luni, 10 octombrie 2011

Lunea casatoriei

 Daca e luni vorbim despre casatorie ...sau cel putin o sa ma stradui sa aduc vorba :). Am gasit cateva bloguri foarte interesante, cu sfaturi care mi s-au parut de folos, si in fiecare luni sper sa reusesc sa traduc cate un articol referitor la acest subiect. Voi incepe cu o serie intitulata „Semnele de aertizare in casnicie”, scrisa de Mary Hess.


Saptamana 1 : curbe periculoase


„ Mama mea este din Virginia de Vest. Imi amintesc cu claritate  vizitele pe care i  le faceam cu familia si trebuie sa va spun! drumul era o nebunie! Curbe in ac de par (o, da) , si nici un gard de protectie pe partea cu prapastii...era palpitant si infricosator totodata !

De-a lungul anilor am invatat ceva: casatoria nu e niciodata un drum drept. Vom intalni nu doar curbe, ci curbe foarte periculoase - curbe pe care nici nu ti le-ai fi imaginat existand pe acest drum. Le stiti, nu? -cele care iti apar brusc in fata?. Si deodata trebuie sa  franezi si sa tii rotile bine sub control- pentru o invartire neasteptata.

Ce fel de „ curbe” experimentam in casatorie?
Boli fara vindevare
Moartea unui copil
Pierderea venitului
Separare(despartire) temporara din cauza serviciului
Neintelegeri referitor la cresterea copiilor
Neintelegeri privitor la cum sa cheltuiesti(sau nu) banii

Curbele care pot fi periculoase pentru mariajul tau pot sa nu fie la fel pentru mariajul meu. Cu totii avem sensibilitatile noastre, nu-i asa?

Dar aceasta e frumusetea semnelor de avertizare de pe drum.

Ne avertizeaza ca urmeaza sa schimbam directia .

Ai avut vreodata in casnicie un semn de avertizare pe care l-ai ignorat?Sau poate nu erai sigura ca acela e un semn?

Duhul Sfant este intotdeauna cu noi  ca sa ne ajute pe drumul care poate fi plin de rasuciri si curbe. Si El vrea sa ne ajute! Asta e atat de minunat cand Il urmam pe Hristos. El vrea sa ne ajute sa depasim acele curbe cu har, rabdare si credinta.

 (tradus si adaptat dupa acest articol )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate