luni, ianuarie 25, 2010

Gata cu televizorul


O lungă perioadă de timp televizorul nostru a stat prin cămară, și ne era foarte bine fără el. Până vara trecută, când l-am pus din nou în sufragerie, că de, a fost an electoral :)). Și dacă tot era acolo, țop și fetele la desene. Până azi dimineață când Ilinca, după ce s-a uitat un pic, l-a închis ca să plece la grădiniță, ceea ce a stârnit o criză de istericale Teodorei. După ce a început să urle „deseneee, deseneee” ne-am hotarît, gata cu televizorul. L-am îndesat în cămara, după cutiile cu pantofi, și nu-l mai scot până la alegerile viitoare - alea pentru presedinte :)). În locul lui am pus un teanc de enciclopedii, mă întreb dacă vor avea la fel de mare succes :))

Televizorul – in căminele unde nu se găsește suficient curaj pentru a-l arunca pe fereastră – trebuie controlat și supravegheat cu strictețe

părintele Serafim Rose - Perspectiva ortodoxă asupra lumii


Irina

14 comentarii:

  1. Felicitări! Şi noi l-am deschis mai mult in perioada electorala, acum zic că-l ţin sub control: un dvd cu desene sau un filmuleţ pt copii pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mai e nimic de vazut la tv, asa ca minunata alegere!:)
    Si e bine sa nu prinda gustul desenelor cei mici, mai bine stiu doar de povesti:) e castigator pt ambele parti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, eu m-aș fi scutit de multă suferință dacă le-aș fi aruncat chiar înaintea începerii campaniei pe toate 3 (da, avem 3, în dinning și sufragerie, precum și într-un dormitor unul instalat curând!)! Atât de tare m-a dezgustat circul din acea perioadă încât nici acum nu mi-am revenit cu totul, am început să cred că țara asta este din ce în ce mai ... hopeless! Ca să nu mai spun că de atunci nu mai privesc deloc la tv, mi-a ajuns. Cu desenele de la tv am tăiat-o și eu, dar nu am reușit cu dvd-urile cu Tom și Jerry de la Disney. Mie mi-a ajuns seria de desene ungurești cu personajul principal cu coarne, flăcările iadului, etc. Am fost șocată când am văzut prima dată și o mai lăsam să privească numai serialul cu Elmo, dar acum ceva vreme când a început porcăria de episod și am vrut să schimb canalul a început fie-mea să urle că ei îi plac desenele alea cu necuratul! De atunci nu mai servește nimeni Minimax. Pe alte canale oricum nu avea voie.

    RăspundețiȘtergere
  4. tv era is long gone. but most don't ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Fetita mea daca n-ar avea voie la televizor ar fi calare pe mine sau pe tati la calculator. :)
    Felicitari pentru initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranta,fara televizor ar fi mai bine,dar ,totusi..cat e de comod uneori!!
    Problema incepe cand uiti sa.l mai inchizi.
    Cu fiul meu numai asa reuseam sa-l tin putin locului cand era bolnav,ca altfel era intr-o continua agitatie.
    si mai rau e de cand mergang la gradinita imi cere sa vada tot felul de desene animate cu extraterestri,monstri si alte minunatii,ca asa fac si colegii lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi nici nu ne-am cumparat televizor. Am avut un tuner la calculator, dar s-a stricat si n-am mai luat altul. Pentru sport Catalin coboara la socri, mie imi ajunge Internetul pentru tot ce ma intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aurelia,intradevar, cel mai bine e sa-l tii sub control, dar ispita e mare.

    Windkush, asa e. Cunosc familii care n-au avut niciodata televizor in casa si nici nu ii duc lipsa.

    Cristina, asa e cand copilul e singur, la noi se mai joaca una cu alta si mai avem timp sa respiram :)

    Oana, asa e, tvul ii tine pe copii linistiti si ne mai elibereaza pe noi, pe de alta parte face mult rau. Si fiica-mea a venit de la gradi ”mami, fetitele de la gradinita se uita la hanna montana, vreau si eu”. I-am spus - sa fie sanatoase fetitele de la gradi, treaba lor la ce se uita, dar Hanna Montanna nu e pentru copii. Din fericire e intelegatoare.

    Mari, ce m-ai distrat cu desenele unguresti! si Ilincai ii plac foarte mult, mereu imi zicea ca sunt preferatele ei. DVD-uri cu Tom si Jerry n-am cumparat,in schimb am cu Barbie, trebuie sa-mi fac timp sa le ascund si pe alea.

    Madi, cel mai bine asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. noi avem o casa cu tv si una fara.
    Cand suntem la aia fara e de o mie de ori mai bine, evident :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Noi avem tv fara cablu, doar cu dvd-uri alese de mine. Asa ca e bine, au mult timp sa se joace unul cu altul. La bunici scapa la desene, dar nu mergem des ca stau departe.
    Iar laptop-ul il folosesc doar sa le arat chestii interesante pe youtube: circ in China, animale, copii care canta la pian sau vioara, etc.

    RăspundețiȘtergere
  11. parerea mea de simplu vizitator este ca exagerati si inca foarte mult (ma refer si la cei care au comentat).televizorul este minunat daca stii sa-l folosesti.discovery,national geographic,animal planet sunt doar cateva exemple de canale f bune.poate ar fi mai bine sa instalam doar programele educative.sincer nu cred in ceea ce majoritatea dintre voi spun.avem tendinta de a da dreptate cand la noi pe masa troneza un televizor HD dar bineinteles daca comentam un articol trebuie sa dam dreptate autoruluiFALS.vi s-a parut bine sa ascultati insultele,injuriile si falsele acuzatii ale campaniei elctorale?vi se par desenele animate mai nocive decat vadim tudor si discursuril lui?aveati nevoie de televizor sa stiti daca va e sau nu bine cu fostul/actualul presedinte?oare chiar conteza ce voteaza poporul?mi se pare exagerat si mai mult de atat.totusi fiecare e stapan pe casa lui...sau pe televizorul lui.
    o zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere
  12. Sarah, pai de ce sa-mi dea dreptate daca ei cred altfel decat mine, nu vad logica :).Intradevar, canalele pomenite de tine sunt cat de cat educative, dar prefer ca ai mei copii sa citeasca enciclopedii, decat sa se uite hipnotizati la discovery.

    RăspundețiȘtergere
  13. Desi articolul acesta este mai vechi, eu abia azi l-am citit :) si sunt de acord cu Irina: e mai bine fara TV. Mai ales cand ai copii de crescut (ale caror personalitati sunt in formare) - eu nu am, dar asa ma gandesc.

    Am descoperit anul trecut ca-mi poate fi bine fara TV cand am fost pur si simplu obligata sa fac asta, datorita unor probleme serioase cu ochii (nu puteam privi niciun fel de ecran luminos).
    Sa stii ca nici canalele enumerate de tine nu sunt asa de bune. Uite, de exemplu, documentarele de pe Discovery care isi propun sa dezlege/demonstreze diverse "mistere" de tipul: Hristos a fost casatorit cu Maria-Magdalena si a avut copii (demonstratii eronate ale unor "teologi", bazate pe interpretarea mot-a-mot a unor pasaje biblice) sau faptul ca dragostea dureaza numai doi ani datorita unor substante care nu se mai secreta in organism ... etc.

    Televizorul meu este la locul lui, dar (incerc sa) nu-i mai acord atentia dinainte.
    Desigur ca sunt si lucruri bune care sunt folositoare sufletului.
    Trinitas TV m-a ajutat tare mult sufleteste anul trecut. Acoperisem televizorul cu un prosop dragut si doar ascultam ce spun parintii invitati la emisiuni fara sa ma pot uita. Tare mult mi-a folosit! Asa l-am indragit pe Sf. Ioan Rusul ascultand vocea gatuita de emotie a parintelui slujitor de la bisericuta care are hramul Sfantului (si care se afla in curtea maternitatii Polizu), mi-au patruns cuvintele lui drept in inima. Apoi documentarele care se rezuma la admirarea frumusetii si a complexitatii naturii fara sa incerce sa demonstreze nimic prin teorii eronate, documentarele istorice (dar nu toate), cele de tipul "how it's made" ...
    Sunt de parere ca 90% din ceea ce vedem la tv ne este daunator. Si nu stiu cat de multa putere avem noi sa alegem "neghina de bobul bun" si sa rezistam tentatiei de a apasa butonul catre programul urmator sau, dimpotriva, sa nu fim in stare sa-l apasam atunci cand dam de imagini perveritoare pentru suflet.

    RăspundețiȘtergere
  14. ERATA :)
    "Sa stii ca nici canalele enumerate de tine nu sunt asa de bune" - aici m-am referit la comentariul facut anterior de Sarah, am uitat sa precizez.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.