marți, 27 decembrie 2011

Cand viata ne epuizeaza

Opriţi-vă, şi cunoaşteţi că Eu sunt Dumnezeu!
(Ps. 45 : 10)


 Simt ca ultimele luni m-au epuizat pur si simplu, si fizic, dar mai ales psihic, fiindca am avut foarte multe lucruri de facut!Incepand cu luna septembrie am intrat intr-o noua perioada a vietii noastre de familie. Reinceperea serviciului,  Ilinca la clasa intai, doi prescolari energici si curiosi, trezitul foarte devreme, ajutatul la lectii, gatitul, cumparaturile, curatenia, finantele, timp pentru familie, ca sa nu mai vorbesc de neprevazute m-au  facut sa ma simt trasa in toate partile. Parca  ziua nu mai avea suficiente ore pentru tot ce trebuia sa fac. Cu multe treburi am ramas tot mai in urma, si inca n-am reusit  sa ajung la zi. Copiii aveau nevoie de atentia mea, dar uneori cu greu le-o mai puteam oferi. Casa avea nevoie de mai multa grija - dar imi lipseau  energia si entuziasmul pentru a ma pune la treaba (ca sa nu mai vorbesc de timp).
Viata curge, si nu poate fi oprita. Ca foarte multe dintre voi, si eu trebuie sa fac fata zilnic la o gramada de cerinte, acasa si la serviciu. Ca si mama si sotie care lucreaza  in afara casei, este greu sa gasim un echilibru si sa facem totul bine.
Din pacate stim cu totii ca viata e pe departe a fi usoara - fiecare experimentam perioade de stres si de epuizare. Dar, ca si crestini, ne bucuram de o mare binecuvantare - Hristos ne-a promis ca va fi cu noi si ne va ajuta in toate imprejurarile vietii.


❤  ❤ ❤
El ne poate da pacea inimii, cand totul in jur e in haos
Nădejde neclintită, Tu ne vei păstra pacea noastră, că întru Tine ne punem nădejdea. 
Isaia 26:3
 ❤ ❤ ❤
Cand suntem slabi si neputinciosi, El ne poate da har pentru a razbi mai departe
Şi mi-a zis: Îţi este de ajuns harul Meu, căci puterea Mea se desăvârşeşte în slăbiciune. Deci, foarte bucuros, mă voi lăuda mai ales întru slăbiciunile mele, ca să locuiască în mine puterea lui Hristos.
 2 Corinteni 12:9
❤  ❤ ❤
Cand suntem obositi, epuizati psihic si fizic, putem gasi la El odihna de care avem nevoie
Veniţi la Mine toţi cei osteniţi şi împovăraţi şi Eu vă voi odihni pe voi. 
Matei 11:28
 ❤ ❤ ❤
Daca ne lipseste intelepciunea si nu stim cu sa proceda in diferite imprejurari, El ne-o va da din plin, numai s-o cerem
Şi de este cineva din voi lipsit de înţelepciune, să o ceară de la Dumnezeu, Cel ce dă tuturor fără deosebire şi fără înfruntare; şi i se va da.
Iacov 1:5
 ❤ ❤ ❤
Imi dau seama ca de multe ori m-am epuizat incercand sa fac totul prin propriile mele puteri. Nu mi-am facut intotdeauna  timp pentru a-L ruga pe Dumnezeu sa ma lumineze ca sa-mi stabilesc prioritatile, si sa imi daruiasca tot ce am nevoie ca sa ajung cu pace si cu bucurie la sfarsitul zilei.
Atunci cand simtim  ca treburile ne coplesesc, ca nu mai facem  fata si ca ne vine sa ne luam lumea-n cap, sa ne amintim  ca trebuie sa ne  ridicam ochii spre Singurul care ne poate da putere, motivatie si intelepciune ca sa trecem cu bine prin zilele grele. El a promis ca ne va ajuta, numai sa-L rugam!
Ridicat-am ochii mei la munţi - de unde va veni ajutorul meu? 
Ajutorul meu (vine) de la Domnul, Cel ce a făcut cerul şi pământul.
Psalm 120:1-2

Va doresc zile cu pace si bucurie!
Irina

12 comentarii:

 1. Ooo, cat adevar spui, Irina. cata energie trebuie sa aiba o mama care e si gospodina si sotie si lucreaza in afara casei. Numai in picioarele ei sa nu stai. Ne vom ruga noi, cei care te apreciem si care avem mai mult timp - inca, si pentru tine, ca Domnul sa-ti dea ce ai nevoie si sa-ti fie alaturi in toate zilele.

  RăspundețiȘtergere
 2. Monica, multumesc pentru gandul cel bun!toata lumea are nevoie de rugaciune :)

  Oana, multumesc.Nu stiu daca are cineva prea mult timp liber, in general toata lumea e ocupata, fie ca are servici sau nu. Depinde de noi sa ne stabilim prioritatile, dar ce sa facem, uneori viata ne ia pe sus :)).Multumesc pentru rugaciuni, va pomenesc si eu :)

  RăspundețiȘtergere
 3. SUPERB ARTICOL!
  MULTUMIM FRUMOS DRAGA IRINA!
  ASA ESTE TOATA LUMEA ARE NEVOIE DE RUGACIUNE!:)
  CU DRAG,
  MIHAELA V.

  RăspundețiȘtergere
 4. Si cu toate acestea, ti-ai facut timp sa scrii un articol plin de cuvinte ziditoare. Sunt convinsa ca vei fi rasplatita. La multi ani si Craciun fericit in continuare!

  RăspundețiȘtergere
 5. hihi Adriana, sunt in concediu acum, copilu` e in vacanta, deci am mai mult timp, slava Domnului :))

  RăspundețiȘtergere
 6. Mi-a facut tare bine sa citesc ce ai postat, ca de obicei atingi foarte bine esentialul. Eu asa fac de ani buni, stau de vorba cu Domnul si Maica Sa despre o anumita problema si de multe ori, sau de cele mai multe ori primesc raspunsul salvator aproape instant. Parintele Teofil Paraian ne spunea ca bunica sa ii spunea intotdeauna cand acesta iesea din casa :"nu-ti uita de Dumnezeu, nu-ti uita de rugaciune". Te imbratisez.

  RăspundețiȘtergere
 7. Slava Domnului! Sper ca si concediul este la fel de lung precum vacanta, altfel nu are farmec!

  RăspundețiȘtergere
 8. Irina, chiar m-am tot gândit la tine în ultima vreme, şi la noua ta postură, de mămică cu serviciu. Da, lupta cu o listă a priorităţilor e vitală.
  Te îmbrăţişez cu drag şi bucurie, Domnul să îţi dea toate virtuţile de care ai nevoie!

  RăspundețiȘtergere
 9. Iarta-ma Irina ca te intreb,dar de unde ai cumparat acel jurnal?ca nu gasesc.

  RăspundețiȘtergere
 10. Irina, spor in toate si vacanta placuta in continuare! Un an nou mai bun decat precedentii!

  RăspundețiȘtergere
 11. Irina, ai toata admiratia mea pentru felul in care reusesti sa le imbini pe toate... Sunt convinsa ca te ajuta mult credinta si rugaciunea.
  Stiu ca te-ai gandit si la posibilitatea de a renunta la un moment dat la serviciu, sau macar la un serviciu in afara casei. Este ceea ce imi doresc eu si partial am reusit. Spun partial pentru ca pentru jobul meu pot munci de multe ori acasa - dar este unul nesigur.
  In paralel am decis sa reduc cheltuielile (asta cu destul de mult timp inainte de a hotari sa demisionez de la fostul job). Le-am redus si mai mult de cand am timp la dispozitie - pot sa gatesc, sa caut retete ieftine, dar care ne plac, etc... Un capitol la care inca lucrez este cel al posibilitatii de a obtine un venit suplimentar lucrand tot de acasa. Cred ca aceasta ar putea fi o solutie si pentru tine.

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate