joi, ianuarie 28, 2010

Copertă pentru Jurnalul de Organizare al Casei

Povesteam aici despre jurnalul de organizare al casei. N-am mai folosit varianta respectivă fiindcă nu a funcționat prea bine pentru mine. Așa că am conceput o variantă proprie de jurnal al casei, dar nu o să vă vorbesc despre el acum, ci despre coperta lui.

Pentru însemnările zilnice referitoare la programul meu, precum și la diverse chestiuni generale care privesc casa noastră, educația copiilor, și altele am cumpărat un caiet tip registru- gros și cu coperta cartonată.


Răsfoind o revistă mi-a venit ideea să-i fac o copertă care să fie și frumoasă, dar și practică. Mai jos e modelul care m-a inspirat.

Pentru coperta mea am folosit o bucată de material înflorat, pe care îl aveam prin casă, pe care l-am dublat cu pânză pentru întăritură. Deasupra am aplicat un buzunăraș de etamină, pe care am brodat un buchețel de trandafiri. După câteva ore de lucru iată ce a ieșit:




În timp ce lucram mă gândeam la mama și la bunica mea, care m-au învățat să cos la mașină.Îmi plăcea foarte mult să fac haine pentru păpuși și ulterior m-am „perfecționat” în ale croitoriei urmând un curs la casa pionierilor. Croitoria nu a devenit o pasiune pentru mine, dar mă descurc să-mi lucrez ceva simplu dacă e nevoie, și țin neapărat ca și fetele să învețe. Cred că important pentru o femeie să-și poata înfrumuseța casa sau garderoba dacă dorește, fără să apeleze la ajutorul altcuiva.

Irina

7 comentarii:

  1. foarte frumos facut registru acesta!
    superb buchetul de trandafiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte adevarat ce spui, e important ca femeia sa stie sa faca cat mai multe lucruri practice. Ceea ce iese din mana ei va fi facut cu mult drag pentru familie si in toate va pune cate putin din sufletul ei. Te admir draga Irina si ma uit cu mare drag la tot ceea ce faci, mi-ar fi placut tare mult sa stiu coase, tricota, croseta insa nu a fost sa fie... o spun cu mare regret. Cu siguranta copilele tale vor fi castigate cu o asa mamica indemanatica, bravo!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumos!!
    si eu am o agenda pt liceu in care imi scriu toate temele si oportunitatile.
    este foarte important sa scri undeva ce iti propui astfel iti vei ideplini sarcinile mult mai usor.
    nu-mam gandit niciodata sa imi personalizez agenda cu o coperta hand-made.
    Multumesc mult pt idei si inspiratii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumos! Eu am lăsat-o baltă cu jurnalele, al meu soț este foarte imprevizibil și mi-a năruit toate planurile, așa că acum mă străduiesc să fac față tuturor provocărilor zilei în funcție de ordinea în care apar. Când eram în București aveam registru cu rubrici pentru fiecare tip de facturi...acum abia dacă am reușit să depozitez toate hârtiile în cutii de la Ikea pe un raft din dressing, asta ca să nu mai zacă prin toată casa. Nu mai spun cum se uită lumea la mine când pretind de la fie-mea să țină jucăriile în cutii și să se joace numai cu câteva, nu cu toată tona o dată...
    Iar soțul meu drăgălaș niciodată nu-și găsește ochelarii și cheile mașinii, asta de 6 ani! Este un ritual zilnic pentru mine să caut aceste obiecte. Prin urmare...ce registru să mai fac? Mai bine fac iar ordine. Sau pun afișe prin casă de genul: „Aici se pun ochelarii și cheile!”, „Aici se depozitează facturile!”, etc. Glumesc, deși parcă n-ar strica să încerc și asta...

    RăspundețiȘtergere
  5. O idee f. buna! Mi-am luat si eu cateva registre in care voi pune articole, poze decupate din reviste...o sa scriu pe larg pe blogul meu intre 2 alaptari :). Chiar ca merita o coperta personalizata, asa ca iti "fur" si eu ideea.
    Pupam fetele!

    RăspundețiȘtergere
  6. Loredana,ma bucur ca-ti place.

    Amalia,lasa, nu te pricepi la tricotat, dar te pricepi la facut bunatati, si asta tot in aria manualitatilor intra :))

    Kity,intradevar, planificarea ajuta intotdeauna.

    Mari, noi avem pentru chei un cosulet pe hol, si le punem intotdeauna acolo. Am vazut si dulapioare speciale, foarte dragute.

    Diana, asa e si jurnalul meu, cu imagini din reviste, idei care imi plac, etc..Abia astept sa vad cum e al tau.

    RăspundețiȘtergere
  7. E o minune blogul dumneavoastra. Tot respectul. Mi-ar fi placut pas cu pas confectionarea copertii... poate nu e mare lucru dar este foarte important tiparul dupa care taiem ceea ce se va numi coperta. Voi incerca si eu sa preiau ideea daca gasesc material mai tare prin casa. Multumim.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.