duminică, mai 03, 2009

Mini-terasa de balcon :)



Dupa cum am mai povestit, de cativa ani tot fac efortul sa transform unicul balcon al apartamentului intr-o mica terasa si nu am reusit, mereu se gasea ceva de depozitat acolo si n-aveam loc.
Saptamana trecuta m-am mobilizat in sfarsit si m-am pus pe treaba. Am scos din el toate lucrurile, le-am sortat, am aruncat ce nu mai era nevoie, si celor care au ramas le-am gasit alt loc. Din cele patru dulapuri am pastrat doar unul, in care tin ghivecele goale. Desi cumparasem seminte de legume, pana la urma m-am decis sa pun flori, in principal muscate, fiindca sunt rezistente, au o perioada lunga de inflorire si sunt usor de ingrijit. Mai am iedera, begonii, trandafiri si aromatice- cimbru si menta.
Dupa ce am aranjat florile am constatat ca mi-ar trebui si o masuta :), asa ca impreuna cu Nicoleta am plecat in cautari. Am gasit intr-un hipermarket exact ce mi-am dorit- o masuta de lemn, cu doua scaune. Pernutele au fost incluse :).


A trebuit intai sa o montam (Nicoleta a fost de baza :)) )


si pe urma am probat-o :))


Acum astept sa se incalzeasca din nou, ca sa-mi pot bea cafeluta pe balcon.

Si cateva imagini cu florile:


muscate (am mai multe, dar n-au inflorit toate)


trandafiri


fantanita cu pitici :) (cadou de la sotul meu )


Pieris Japonica (are niste flori ca lacramioarele, si creste cam 2 m- e un arbust pentru gard viu)


iedera



menta si cimbru (langa menta se vede si regina noptii)

capsuni

Am mai pus seminte de patrunjel, levantica, busuioc, mazare, fasole, dar deocamdata nu au iesit.

Va doresc o saptamana frumoasa!

Irina

23 de comentarii:

  1. Intr-adevar, omul sfinteste locul...

    Minunat!

    >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumusete de gradinuta ti-ai facut Irina! Capsunile m-au dat gata...sa imi spui ce gust au cand veti gusta din ele. Eu anul asta nu cred ca imi pun muscate, in schimb am o petunie mare superba cu flori visinii si interiorul negru (o minunatie), margareta si sporul casei. Mai vreau sa iau petunii chiar si cele mici imi plac mult. Te felicit pentru gradina si cu siguranta cafeluta va fi mai savuroasa langa frumusetea si parfumul florilor...

    RăspundețiȘtergere
  3. A iesit foarte frumos :). Sa va bucurati de el !

    RăspundețiȘtergere
  4. super! masuta parc-ar fi sora cu a noastra: http://viatalatara.wordpress.com/2009/04/29/noutati-de-la-ikea/#comment-3280

    :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Irina, ce loc frumos! Sunt usor invidioasa dar poate o sa imparti cafeluta cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai Irina, arată super terasa! Minunată! :) Şi fântâniţa m-a fermecat pe loc! :) Şi florile şi tot... Superb! Nu mai am superlative. :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru aspect si armonie!
    Asteptam invitatia..:))!

    RăspundețiȘtergere
  8. hehe, va astept oricand :))

    Amalia, si mie imi plac petuniile, dar am inteles ca nu prea le prieste vantul, si la noi in balcon e cam curent.Am avut anul trecut si au inflorit pana prin noiembrie, dar acum am begoniile in locul lor.
    Trandafirii galbeni miros nemaipomenit.


    Anca, cred ca e acelasi lemn. Dar a noastra e micuta, are 60 pe 60.

    Raggio, ma bucur ca-ti place :).

    RăspundețiȘtergere
  9. Hristos a Inviat!
    Frumos balcon Irina.La multi ani pentru Ilinca, felicitari pentru sarcina, nastere usoara.Rozmarin nu tii?Miroase foarte frumos plus ca e folositir la supa de rosii, legume la cuptor...etc

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte, foarte frumos! O bijuterie de coltisor de rai. Sa va bucurati de multa liniste!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place mult cum ti-ai aranjat balconul!

    RăspundețiȘtergere
  12. felicitari...felicitari...sa mai zic si ca te invidiez?...ti-a iesit tare fain...a meritat efortul si asteptarea...daca puneai gresie verde, erai ca in gradina...

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu adevarat a inviat, Sophie!multumesc pentru urari.Am avut un rozmarin anul trecut, din pacate nu prea m-am ocupat de el si a decedat :(. Deocamdata n-am gasit sa cumpar altul, doar cimbru aveau unde am fost. Dar sper sa ajung cat de curand la serele romstal, poate au acolo, ca as mai lua si alte aromatice.

    Cristina, Ina, multumesc!

    Adriana, mersic. Gresia o avem pusa de cand ne-am mutat, e la fel cu cea din bucatarie (in balcon se iese prin bucatarie). Ma gandeam sa pun niste mocheta din aia verde, tip gazon, numai ca nu stiu daca pot cumpara o bucata asa mica.

    RăspundețiȘtergere
  14. cumpara o bucata mai mare...cand se uzeza, ai cu ce sa inlocuiesti...banuiesc ca va fi trafic forte, la cat de frumos arata balconul tau....doar nu crezi ca te vei bucura singura de el?...pentru asta exista prietenii...sper ca ne inviti la botez...si atunci sa vezi vanzoleala pe balcon...

    RăspundețiȘtergere
  15. Este unul dintre cele mai frumoase coltisoare pamantesti care se aseamana cu paradisul....prin dragostea prin care a fost creat, si prin sufletele care se bucura de el! Iti multumesc pentru frumosul exemplu de "inflorire"!

    RăspundețiȘtergere
  16. Irina, ar tb sa cresti si petunii pt ca nu sunt deloc pretentioase. Eu le tin la tara, in curte si nu dau impresia ca nu le-ar placea :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce frumoasa gradina!!! Te invidiez ca esti atit de talentata cu florile...La mine se usca toate :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Felicitari, felicitari! Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Iulia, multumesc.Intradevar, l-am facut cu drag. Ar mai fi multe de facut ca sa arate "perfect" :), atat cat poate sa arate "perfect" un balconas de bloc comunist :)), dar toate la vremea lor. Oricum, sunt multumita cu ce a iesit, am incercat sa ma descurc cu ce aveam, si a iesit bine,cu ajutorul lui Dumnezeu.


    Alina, la sugestia ta ma gandesc sa imi cumpar totusi niste vase suspendate cu petunii, sau poate o sa pun niste suporturi pe perete, o sa vad. Deocamdata mi-am mai luat o clematita :).

    Cristina(enjoy) sa stii ca nu sunt asa talentata. In plus noi avem balconul orientat spre sud-est, vara trecuta mi-au murit aproape toate florile :( din cauza ca a fost mult prea cald (cred). Acum am mai scos din geamuri, sper sa nu se mai incinga atmosfera chiar asa, si sa le mearga mai bine.

    Cristina, multumesc, Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  20. Adriana, nu prea e trafic, ca e spatiul foarte mic :).

    RăspundețiȘtergere
  21. Irina, sa stii ca eu am petunii in fiecare an in balcon (in ghivece suspendate) si le merge foarte bine. Balconul meu e inchis, insa unul sau doua geamuri sunt deschise tot timpul. Si eu am o mica recolta: patrunjel, busuioc si rosii micute si sunt bucuroasa ca au iesit funzele, chiar sunt marisoare acum...

    RăspundețiȘtergere
  22. Ai un balcon foarte frumos si ingrijit.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cristina, multumesc, din pacate acum nu mai arata asa bine, ca a trecut o iarna peste el si iar s-a transformat in depozit:((

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.