joi, aprilie 15, 2010

Ceașca mea cu trandafiri

Sigur, se poate bea cafea sau ceai în orice fel de ceașcă, nu contest, dar parca alta e aroma când ceșcuța are personalitatea ei :)). Alt parfum are o dimineață de primăvară când cafeaua aburește dintr-o ceașcă delicată de porțelan, cu un desen care îți bucură ochii, decat atunci când o bei pe grabă dintr-un pahar de plastic.


Când ne-am întors de la Bran am oprit în Brașov să vizităm Biserica Neagră, și acolo, ascuns pe o străduță, l-am găsit. Un magazin miiic, din a cărui vitrină mi-au făcut cu ochiul niște ceșcuțe miniaturale, pictate manual. N-am rezistat să nu intru, și din mulțimea de frumuseți am ales-o. Ceșcuța mea de porțelan fin, imprimată cu trandafiri roz. Are și o linguriță asortată, cu care amestec caimacul (îmi place cafeaua cu caimac de lapte). Soțul i-a dat, cu generozitate, vreo 6 luni de viață înainte să o spargă careva :)).
Eu sper totuși s-o las la nepoți :)).


Irina



20 de comentarii:

  1. Tare faina!http://gingasia.blogspot.com/search?q=cescuta

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoasă e! De când caut şi eu o ceşcuţă cu trandafiri pt. ceai. Dar aşa să se vândă la buc., nu la set.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gingasia, foarte fain, multumesc

    Adelina,si eu cautam de mult, ma rog, impropiu spus cautam ca prin zona mea nu sunt magazine de portelanuri :)). Aveau cu mai multe modele, era una tare frumoasa, cu maci, si una roz cu trandafirasi. Numai ca pretul...auci... :))
    uite situl producatorului

    http://www.artfil.ro/products.php?lang=ro&session=0a1c19cb39016c729a815f6dc52e5c2d

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt tare faine eu am crezut prima data ca sunt facute de tine cu servetelul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Io beau cafea dintr-o cana cu vacute... :D :D :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Corina, si eu am avut impresia asta la prima vedere

    Adriana, multumesc


    Alina, si mie imi plac vacutele, dar pe cana de lapte, hihi

    RăspundețiȘtergere
  7. m-ai facut sa-mi fie dor de cescuta de portelan fin cu flori delicate...

    RăspundețiȘtergere
  8. :) cu asa o cana, ma reapuc de baut cafeluta de dimineata!
    Am avut una tare faina, tot pictata si... deosebita, insa mi-a spart-o Gabriela:) Sper ca a ta sa nu aiba aceeasi soarta cu a mea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte dragute cescutele!Si lingurita e tare dragalasa!

    O duminica frumoasa,

    Irina

    RăspundețiȘtergere
  10. Te asteapta cateva premii la mine pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  11. Irina, pentru mine esti un model de femeie crestina, sotie si mama, insa...sunt uimita cum se face ca te lauzi atata cu un "viciu" precum cafeaua. Sunt de acord ca te mobilizeaza dimineata, te binedispune, dar sa nu uitam ca face parte si ea din lista "drogurilor" care ne distrug sanatatea. Daca esti interesata, uite mai multe poti auzi la conf. dr. Morosan despre acest hot parsiv care e cafeaua...poate iti schimbi parearea despre consumul ei :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Si mai doream sa-ti spun despre aparitia unei carti super-super, care te va ajuta si in planificarea meniului si cu idei de retete pt perioadele de post, se numeste CARTEA DE BUCATE A CENTRULUI LIFESTYLE HERGHELIA, vine impreuna cu un cd cu clase de gatit, idei de meniuri, info pt mamici si gospodine, sunt 400 de retete in carte si pretul e accesibil. Mie tare-mi place!

    RăspundețiȘtergere
  13. am uitat sa-ti trimit link-ul de la conferinta :)
    www.bisericadynamis.ro

    RăspundețiȘtergere
  14. Anamaria, multumesc, dar ma supraapreciezi, nu sunt un model pentru nimeni, sunt o sotie si o mamica obisnuita, ca sa nu mai zic ca la capitolul crestina...mai am mult de mers :).
    Referitor la cafea, nu ma laud cu nimic,cât despre faptul că este un viciu care distruge sănătatea, e discutabil. Depinde si de cat se consuma.Orice devine viciu atunci cand se face abuz, ceea ce nu e cazul meu. Eu beau o cafea foarte slaba, injumatatita de obicei cu lapte, si nici pe asta zilnic, uneori beau ceai. Dar am avut si perioade de mare oboseala cand am baut zilnic cate o cafea mai tare,altfel nu faceam fata.

    Uite ce zice maica Siluana despre cafea

    - V-aş ruga sã-mi spuneţi dacã este pãcat sã bei cafea? Dacã nu beau o cafea pe zi mã doare capul. Credeţi cã sunt dependent de cafea şi aceasta este un pãcat?

    - Nu, nu e pãcat. Existã oameni care au tensiune micã. Cafeaua este un aliment. Dacã este consumatã ca un aliment, deci dacã este bãutã o cafea pentru cã ne ridicã tensiunea, nu este pãcat. Dacã dupã ce ai bãut cafeaua, te rogi, faci treabã bunã la slujbã, nu înjuri, nu numai cã nu e un pãcat, dar este chiar un ajutor în viaţa ta. Dar dacã bei cafea şi faci pãcate, atunci e pãcat. Mai bine dormeai şi nu fãceai pãcate. Sunt oameni dependenţi de cafea. Balzac a murit din dependenţã de cafea, dar el nu bea o cafea pe zi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Irina, pentru mine ramai un model, chiar daca tu zici ca nu esti, mie imi face bine sa citesc despre femei care reusesc atat in viata spirituala, cat si in viata de familie, e intr-un fel influenta pe care o au vietile sfintilor, cand le citesti istoria, te motiveaza, sau ma motiveaza sa incerc si eu mai mult.
    E bine ca nu faci abuz, abuzul nu e bun nici macar din almentele sanatoase :)

    RăspundețiȘtergere
  16. si bunicul meu bea in fiecare zi cate un paharel de tuica :) nu l-am vazut niciodata beat nici macar ametit, e clar ca-l ajuta sa faca fata sarcinilor zilnice. Nu zic ca e pacat nici la tine nici la el, dar zic ca e un aliment(in ambele cazuri) care nu e sanatos, si care, chiar si in cantitati mici are efect daunator(intr-o masura mai mica).
    Dupa parerea mea e un soi de "viciu" dar nu in sensul de pacat.
    Nu ti-am zis cu intentia ca sa te superi si imi cer scuze daca cumva am reusit :)
    Sper sa reusesti sa asculti conferinta despre sanatate. Mie mi-a placut f mult,:)

    RăspundețiȘtergere
  17. M-am indrăgostit iremediabil de ceșcuța cu trandafiri :) Pentru că uneori mai am drum prin Brașov, poți să-mi spui, te rog, cam unde este magazinul?

    RăspundețiȘtergere
  18. Oana, magazinul e langa Biserica Neagra.Cum stai cu fata l intrarea bisericii in stanga e o straduta. Pe straduta aia se merge spre o parcare mare cu plata. Exact langa parcarea cu pricina e magazinul, scrie suveniruri pe el, daca nu ma insel.

    RăspundețiȘtergere
  19. Irina, mulțumesc, sunt foarte clare indicațiile, abia aștept să ajung pe-acolo. Dacă nu mai sunt ceșcuțele, sigur mi se lipește ceva de suflet :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.