luni, ianuarie 05, 2009

....

gataaa, de azi am reintrat in rutina, s-a terminat vacanta. Aseara ne-am culcat ingrozitor de tarziu, cred ca era vreo doua, asa ca dimineata am reusit cu chiu cu vai sa ma trezesc la 8.30. Si ma astepta o gramada de treaba, fiindca aseara n-am mai facut nimic. Acum toate sunt la locul lor, mancarea e pe foc, copiii se joaca, asa ca am luat o pauza de cafeluta.
Azi programul nostru s-a cam dat peste cap. In principiu am stabilit urmatoarele repere:
  • 6.30 trezirea(eu)
  • 7-8 micul dejun
  • 10.30 gustare
  • 13-14 pranzul
  • 14-16/17 somn de dupa-amiaza
  • 17-19 joaca, plimbare
  • 19-19.10 gustarea de seara
  • 20.00 stingerea pentru fete
Intre dejun si gustare fac mancare si ce treburi casnice mai sunt. Dupa gustare lucrez ceva cu Ilinca, invatam o poezie sau un cantecel, facem ceva de lucru manual, etc..
Cat timp Teodora doarme Ilinca picteaza, sau citim ceva, se mai joaca, iar eu termin treburile (daca mai sunt), sau fac altceva. Dupa somnul de pranz mergem la alti copii in vizita, sau stam acasa-depinde de vreme. Miercuri si vineri ne deplasam (in gasca, normal :)) ) la balet.
Sambata si duminica - biserica si apoi program de voie.

In "gradinita" de acasa folosesc urmatoarele materiale:

  • activitati matematice : caietul de la ed. Aramis, pentru varsta de 4-5 ani

  • dezvoltarea limbajului : citim si povestim, invatam poezii
  • cunoasterea mediului: caietul de la ed. Aramis pentru 4-5 ani. Aici mai folosesc si carticelele "Ursuletul cel istet te invata anotimpurile" de la ed. Prut International

  • lucru manual si desen- aici folosesc resurse de pe net, in functie de anotimp, sau de un eveniment
Foarte multe resurse si idei gasiti la linkurile de aici .

Irina

5 comentarii:

  1. Îţi doresc mult succes în anul ăsta. (Eşti o sursă de inspiraţie pentru mine)

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina, si mie imi plac cartile de la Aramis. Le-am folosit mult si mi s-au parut intr-adevar bune. Din aceeasi serie mai e si una cu desenul, nu? Noi la desen suntem lenesi. Acum folosim asta: teora.ro/cgi-bin/teora/libraria/mbshop.cgi?database=05&action=view_product&productID=0596&category=11 (scuze, imaginea e aiurea). Are si activitati matemaitce, si de citire, si de scriere, si de desen. Si, culmea, Stefan e super incantat ca are muuulte pagini. Isi facuse planul ca face cate 2-3-4 pe zi si ne punea sa-i spunem in cate zile o termina.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca de obicei te admir pt.programul tau;am o intrebare:cum reusesti s faci activitati cu Ilinca cand Teodora nu doarme;cu ce-i ocupi timpul?

    RăspundețiȘtergere
  4. dar se culca asa devreme daca s-au sculat la ora 17?
    Sopfia se culca la ora 20 numai daca n-a doremit la pranz, si chiar si-asa se mai intinde pana la 21.30 uneori:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Sabina, orele sunt orientative, da-ti seama ca nu adoarme Teodora fix la 14 si se trezeste fix la 17, ci undeva intre orele astea.
    Ilinca nu doarme la pranz.

    Oricum, la ora 20 e stingerea, dar clar ca nu adorm instantaneu :)). Ele mai stau uneori, se joaca, alteori adorm imediat- depinde de zi.


    Doralina,Teodora se joaca si ea in jur, sau ia un creion si mazgaleste vreo foaie. In general isi gaseste o ocupatie. Apoi si "activitatile" cu Ilinca sunt mai mult sub forma de joc, nu e ceva rigid.

    Noros, Ilincai ii place sa deseneze, in special caluti :)).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.