marți, august 23, 2011

Casuta de criza- din garaje de beton

 Cautand ceva pe net am gasit pe un bloc o idee foarte ingenioasa - o casuta facuta din garaje de beton. Proprietarul ei, Andrei, povesteste pe blogul  lui:
 „ Fiind de loc din capitala, nascut si crescut intr-un bloc gri, si cu ganduri mari, ca ultimul drum sa nu porneasca coborand cateva etaje pe scari, m-am hotarat, in anul crizei, sa nu mai platesc chirie si sa mizez pe ce nu aveam in buzunar pentru a-mi ridica propria „garsoniera” ”.
Andrei avea terenul, pe care l-a imprejmuit, si apoi a inceput constructia casutei, folosin doua garaje tip „Granitul”, mult entuziasm si ceva ajutor de la oameni priceputi.
Casuta are baie, bucatarie, incalzire cu centrala electrica, o camera jos si posibilitatea unei camere in podul mansardabil. Costurile au fost destul de mici - in jur de 3500-4000 de euro. Daca vi se pare mult, trebuie sa va spun ca o casuta din lemn „de vacanta”, de 20 mp, fara nimic in ea, costa in jur de 4-5000 de euro.
L-am admirat pe acest baiat tanar care, in loc sa aleaga calea mai ”usoara” a unui credit urias si impovarator pe multi ani de zile, ca sa aiba o casa, a preferat sa rabde, sa munceasca mult si sa traiasca simplu, gasind o solutie extrem de ingenioasa la problemele sale. Sunt multe lucruri de invatat de la el.
Las cateva imagini sa vorbeasca- mai multe gasiti aici.








Va doresc o zi frumoasa!

Irina

25 de comentarii:

  1. Eu sunt tare curioasa cum a rezolvat faza cu proiectul, taxele si aprobarile necesare.

    RăspundețiȘtergere
  2. in proiect avea trecut casa si anexe, deci are si aprobare de constructie- e anexa la casa

    RăspundețiȘtergere
  3. am prieteni care si-au facut peste 50 de Mp daca nu chiar vreo 75 din lemn, cu 5000 de euro, dar in secuime:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Oare casa are fundatie? Cam asta ar fi curiozitatea mea, in rest toata admiratia.

    RăspundețiȘtergere
  5. minunata idee,ma bucur ca am putut vedea ca se poate si cu putin

    RăspundețiȘtergere
  6. E o solutie, dar fiecare solutie trebuie sa raspunda unei situatii. Ce situatie a rezolvat el e alta problema. Cum rezolvi situatia daca nu ai terenul si care este solutia daca ai servici in centrul unui oras?
    Oricum, este ceva interesant dar pare ceva provizoriu si cred eu, nu pe atat de sigur pe cat crede el.

    RăspundețiȘtergere
  7. Alina, n-are fundatie, doar o placa de beton. Dar oricum, nu prea are ce sa se darame la ea in caz de cutremur :)

    Cherie, in Bucuresti o naveta de 15-30 km e ceva comun pentru multa lume, nu e ceva neobisnuit sa locuiesti in afara capitalei si sa ai serviciul in oras.
    daca nu ai terenul e o problema, intradevar, dar costa mai putin o bucatica de teren cu o astfel de casuta pe ea decat o garsoniera sau un apt. in oras. In plus ai si pamant, deci poti sa-ti asiguri o parte din mancare.

    RăspundețiȘtergere
  8. De admirat si invatat multe!Aici intra dorinta, vointa, jertfa,harnicie etc.
    Principalul e ca are un acoperis!:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Casa din/in gunoi:).

    http://video.fi.msn.com/watch/video/man-turns-dumpster-into-house/1jcu6e9f5?cpkey=aa83ca1c-616a-4868-b322-ef0aeb211418||||

    RăspundețiȘtergere
  10. salutare tuturor ,eu sunt andrei..cu intarziere v-am descoperit sau mai bine zis daca nu-mi scria Ina nu stiam de acest blog. Nu mi-a trecut prin cap niciodata ca voi dormi intr-o "casa" din garaje si uite ca a trecut si a 3 iarna . Corect!! am crezut ca voi face casa clasica si am luat garajele de la bloc ca erau gratis si la tara ca magazie sau garaj sunt foarte bune si utile. La tara asta inseamna 22de km de Cora Pantelimon .Casa din garaje e trecuta ca anexa la proiectul casei , cum zic eu : " viitoru' " Nu am fundatie , o mare greseala deoarece trage umiditate e o simpla placa de beton clasica pentru un garaj o anexa ..cand am facut-o nu stiam ca o sa dorm pe ea. Fara vointa nu faci nimic, in fiecare zi trebuie sa-ti doresti ceva mai mult, sa faci ceva , de fiecare data o carte un film se termina ..viata merge inainte.. si trebuie traita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate Andrei...felicitari pentru ce ai facut.....am descoperit si eu ''capodopera''ta si m am incurajat ca pot face si eu asa ceva....am teren in comuna Berceni....si sper sa ma apuc si eu de treaba...nu am bani dar am bunavointa.....astept sfaturi

      Ștergere
    2. Salut,Andrei!Ma scuzi pt deranj,am in intentie sa aplic acelasi proiect ca si tine.Te rog frumos,am o nelamurire,cum trage umezeala daca nu are fundatie?Nu este suficient o placa de beton groasa de 20 cm.Multumesc frumos!

      Ștergere
  11. Andrei, ai dreptate, fara vointa nu facem nimic, si trebuie sa ne descurcam cu ce avem!felicitari pentru idee!sper sa postezi mai multe despre cum se simte un orasean la tara :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut foarte frumos ce ai reusit sa faci din doua garaje simple!!;)Pentru toti cei care vor sa faca asa ceva le pot aduce cate garaje doresc bineinteles contracost.Pentru mai multe detalii 0722598189! Radu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut ...stiu ca a trecut aproape un de cand ai postat aici...intrebarea mea este poti sa mai faci rost de garaje?ma intereseaza pentru aceasi chestie pe care a facuto Andrei....

      Ștergere
    2. Stiu ca postarea e de mult, dacă mai este valabil, care este prețul unui garaj?

      Ștergere
    3. nu stiu, dar sigur gasesti pe net.

      Ștergere
  13. mi-ar fi de mare folos poze cu interiorul.ati taiat usa in peretele garajului?va multumesc si va doresc o zi buna.ana

    RăspundețiȘtergere
  14. buna ziua,am cateva intrebari legate de anumite date referitor la constructia casei:
    -care este distanta intre cele doua garaje?
    -pentru mansarda ce dimensiuni au grinzile,ma refer la podeaua mansardei?
    -ce suma s-a platit pentru realizarea proiectului sau costurile pt realizarea actelor si a autorizatiilor?
    astept un rasp..un proiect foarte indraznet si o varianta ieftina si buna,parerea mea...cu mare stima si felicitari si va doresc sa fie trainica..este un bun exemplu pt toti.andrei c.

    RăspundețiȘtergere
  15. se mai pot pune poze pe site sa vedem casa din alte poziti?

    RăspundețiȘtergere
  16. wow, felicitari omului cu ideea.
    Si eu aveam aceeasi itnrebare, cu fundatia, dar din motive de rezistenta, romania fiind o zona seismica. Cum o construiesti, primaria nu e interesata.

    O alta intrebare: cat il costa incalzirea - fiind de beton, e f. rece..

    A 3a intrebare: cum a primit autorizatie de electrificare. Sau asta a facut cand casa era gata, si nu a mai contat..

    A 4a intrebare: cu ce arhitect a lucrat pt proiect? Stiu ca la un moment dat erau studenti la arhitectura ce faceau proiecte pro-bono, pt a studia solutii de a construi ieftin...

    RăspundețiȘtergere
  17. Oricum, facand cateva calcule, ca bani iese comparativ cu un aprt. in Bucuresti, Terenul costa, autorizatiile de constructie costa si dureaza, timp in care eu tot voi sta cu chirie, chiar daca materialele si manopera e mai ieftina decat la o casa obisnuita.

    In momentul asta solutia e perfecta pt cine are deja pamant.

    Naveta nu e o solutie pt cazuri gen: femei singure, familii cu copii in Bucuresti, unde scoala si casa trebuie sa fie aproape una de alta.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ceva mai multe detali ?

    RăspundețiȘtergere
  19. link-ul pentru mai multe imagini nu merge

    RăspundețiȘtergere
  20. http://tritoiu.ro/index.php/ct-menu-item-5

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.