luni, aprilie 12, 2010

La „Ferma animalelor”


Am auzit anul trecut de „Ferma animalelor” , dar abia ieri după-amiază am reușit să o vizităm împreună cu copiii.

„Ferma animalelor” e un fel de parc sub formă de fermă, amenajat special pentru copiii între 2 și 8 ani, dar foarte instructiv și pentru cei cu vârste mai mari. Proprietarii au avut o idee excelentă organizând așa ceva, și sunt sigură că vor avea mare succes. Mie mi-a plăcut foarte mult, nu mă mai dădeam dusă :)).

Ferma se găsește în Pantelimon și e înconjurată de un imens câmp verde - sursa de hrană pentru animale.
Intrarea costă 5 ron pentru copiii peste 2 ani, și pentru adulți.

Au foarte multe animale : oi, capre, ponei, iepurași, un vițel, porci, dar și păsări - găini, porumbei, rațe, păuni, bibilici. Toți poneii au pui, sunt foarte drăgălași. Ne-am plimbat pe lângă toate țarcurile, am hrănit animalele cu iarbă sau cu fân și le-am mângâiat pe cele care nu mușcă :)). Cel mai mult mi-au plăcut găinile de rasă, unele arătau de-a dreptul impunător. Aș vrea să am în curte un cocoș din ăsta pintenat și frumos colorat, să cânte cucurigu pe gard la 5 dimineața :)).

Apoi Ilinca a călărit un ponei, cred că asta a fost partea care i-a plăcut cel mai mult și mai mult :), iar în timpul ăsta Teodora hrănea oile. Era foarte amuzantă, stătea la gard cu iarba în mână și striga „oaieee” :)).


După ce ne-am plimbat printre țarcuri până am obosit copiii s-au jucat la nisip și noi am lenevit pe o bancă, admirând floricelele și sălciile înverzite de pe marginea lacului.


A fost timp petrecut foarte frumos și util, sper să repetăm experiența cât de curând.

Irina

7 comentarii:

  1. Uau, o idee super. Sper sa aiba succes.:)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Laura, sunt sigura ca vor avea, erau destul de multi vizitatori, desi vremea nu era prea frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi am fost anul trecut la ferma aceasta, tot asa am venit cu impresii foarte frumoase, desi ei erau abia la inceput, cu putine animale si loc amenajat partial. Chiar ce bine ca mi-ai amintit, poate mergem si noi in curind, copiilor le-a placut f tare atunci.

    RăspundețiȘtergere
  4. Io as fi plecat cu un pui de ponei acasa ;))

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, știam și eu de fermă, știu că se cumpără și lapte proaspăt de acolo. Pentru București este un loc foarte fain, pentru că nu vezi prea des animale și mai cu seamă nu prea multe. Nu am văzut niciodată un puiuț de ponei, cred că-s tare dulci!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiu de aceasta ferma de la diriginta fiului meu.
    Dansa a organizat o mica excursie acolo,in mod educativ.I-a pus pe adolescenti sa munceasca, sa vada unde pot ajunge daca nu invata...Fiul meu este in clasa a7a...
    Li s-a parut distraciv! Unii poate si-au pus si semne de intrebare priviind viitorul lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nati, sa mergeti, e foarte fain,poate mai prindeti puii de ponei daca mergeti repede


    Alina, hhi, si eu, dar numai daca ar fi ramas la marimea aia :))

    Mri, daa, sunt scumpi de tot zici ca-s de plus


    Liliana,interesanta, idee, dar nu stii cum se termina, unora s-ar putea sa le placa mai mult poneii decat cartea :)). Pana la urma nu trebuie sa fie toata lumea cu scoala, cineva trebuie sa dea si la lopata. Si uneori chiar castiga mai bine :)).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.