarte mult timp,cateva luni si trateaza mult mai multe probleme cum ar fi cresterea imunitatii,a poftei de mancare,a constipatiei etc;Garlicul nu poate fi dat la copiii mai mici de 5 ani;
    Dar ca sa te convingi intra pe Internet pe site-ul firmei FOREVER;
    Iar pt.pofta de mancare la noi a dat rezultate foarte bune MULTISANOSTOL;Antonia imi manca si capul dupa doar 2 zile de tratament;
    Daca ai nelamuriri I'm here!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doralina, cunosc produsele forever, i-am dat Ilincai gel cand era mai mica.Cu gel si garlic am tratat o cistita rebela de-a mea, nu mai am probleme de ani de zile.


    i-am dat multisanosvit cu fier, recent am terminat o sticluta, dar n-a avut prea mare efect,cred ca parazitoza e prea puternica.O sa-i mai dau o tura in noiembrie.

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, am vazut raspunsul Irinucai si cred ca la PARAZITOL se refera. mi-au fost si mie recomandate de un medic de la o clinica din Buc cand am avut niste probleme de felul asta si sunt eficiente. sunt produse de PROnatura si se gasesc la Plafar, dar si la unele farmacii. e specificat pe ele ca se pot da si copiilor mai mici de 7 ani. (e o cura de 10 zile, apoi 2 saptamani pauza si inca 10 zile cu pastile). poate i-ar fi de folos. intreaba eventual la farmacie... daca cumva nu le gasesti, mie mi-a ramas o cutie neinceputa si neexpirata;) pot da o fuga sa ti le aduc, eventual. te pup! sanatate Ilincai.

    RăspundețiȘtergere
  7. Iri, eu de pastilutele de care a pomenit si doralina vorbeam, "Garlic and Thyme" de la Forever. Intr-adevar, sunt cam scumpe, dar o cutie ajunge pentru 3 luni, ca au 100 de pastilute. Dar, din cate am inteles tot de la doralina, nu ai putea sa i le administrezi Ilincai, ea avand sub varsta de 5 anisori... Eu zic ca ii va trece cu ce ii administrezi tu acum, iar de nu, si apare vreo recidiva in viitor, ii dai si pastilele de la Forever si cred ca isi va reveni definitiv (din cate stiu, acestea cica ar elimina si ouale de giardia...).

    RăspundețiȘtergere
  8. ah si inca ceva! produsele de la Forever au un pret cam ridicat, dar ca distribuitor le iei cu un pret mai mic, spre exemplu eu am dat pe pastilele cu usturoi si cibur aproximativ 30 de lei.pana la urma forever e o afacere si trebuie sa le vinzi cu pretul propus pentru consumator ca sa-ti iasa ceva, dar mie nu mi se pare corect, vine omul bolnav si amarat si-i mai cer si bani in plus... la forver au si un deodeorant natural si cu un gramaj mare (te tine cam un an si ceva, deci faci ceva economie la bani si la sanatate :D ) si un detergent universal ecologic :P.

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina, parerea mea este ca pe langa tratamentul ales de tine poti sa incerci sa ii dai seminte de dovleac in stare cruda. Eu despre ele am auzit de la mai multe mamici ca dau rezultat imediat. Daca stomacelul Irinei tolereaza poti sa ii dai si cate un graunt de usturoi pe zi sau o jumatate (asta pentru o scurta perioada: 2-3 zile).
    Sanatate va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum am vazut in casuta de mesaje ca Ilincai nu ii place usturoiul; pai nu trebuie sa il mestece, il poti taia in bucatele mici si ea trebuie sa le inghita cu apa ca pe niste pastilute.

    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ioana, daca ai chef si timp te astept pe la mine saptamana viitoare.Vorbim la telefon.

    RăspundețiȘtergere
  12. buna,
    fata mea de 1 an si 3 luni si-a revenit dupa o diaree urata care parea ca nu se mai duce, doar cu tratament naturist romanesc de la hofigal - le-am dat mail si mi-au raspuns cu o schema de tratament.
    aloe e bun, il poti lua mai ieftin direct de la sediu, fara intermediar;
    pt flora, mai bine chefir, drojdie de bere, miere; iar merele si gutuile ii curata stomacul de resturile ramase dupa distrugerea florei, dc e cazul;
    trebuie sa fie la plafar ceaiuri sau siropuri autohtone, precum si capsule giardinostop sau giardinofug ?!?!
    se poate trata si homeopat, dc nu contravine principiilor tale.
    Multa santate !

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne ajuta!
    Uleiul de dovleac l/a luat 3 luni fara intrerupere? Pe sticla pe care o am eu scrie ca se da 10 zile.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  14. din cate imi amintesc i-am dat fara pauza

    RăspundețiȘtergere
  15. Irina, ati rezolvat probabil problema cu Giardia. Cum ati reusit? Noi ne chinuim de aproape un an si nu reusim. Am apelat si la tratamentul soc de 5 zile de Zentel toata familia, dar Daria tot are cearcane, tot fara pofta de mancare, tot slabuta. Mi-ar prinde bine sa-mi spui cum ati reusit sa scapati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu helmiflores , ulei din semine de dovleac, si cu suc de mere, morcov si sfecla rosie.Ulei din seminte de dovleac le dau si acum din cand in cand, o lingurita-doua pe zi, pe stomacul gol.

      Ștergere
    2. Irina, vreau sa-i incep Dariei acest tratament. Mi-ar fi de folos daca mi-ai mai da ceva informatii. Exista restrictii alimentare in timpul tratamentului, de exemplu laptele sau mierea? Se ia fara intrerupere 3 luni tot tratamentul? Multumesc anticipat.

      Ștergere
    3. n-am avut nici o restrictie alimentara.Ar fi bine sa-i dai fara intrerupere macar o luna-doua.

      Ștergere
  16. Pentru pofta de mancare si imunitate recomand Cod Liver Oil iar pentru paraziti Baby's Jarro Dophilus plus Fos . Produsele sunt de la Childlife si sunt foarte bune. Eu le iau de la Remedii Online http://www.remedii-online.ro/collections/produse-naturiste-pentru-copii/products/babys-jarro-dophilus-fos-gos-70g / http://www.remedii-online.ro/collections/produse-naturiste-pentru-copii/products/cod-liver-oil-copii-237ml

    RăspundețiȘtergere
  17. buna irina. cati ani avea fetita cand a primit tratamentul? cum se da? uleiul pe stomacul gol apoi sucul si helmiflores cum?
    multumesc

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.