marți, decembrie 16, 2008

De azi

De la Sfantul Nicolae incoace am tot fost ocupata, si nici nu stiu cand a trecut timpul - au mai ramas asa putine zile pana la Craciun?



Intai sa va povestesc cum am petrecut de Sf. Nicolae- in ajun am facut bradul, impreuna cu copiii si cu bunicii fetelor (parintii mei) care au fost la noi in vizita pentru o saptamana. Am pus ghetutele sub brad si l-am asteptat pe Sfantul sa le umple :), si trebuie sa spun ca a fost generos si anul acesta .

Ilinca a desenat o scrisoare pentru mos Nicolae in care a cerut ce altceva decat un calut (e impresia mea sau chestia asta cu calutii e boala nationala?) , iar Teodora n-a avut preferinte deocamdata (slava Domnului!).

Dimineata am desfacut cadourile, si dupa ce am fost la biserica ne-am dus sa petrecem la Anca, impreuna cu Gabriela si cu Ioana. Am mancat o gramada de bunatati - fiecare a adus cate ceva. Am avut hummus, salata de icre, paste cu legume si cu tofu afumat, somon la gratar, chiftelute de naut (falafel), salata de varza cu morcov, paine proaspata de casa, baclava cu nuca (iam-iam, Gabriela e specialista), si "ochelari" cu caramel.

Copiii s-au jucat, asa ca am mancat si noi linistiti, si am stat la povesti. Din pacate ziua a fost muult prea scurta, abia astept sa ne reintalnim.

La intoarcere am vazut si luminile din centru- foooarte dragut- cu ocazia asta mi-am dat seama ca n-am mai mers prin zona centrala, seara, de foarte multa vreme.

Acum urmeaza sa termin curatenia pentru Craciun, si sa ma gandesc la meniu, ca sa mergem zilele astea la cumparaturi (mi-e groaza- va dati seama ce e in hipermarketuri?). Vreau sa pregatesc din timp mancarea, si ce se poate sa bag la congelator (de exemplu compozitia pentru sarmale), ca sa am mai putin de lucru in Ajun si sa mergem linistiti la Biserica. Si poate cu colinda pe la cine ne primeste :). Vom vedea.

(in fotografie e coronita noastra de advent, facuta de mine. In mijloc are un ornament cu scena Nasterii Domnului, pe care l-am primit anul trecut cadou de la sotul meu drag)


Sa aveti spor la treaba, stiu ca toata lumea e ocupata zilele astea, mai ales doamnele :).

Irina



8 comentarii:

  1. Spor la treaba si tie! Eu am terminat de varuit, mai am putin si gata si curatenia. Cumparaturi fac din cartier, m-am lecuit de pierdut vremea in trafic.
    Si pe mine m-a dat peste cap un stand plin in Carrefour cu ponei, chiar e boala nationala, hihi!:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eheei, noi am discutat cu mosul de anul trecut pentru ponei, si avem unul maaare si frumos! Care acum ne place si mai mult (anul trecut Anna era micuta). Anul asta cred ca Mosul va avea mai multe carti frumoase! Eu am cateva carti din copilaria mea pe care mi le-au sfasiat verisorii si nepotii in anii de cand am plecat de la parinti si acum vreau sa le comand prin anticariate pentru Anna. Sunt carti minunate care ar fi trebuit reeditate, ar fi superb sa le gasesc in versiune noua.
    Curatenia noi am terminat-o, in toamna asta am spalat absolut toate covoarele, draperiile, perdelele din casa, acum am sters pe sub fiecare corp de mobilier, doar putin aordine trebuie sa mai fac si sa organizez inca putin zecile de ghivece cu plante care nu mai au loc in casa. Si am decis sa nu mai spargem targul cu 15 feluri de mancare cum am facut in anii precedenti, mai ales ca avem in plan sa si plecam de acasa putin in minivacanta asta. O sa pregatesc cate putin din tot ce ne-ar placea sa gustam de Craciun. Ma simt usurata ca nu mai taiem porc anul asta si nu trebuie sa mai car toate oalele mari si ustensilele din beci si sa mai umplu bucataria de miros de jumari si untura (anii trecuti am fost fortata sa pregatesc preparatele din porc inca din ultimele zile de post, si nu mi-a convenit deloc). In fine, spor la treburi doamnelor!

    RăspundețiȘtergere
  3. deci sa se consemneze: clar e boala nationala si inca una veche: tot caluti visam si eu acu 20-25 de ani... si daca ma straduiesc un pic imi plac si acum la fel de mult:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Elena, multumesc.Ai varuit acum in miezul iernii?:)

    Mari, si eu tot cate putin o sa pregatesc, nu are rost sa risipim mancare doar ca sa fie masa incarcata.

    RăspundețiȘtergere
  5. Haha, Irina, se pare ca da, fetele au preferinte pentru ponei, caluti, nu stiu de ce.. :))
    Si pe mine m-au innebunit cu activitatea asta..

    RăspundețiȘtergere
  6. Da Irina, acum, insa sa stii ca in cateva ore a fost gata camera, am avut doi baieti harnici care au si curatat tot in urma. Plus ca fiind camera calda, caloriferele calde, s-a uscat imediat. Bine ca am scapat, de acum m-am linistit si eu:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cand eram copil visam sa ajung medic veterinar si sa am grija de caluti... astazi sint economist dar iubesc in continuare caii! Asa ca o inteleg pe Ilinca.
    Va pup, sarbatori fericite in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. irina, ai uitat sa spui cine a facut toata mancarea... hm! sa nu cumva sa ma banuiasca lumea de talente culinare! :D

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.