miercuri, octombrie 28, 2009

Vinete la cuptor

In ultima vreme am gatit extrem de frugal, fiindca n-am nici timp si nici dispozitie sa stau prea mult in bucatarie.

Pentru azi, fiind zi de post, m-am gandit sa fac vinete la cuptor. A trebuit sa trag intai o fuga pana la piata, unde am avut surpriza sa nu gasesc decat niste vinete amarate, iar rosii - deloc. In schimb ne-a priit plimbarea prin aerul racoros de toamna, mai ales Otiliei care a dormit bustean.

toamnatoamna
Revenind la vinete, reteta este foarte simpla. Am folosit :
  • doua vinete curatate de coaja si taiate felii
  • rosii decojite - o cutie
  • ulei de masline 5-6 linguri
  • sare
  • cativa catei de usturoi
  • marar tocat
Intr-un vas din sticla termorezistenta se pun feliile de vinete, alternand cu felii de rosii. Ultimul strat trebuie sa fie de rosii. Se presara cu sare, se toarna deasupra uleiul si sucul de rosii, se pune usturoiul taiat felii, si se presara cu marar.

vinete la cuptor
Se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie vinetele.

vinete la cuptor
Se pot servi ca atare, sau ca si garnitura la snitele, chiftelute, etc..

Si fiindca mai e inca sezon de struguri, am cumparat cativa ciorchini pentru desert.


imagine pentru struguri
Va doresc o seara placuta si linistita!

Irina

7 comentarii:

  1. Ce idee buna mi-ai dat pentru vineri, mersi! De la un timp nu mai pot manca aproape nici o mancare de post gatita, exceptie fac orezul cu morcovi si varza calita (de fapt fiarta la abur). Am avut si noi ca desert azi struguri.

    RăspundețiȘtergere
  2. Amalia, poti sa pui si felii de dovlecel, am facut si in varianta asta, iese foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina te apreciez asa de mult! Eu salivez la orice poze...nu conteaza ca-i de dulce sau de post :D. Imi esti tare draga...tu si familia ta. Multa sanatate si spor in toate va doresc! .... si revenire rapida :D Alina

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Irina. Reteta asta e intradevar simpla si asta o face extraordinara. Eu am de putin timp un cuptor cu convectie in care -mi pun mari sperante in ceea ce priveste economia de timp.
    Maine ,voi incerca aceasta reteta. Daca crezi ca ar trebui sa aflu ceva ,inainte de a ma apuca de treaba, ceva ce ar putea avea legatura cu vinetele preparate la cuptorul cu halon vs. integritatea mea corporala ,te rog sa-mi comunici negresit !
    Voi urmari mesajele!

    RăspundețiȘtergere
  5. Laurentiu, eu am gatit-o la cuptor normal.Acum avem si noi cuptor cu convectie, dar nu am gatit foarte mult la el, deci n-as putea sa-ti spun cum coace legumele.Astept sa-mi spui tu cum ti-a iesit :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am facut si eu reteta, am pus si dovlecel, este foarte-foarte buna si tin sa-ti multumesc.
    Si tot de la tine am luat reteta pentru castane coapte :)

    Claudia

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.