miercuri, februarie 10, 2010

Oțetul de mere făcut în casă - 2

Am povestit aici cum am pus la fermentat oțetul de mere. Acum două zile l-am tras în sticle, în sfarșit e gata. Succes total - e parfumat, acru și de o plăcută culoare galben - aurie. Deja l-am folosit la salată.



După ce l-am pus în borcan, cam la vreo două săptămîni a început să fermenteze și l-am amestecat cu miere. La un moment dat a inceput să facă musculițe de oțet și l-am scos în balcon, că era plină bucătaria de gâzulițe Deși a stat în frig s-a format ciuperca de oțet și a inceput să se limpezească, semn că e gata. L-am turnat cu cu grijă într-un vas, astfel încât să nu se tulbure, și de acolo l-am pus în sticle, pe care o să le păstrez în cămară. Categoric voi face în toamnă o porție cel puțin dublă.

În cartea „Terapia naturală” de E. N. Ibrian am găsit două rețete pentru prepararea oțetului.

Irina

6 comentarii:

  1. Buna! Te astept la o leapsa de Dragobete, cu dedicatii si cadouri in inimioare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salve Irina,

    Poti sa ne spui care a fost durata totala pentru prepararea otetului?
    As vrea sa incerc si eu si ar fi util sa stiu la ce sa ma astept :D

    Merci,
    Claudia

    RăspundețiȘtergere
  3. Am niste arsuri teribile pe piept, si nu vreau sa iau medicamente. Am auzit la televizor (facea unul reclama la niste carti de sanatate) ca otetul de miere este excelent pentru asa ceva. Explica el ca, contrar faptului ca se crede ca prea mult acid creeaza arsurile alea pina pe esofag in sus, de fapt lipsa acizilor sau insuficienta acizilor da simptomele de arsuri. Mai zicea ca nu mincam cum trebuie...in ordinea in care trebuie. Spunea ca fructele si salatele trebuie mincate prima data pentruca ele fermenteaza, fac gaze...te simti balonat...etc, dar sint asimilate de stomac repede. Daca maninci insa carne mai intii, ele stau in stomac pina se digera carnea. Dar zicea tipul ca o lingurita de otet de mere face ca digestia carnii...sa se faca mult mai usor si ca astfel scapi de arsuri.

    Intr-o noapte pe bijbiite m-am dus la bucatarie si am luat o lingura de otet de mere (sint sigura ca nu e asa de bun ca ala facut de casa) si ce crezi...doua zile n-am mai avut treaba. Asa ca...pe linga multele intrebuintari...iata inca una. Si pentru unele persoane trebuie sa fie o veste buna. Medicamentele fac totdeauna bine intr-o parte si rau la altceva, pe cind otetul de mere este sanatos.

    Am crezut de cuviinta sa-ti impartasesc "secretul" desi s-ar putea sa-l stii deja.
    Domnul cu voi si cu noi!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai o leapşă la mine: http://zbor-catre-vis.blogspot.com/2010/02/romanta-ei.html

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.