joi, august 13, 2009

Sihla

Inainte sa intri in manastirea Agapia o iei pe drumul neasfaltat, pe stanga, si o pornesti pe Sihla, locasul cuvioasei Teodora.
Dupa vreo 8 km acceptabili de mers cu masina, fata de gropile si bolovanii de pe drumul spre schitul Rarau :), am ajuns la intersectia catre Sihla, de unde am urcat pe jos vreo 500 m. La un moment dat drumul coboara si se deschide o vale unde e manastirea. Peisajul e de-a dreptul minunat.

Mi-a placut foarte mult manastirea- cladirile frumos aliniate, biserica mica si ingrijita, peste tot flori, iarba, brazi, si desigur multi pelerini :)).



Am cumparat icoana cuvioasei Teodora, si am pornit mai departe, spre pestera. Drumul e abrupt, dar foarte frumos- o poteca ingusta, prin padure, pe sub stanci.



Am ajuns intai la bisericuta „dintr-un brad”, ridicata in 1763 , unde s-au pastrat pentru o perioada moastele Sfintei Teodora


si de acolo am mers catre pestera


la cativa zeci de metri de pestera e „ fantana Sfintei Teodora” pe care am fotografiat-o de jos, eu nefiind in conditia fizica de a urca pana acolo :))


La plecare am mai adaugat cateva borcane la colectia de serbeturi :) - am cumparat serbet de zmeura, de fragi si de muguri de brad, de la un nene care avea o masuta cu tot felul de bunatati.

Irina

4 comentarii:

  1. Minunat Irina, loc sfant! Sa imi arati te rog si icoana cu Sfanta Teodora cand poti. Ce pofta imi faci cu serbeturile acelea! Imi amintesc ca in copilarie se gasea in alimentara serbet de zmeura si lamaie si imi placea tare mult (banuiesc ca cele cumparate de tine au o savoare deosebita).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult s-a schimbat Sihla de cand n-am mai fost pe acolo... Era mult mai ...salbatica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Amalia, sigur

    Nicoleta, salbaticia e pe cale de disparitie din pacate

    RăspundețiȘtergere
  4. vai de mine, cata frumusete nevazuta si de ochiul meu. trebuie, neaparat sa-mi iau sotul si sa mergem (Alina)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.