vineri, ianuarie 23, 2009

Pregatiri de primavara

Ieri, in Bucuresti, a fost o zi minunata, spuneai ca e primavara- era cald si soarele stralucea, asa ca am iesit la plimbare.

Anul asta as vrea sa scot ce mai am pe balcon (niste dulapuri vechi, plus alte lucruri care s-au adunat) si sa-l transform intr-o mica terasa cu flori si legume.

In consecinta am facut o vizita la serele romstal, si apoi la practiker, sa vad ce produse au si la ce preturi, ca sa-mi pot face o planificare.

La romstal nu aveau mare lucru, am gasit doar niste floricele in ghiveci la reducere- narcise, zambile si branduse, intre 1,00 si 1.5 ron bucata.
O narcisa, zambilele si brandusele sunt in cosulete de nuiele, arata foarte dragut la fereastra din sufragerie.



La practiker aveau foarte multe seminte . Am cumparat seminte de legume (rosii, dovlecei, mazare, fasole pitica- castraveti am de anul trecut) aromatice( cimbru, busuioc), verdeata (leustean, marar, patrunjel ) si cateva flori(lavanda si lobelii).

Am mai vazut si alte lucruri frumoase- suporturi pentru flori din fier forjat, mobilier de gradina, si o fantanita de interior foooarte simpatica ( cu siguranta s-ar potrivi in balconul nostru, dar pretul e cam mare 350 ron).


Ma gandesc ca ar fi interesant sa pun pe jos niste mocheta din asta verzulie, gen iarba (ca cea de sub fantanita), dar nu stiu cat de practic ar fi (avem gresie pe jos in balcon).



Mai am niste idei, dar va trebui intai sa masor balconul, si pe urma sa fac o socoteala, sa vad ce ne permite bugetul :).

Oricum, primavara e pe drum, nu aveti senzatia asta :) ?

Irina

9 comentarii:

  1. Da, da şi eu simt miros de primăvară în aer. :)

    Fântâniţa e superbă!

    Şi eu am avut multe flori în timpul studenţiei. Dar acum nu mai pot ţine nicio floare din cauză de pisic mic şi devastator. :(

    Să pui poze cu mini-terasa. :)

    Adelina

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-ti faci jardiniere mari late de 30-40 cm pentru legume, in ghivece nu merg.Fantana e draguta dar ocupa spatiu aiurea...Si nici mocheta nu e buna, trebuie sa poti curata gresia bine. Poti opta pentru mobila micta din ratan, din aceea de gradina, pentru un coltisor dragut de luat cafeaua. Lobeliile nu stau bine la soare, ale mele s-au cam sifonat anul trecut. Stii ce merge frumos de tot in balcon? Trandafirii aceia gen arbust, in ghiveci, am vazut exemplare minunate la o expozitie de flori. Si miros...hmm!
    La mine in gradina va fi revolutie anul asta, tia-m urmat sfatul si opresc numai ce pot lucra, pe restul pun trifoi sau gazon. Sa se joace Anna. Spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai ca am scris numai aiureli, corect: "mobila micuta din ratan" si "ti-am urmat". Sorry!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mari, bine ca mi-ai zis de lobelii, nu stiam ca le trebuie umbra, balconul nostru e la soare.

    Adelina, nici eu nu mai am decat vreo trei in casa, le-au jumulit fetele pe celelalte :)

    RăspundețiȘtergere
  5. I say this every year, but I love that daffodils are also called lent lilies because they come during Lent.

    RăspundețiȘtergere
  6. Stii ce ma gandeam? Am vazut ca ai luat seminte de legume. Rosiile trebuie puse de acum si ardeii, ca dupa ce cresc de vreo 10 cm sa le transplantezi pe fiecare la locul definitiv, rarite. Eu ti-as fi recomandat mai degraba sa cumperi rasad de la piata, exact atatea fire cat ai nevoie, din seminte faci foarte multe fire si nu se stie cum rodesc. Poti pune semintele in ligheane din plastic cu pamant de flori. Le acoperi cu foi de sticla daca nu ai cald in balcon. Fasolea si mazarea le plantezi prin martie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna idee mi-ai dat!Am sa pun ,asa cum obisnuiam odata, seminte de patrunjel si leustean pentru a avea verdeata proaspata toata vara ...

    irinaindira

    RăspundețiȘtergere
  8. Mari,n-am luat rasaduri de la piata fiindca am luat anume soiuri de rosii. O sa fac doar cate rasaduri imi trebuie, nu folosesc toate semintele.Multumesc pentru sfaturi, imi sunt de mare ajutor.

    Irina, sa-mi spui cum le merge :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.