miercuri, septembrie 30, 2009

Ciocolata de casa


Nu am mai mancat ciocolata de casa de ani de zile. In copilarie era una dintre delicatese, avand in vedere ca se facea cu greu „rost” de lapte praf, ca sa nu mai spun de unt.
Aseara mi s-a facut pofta de o bucatica, asa ca am facut o portie.

Ingrediente:

  • 500 g lapte praf
  • 500 g zahar
  • 50 g cacao
  • 1 pachet de unt
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • foi de napolitana
Am pregatit foile de napolitana pe masa.

Intr-o cratita am pus apa, esenta de rom si zaharul, si le-am fiert pana s-a topit zaharul. Am dat oala deoparte si am adaugat untul bucatele si le-am omogenizat. Deasupra am turnat laptele praf amestecat cu cacao, si am amestecat bine si repede, pana s-a format crema.

Am pus jumatate de compozitie pe foaia de napolitana, deasupra am pus alta foaie, apoi restul de ciocolata si inca o foaie. Am presat bine si am dat la rece, apoi am taiat-o in patratele. Ar fi fost mai buna daca adaugam niste alune de padure sau migdale sfaramate, dar n-am avut, ramane pe data viitoare :).


Irina

3 comentarii:

  1. Tocmai azi sa dau de reteta asta? In zi de post...
    Poate imi pastrezi o bucatica pe maine:))

    RăspundețiȘtergere
  2. ce sa fac, aseara n-am mai avut cand sa postez :))

    iti pastrez :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu fac destul de des ciocolată de casă, cam o dată la 2 luni. Lui iubi îi place f. mult. Am şi eu o reţetă asemănătoare pe blog. :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.