marți, noiembrie 08, 2011

Bruschete cu pasta de morcovi


Am gasit acasta reteta delicioasa pe blogul Cristelei. Cristela are doi copilasi draguti, si intreaga familie e vegetariana, asa ca, daca sunteti in cautare de surse de inspiratie pentru a posti impreuna cu copiii va sugerez sa aruncati o privire(si chiar mai multe :) ) prin casuta ei virtuala.





Reteta este extrem de simpla :
  •  3-4 morcovi 
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei de masline(presat la rece)- (sau alt ulei, daca n-aveti de masline)
  • sare (neiodata)
  • se poate imbunatati cu 1/2 lingurita seminte de canepa ( sau 1.5 linguri de seminte floarea soarelui + dovleac crude) si cu 1 lingura fulgi de drojdie

Morcovii (cruzi) se razuiesc fin, se amesteca bine cu usturoiul zdrobit sau ras (eu l-am zdrobit), si cu restul ingredientelor, pana se transforma in pasta .Se serveste felii subtiri de paine prajita (de preferat integrala). 
La noi au avut mare succes, sunt extrem de potrivite la gustarea de dupa-amiaza. Pe langa faptul ca sunt foarte bune, au si o incredibila culoare de toamna :)).

Pofta buna!

Irina

14 comentarii:

  1. Apreciez coloritul si banuiesc gustul. Am trecut prin blogul Cristelei si ii respect optiunea. In definitiv fiecare e liber sa-si aleaga modul de viata. Banuiesc, lucru pe care-l spun fara nici un pic de malitiozitate, ca speranta de viata nu e diferit mai mare in cazul vegetarienilor decat in cazul celorlalti oameni. Crestineste vorbind daca am imbina postul cu dulcele in cumpatare, am oferi trupului necesarul firesc unui trai decent.
    In alta ordine de idei, imi plac retetele vegetariene pentru ca sunt binevenite in perioada posturilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Parinte, asa ma gandesc si eu, ca trebuie sa urmam randuiala Sf. Biserici- adica posturile de peste an, si in rest cumpatare, fara imbuibare si excese. Si desigur ca e foarte bine sa incercam sa consumam produse pe cat posibil integrale (paine, paste fainoase), zahar cat mai putin (nerafinat) sau miere,si foarte multe legume si fructe, cruditati in procent cat mai mare. Si fara prajeli, grasimi, etc..Sa facem ce tine de noi si sa cerem restul de la Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa incerc si eu reteta asta, negresit. Si eu am descoperit fulgii de drojdie odata cu o reteta de conopida cruda cu fulgi de drojdie si ulei de porumb - tot asa delicioasa.
    Cei de la biomarkt sunt mai buni - ma refer la fulgii de drojdie.
    A, si cred ca am uitat sa iti spun cat e puiul ala osenesc - 17 lei/kg (stiu, e cam scump).

    RăspundețiȘtergere
  4. Oooh, I love carrots, this sounds fabulous! Thank you!

    I do admit to a bit of a giggle, the Google Translate translated your first word as "rudeness" which I am absolutely positive is not the word you meant.

    Hugs to you!

    RăspundețiȘtergere
  5. revin cu precizari. iodarea sarii este reglementata in romania de "HG nr. 568/2002, republicata 2009, privind iodarea universala a sarii destinate consumului uman, hranei animalelor si utilizarii in industria alimentara". Copiez din ea un singur articol:
    Art. 10
    (1) Pe teritoriul Romaniei este interzisa comercializarea cu amanuntul a sarii neiodate, atat pentru uzul personal, cat si pentru utilizarea in alimentatia publica si colectiva.
    (2) Prin derogare de la prevederile alin. (1) este permisa comercializarea sarii neiodate numai prin reteaua do magazine PLAFAR, magazine naturiste si farmacii, in segmentul produselor care nu necesita reteta pentru achizitionare, ambalata in cantitati ce nu depasesc 0,5 kg.

    Asa ca banuiesc ca de la Plafar o iei.

    RăspundețiȘtergere
  6. Super! Uite ca pe asta nu am incercat-o! Si pentru ca tot incepe postul e o varianta buna inclusiv la micul dejun. Sa vedem daca o conving si pe Anna. Sare neiodata eu am luat de la Naturalia.

    RăspundețiȘtergere
  7. sare neiodata se gaseste la Plafar, am dat 3,5 ron pe o punguta de 500 g.

    Marilena, sa stii ca fetele mele au mancat cu pofta, dar lor le place morcovul crud, aproape zilnic rontaie morcovi .

    RăspundețiȘtergere
  8. Iulia, mersic. Nu mi se pare scump puiul, eu il cumpar pe cel obisnuit cu un pret mai mare decat asta.


    hihi, Mimi, „bruschete” means bruschetta

    http://en.wikipedia.org/wiki/Bruschetta

    :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Un pic off topic, dar foarte frumoasa tema cea noua, Irina! Îţi dp exact senzaţia de "acasă"

    RăspundețiȘtergere
  10. Maria Cristina12/11/11 11:56 p.m.

    Irina, am tinut cu tot dinadinsul sa-ti spun ce minunata mi se pare noua pagina a casutei tale.

    Este atmosfera creata de o buna gospodina: ordine desavarsita in camara cea plina cu bunatati preparate cu truda din timp pentru familie, pentru iarna friguroasa; painea aburinda, abia iesita din cuptor, biscuitii cu lapte- gustarea preferata a copiilor(si nu numai) si semineul calduros langa care mamica se relaxeaza impletind o hainuta pentru cei dragi.

    Esti minunata Irina, iar casuta ta este exemplu si inspiratie pentru noi.

    Sa fii binecuvantata impreuna cu familia ta!

    Cu drag,
    Maria Cristina

    RăspundețiȘtergere
  11. Iulia, multumesc, ma bucur ca-ti place.

    Maria Cristina, multumesc mult.Din pacate casuta mea reala nu e intotdeauna la nivelul celei virtuale, dar ma straduiesc :).

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.