luni, noiembrie 17, 2008

Chiftelute de cartofi cu varza de Bruxelles

Astazi am avut in meniu chiftelute de cartofi, si fiindca am pus ochii pe reteta asta m-am gandit s-o incerc. Rezultatul este delicios, o sa le mai fac in mod sigur.

Eu am adaptat-o putin, in sensul ca in loc de margarina am folosit ulei de masline, si am adaugat marar tocat. In plus am facut cantitatea la jumatate.


Am folosit :

-600 g cartofi curatati
-300 g varza de Bruxelles
-30 g faina
- 2 linguri ulei de masline
- 1 legatura de marar
-sare, piper


Am taiat cartofii cubulete si i-am pus la steamer 20 de minute. Am adaugat varza de Bruxelles (am cumparat de la hipermarket, congelata) si am mai fiert inca 10 minute. Daca fierbeti legumele in mod normal trebuie scurse foarte bine.



Cand au fost gata am trecut vasul pe sub un jet de apa rece , am scurs foarte bine si am pus totul la robot. Am adaugat restul ingredientelor si am mixat bine.

Din compozitie am format chiftele marisoare, cam cat palma, si groase cam de doua degete, pe care le-am tavalit prin faina (data viitoare o sa folosesc pesmet, acum n-am avut). Formati chiftelele cu mana uda, altfel se lipesc.




Le-am prajit in ulei de palmier bine incins, la foc mare( altfel se desfac la prajit). Cand s-au rumenit pe o parte se intorc cu grija pe partea cealalta, folosind doua palete de lemn( eu le-am manevrat foarte usor cu lingura de metal de spumuit supa, si cu o paleta de lemn).



Se scot pe hartie absorbanta, apoi se aseaza pe farfurie.

Cred ca merg si rumenite in cuptor, dar recunosc ca, desi e mai sanatos, nu sunt fan al acestei metode cand e vorba de chiftelute :) .


Irina

9 comentarii:

  1. Apetisanta reteta ! Am vazut in meniul tau ca astazi aveti chiftele din cartofi si trebuie sa iti spun ca sunt preferatele sotului meu. Pana acum n-am gatit insa chiftelutele cu varza. O sa incerc si eu reteta ta.

    ... si frumoase fotografii de iarna!

    Post placut in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-e foame! (emoticon care-si mananca unghiile!)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca le-as face la cuptor ca prajite sunt f nesanatoase. Oricum cred ca sunt bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ina, la cuptor nu-mi plac ca nu fac crusta ca lumea. Ai vreo solutie?sa le ung cu ulei sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea eu la cuptor fac orice chiftea. Pun foaie de copt in tava de aragaz si le coc ~ 15 minute pe o parte si 15 pe cealalata. Depinde de compozitie. Mie mereu mi-au facut crusta crocanta. Eventual mai pune putin ulei in ele.

    RăspundețiȘtergere
  6. Niko, daca le faci o sa-ti placa sigur, sunt foarte bune. Vreau sa incerc si varianta la cuptor, cum a spus Ina.

    Anca, sa-ti trimit o portie? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. bre, daca mai sunt, trimite! hai ca o sa incerc si eu reteta asta hihi ca sunt moarta dupa chiftelute. o sa le fac la cuptor, sa scap de prajeaja.

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca ar iesi bune la cuptor, in tigaie trag cam mult ulei

    RăspundețiȘtergere
  9. hhhmmm, ce pofta mi-ai facut, aproape sa sar in poza sa mananc direct de acolo..foarte apetisant arata si gustos, o combinatie foarte reusita :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.