joi, 20 mai 2010

Mâine - hram la Patriarhie

În ziua de 21 mai 2010, Patriarhia Română şi Arhiepiscopia Bucureştilor organizează o serie de manifestări consacrate sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale.

La orele 7.00, sfintele moaşte ale Cuviosului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, şi ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ocrotitorii Catedralei patriarhale, vor fi scoase, în procesiune, şi aşezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei pentru a fi venerate de către credincioşi.

În continuare, de la orele 9.30, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de ierarhi ortodocşi români din ţară şi străinătate, preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat lângă Catedrala patriarhală, orientat spre baldachinul cu moaştele sfinţilor. La Sfânta Liturghie vor participa copiii câştigători ai Concursului naţional de oratorie creştină „Crezul meu” - organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române, în cadrul manifestărilor organizate în 2010 cu prilejul Anului omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti. La acest concurs, derulat pe parcursul a trei luni în toate eparhiile Patriarhiei Române, s-au înscris mii de copii din întreaga ţară, participanţi la programul catehetic Hristos împărtăşit copiilor.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de către corul de copii şi tineret Symbol al Patriarhiei Române, iar Simbolul credinţei – Crezul va fi rostit de către toţi copiii participanţi.

După Sfânta Liturghie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va premia câştigătorii Concursului naţional de oratorie creştină şi cei zece elevi olimpici împreună cu profesorii lor din Arhiepiscopia Bucureştilor care au obţinut rezultate deosebite la olimpiada naţională de religie. Toţi vor primi din partea Patriarhului României diploma Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, insigna Crucea patriarhală, realizată în Atelierele Institutului Biblic şi de Misiune Ortodoxă anul acesta, cu ocazia aniversării a 125 de ani de la recunoaşterea oficială a autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române (1885) şi a 85 de ani de la ridicarea la rangul de Patriarhie (1925) şi cartea Simbolul de credinţă creştin ortodox editată de Arhiepiscopia Bucureştilor şi apărută la editura Cuvântul Vieţii a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei.

           sursa

Un comentariu:

  1. Buna dimineata Irina.Astazi cu ajutorul Domnului am urmarit si eu la televizor slujba de la Patriarhie si mi-a placut cuvantul de azi a patriarhului Daniel.Fiind sarbatoare mi-am planuit ca dupa terminarea slujbei sa merg si la o expozitie de Patwork aici an Alcala.Chiar daca nu mi-am mai lasat amprenta pe blogul tau eu te urmaresc zilnic.O zi cu pace si bucurie ati doresc Irina

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate