sâmbătă, decembrie 27, 2008

Zile de Craciun

...ma gandeam aseara la aceste zile de Craciun si am simtit nevoia sa Ii multumesc lui Dumnezeu pentru toate binecuvantarile pe care le-a trimis in viata mea, in marea Lui bunatate- familie, sanatate, prieteni, casa - dar mai ales pentru faptul ca El a venit sa se intrupeze pe acest pamant, in aceasta vale a umbrei mortii, ca sa avem cu totii nadejdea mantuirii.

Anul acesta Ilinca a cantat pentru prima oara o colinda- singura. Cu o zi inainte de Ajun au venit trei fetite cu colinda, si ea a fost foarte impresionata de felul in care au cantat. La vreo zece minute dupa aceea am auzit-o cantand in camera cealalta "Domn, Domn sa-naltam" singurica. Cred ca a invatat versurile de pe cd-ul cu colinde pentru copii, pe care il ascultase de mai multe ori. Am observat ca are o memorie foarte buna, nu e prima oara cand reproduce texte pe care le-a retinut spontan, fara sa o fi pus sa le memoreze. M-am bucurat ca atunci cand am intrebat-o ce sarbatorim de Craciun mi-a raspuns : nasterea lui Iisus - nu pe mos Craciun, nu bradul, sau altceva.

Aseara am avut parte de o surpriza extraordinara- Natalia si Ioana m-au sunat ca sa ne colinde, si au cantat miiinunat- imaginati-va cum se auzea un cor de zece persoane la telefon :). Aveam si musafiri, care au fost si ei impresionati de frumusetea colindelor. Inca o data multumesc, dragelor! )

In seara de Ajun nu am facut nimic important, abia pe la 8 am terminat cu toate treburile, asa ca n-am mai ajuns la slujba din Ajun, in schimb am ascultat-o la radio Trinitas, iar seara am mers cu colinda la nasii Teodorei.


Am primit cu totii cadouri , ne-am intalnit cu prietenii, si am petrecut clipe linistite si frumoase in familie.

A, nu v-am zis ca a fost primul nostru Craciun fara televizor :). Acum vreo doua luni am renuntat la cablu, si cand am facut curatenia pentru Craciun am bagat si televizorul in camara, nu ne-am hotarat inca ce sa facem cu el. Recunosc ca nu m-am gandit vreodata ca as putea trai fara televizor in casa, dar vad ca n-am murit inca :)).

6 comentarii:

  1. Oho, sa vezi ce BINE e fara tv! Eu il deschid cam o data pe saptamana cel mult :D

    RăspundețiȘtergere
  2. da, e nemaipomenit! nu cred ca il vom mai pune vreodata in casa

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine că aţi avut un Crăciun liniştit! :)

    E chiar super fără TV. Eu n-am avut 6 ani TV... Acum 1 lună, la insistenţele logodnicului meu, ne-am băgat cablu TV la unul din calc. Dar degeaba, nu se uită nimeni la emisiuni că-s o mare pierdere de vreme. De multe ori şi uităm că avem TV. :)) Cred că renunţăm iar, după ce expiră anul din contract.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iri, ma bucur ca ai petrecut zile frumoase si linistite alaturi de cei dragi. Sunt intr-adevar o binecuvantare astfel de momente!

    Am primit toate mesajele tale, am publicat si raspuns la unul din ele acum cateva minute. Sa ma ierti ca ai asteptat atat, am avut multe pe cap...:(

    Te imbratisez!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa va dea bunul Dumnezeu şi de acu în colo zile la fel de minunate. este foarte important să transpunem armonia şi bucuria din zilele Crăciunului în fiecare zi a vieţii noastre. la mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.