luni, ianuarie 18, 2010

Făină integrală din 6 cereale

Pe vremea asta rece e numai bine de pus câte o pâinică de casă la cuptor, numai că aveam în casă doar făină albă. Pâinea albă e foarte bună, nimic de zis, dar vreau să gătesc mai sănătos, că în ultima vreme m-am cam lăsat pe tânjală în sectorul ăsta. De obicei cumpăram făină integrală de la plafar, și o amestecam cu făină albă, dar am găsit la mega image o pungă de făină integrală din 6 cereale. Conține făină de grâu, ovăz, secară, porumb, soia și tărâțe.



Am folosit rețeta de pâine integrală a mașinii, am frământat și dospi la mașină, dar am copt aluatul la cuptor. A ieșit o pâinică excelentă la gust, cu coaja crocantă și miez pufos.






Irina

9 comentarii:

  1. Irina, poti face si gem la masina de paine? Ce fac fetele si la multi ani sefului pentru maine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ca nu sunt singura la facut paine. Multi ma considera dusa cu pluta dar ei habar nu au, ca painea facuta de mine are si gustul pasiunii, pe langa faptul ca e mult multa mai buna decat painea cumparata :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce interesanta e faina asta, am mai auzit de ea, dar nu stiam unde sa o gasesc. Irina, cit a costat punga aia? Remarc din poza ca are 2 kg.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine arata! Parca simt mirosul proaspat al painii... Nu am vazut pana acum acest tip de faina, din pacate noi la Cluj nu avem mega image...poate gasesc in alte supermarketuri ca as lua si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata super painica ta, mai ca as papa macar o bucatica. Sunt la dieta dar am voie o felie de pituca pe zi. UIte aici o ferma de la tara din America. Exteriorul e cam ciudat dar interiorul...
    http://brabournefarm.blogspot.com/2010/01/imagine-this.html#comment-form

    RăspundețiȘtergere
  6. Gingasica, da, se poate face gem, dar eu n-am incercat niciodata.

    Krokusz ,asa e, painea de casa e mult mai buna, si eu ma stradui sa fac cat mai des.
    Nati, punga costa 10 ron.

    Balaceanu, foarte interesant situl tau, dar acesta fiind un blog personal am linkuri catre situri care ma intereseaza in mod direct. Multumesc pentru intelegere.

    Laura, f. fain linkul, mersic

    RăspundețiȘtergere
  7. Cum poti sa spui ca este sanatoasa cand are o gramada de E-uri? Citeste mai intai ce contine si apoi promoveaza ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. stimabile Anonim (politicos ar fi sa te prezinti), toata faina din comert are e-uri, cel putin asta e integrala. Pe blogul meu promovez ce cred de cuviinta, si fiecare cumpara sau nu,dupa cum crede ca e mai bine, ca toti stiu sa citeasca eticheta.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.