marți, ianuarie 03, 2012

Organizarea creioanelor colorate

             

Stiu ca in orice casa unde sunt copii (mai multi ) organizarea creioanelor colorate e o problema.
Eu am gasit pe net cateva solutii interesante, si am folosit una dintre ele.
Asa aratau culorile noastre inainte :


Ca sa le organizez, am folosit un cos de plastic, si trei recipiente metalice (ar fi fost mai practice 6 cutii de la conserve, dar n-am avut, ramane sa imbunatatesc proiectul in viitor). Am aranjat culorile pe nuante :


 Ideea de organizare a culorilor am gasit-o aici :

sursa

 alte sugestii:







sursa imaginilor: google

Pe lista de investitii in domeniu :) am trecut o ascutitoare electrica
Ascutitoarea are lame din titan(nu se tocesc) si un senzor care ajuta la obtinerea varfului dorit.

Luna aceasta voi vorbi mai mult despre organizarea casei, fiindca vreau sa pun lucrurile la punct in caminul nostru.Va doresc o zi frumoasa si spor la organizat! :)

Irina

12 comentarii:

  1. Interesanta aceasta organizare a creioanelor colorate Ascutitoarea m-a dat pe spate, tocmai am terminat o "sedinta" de ascutit, mai bine zis rupt varfuri de creioane si sunt sigura ca o ascutitoare electrica isi merita toti banii.
    Eu am mai gasit o solutie pentru creioanele colorate care au ajuns prea mici, sau care nu scriu tocmai grozav. Am facut brose braduti de Craciun. Fetele mele sunt foarte incantate ca au atras atentia la scoala cu ele. Nu le-am pozat inca.

    RăspundețiȘtergere
  2. O, da Irina...ascutitoarea aceea isi merita toti banii, de cand tanjesc dupa asa ceva, uite ca am uitat sa-i spun mosului :D foarte buna si practica ideea ta...eu pentru creioanele mele mi-am cusut un penar ca acesta de aici http://www.google.ro/imgres?q=penar+creioane&hl=ro&biw=1024&bih=545&tbm=isch&tbnid=fDrO62cml79DSM:&imgrefurl=http://artistique.ro/shop/index.php%3F_a%3DviewProd%26productId%3D1531&docid=bEHDVc6GZ-oHeM&imgurl=http://artistique.ro/shop/images/uploads/Dervent/SETURI%252520DERWENT/Accesorii/0700434-Empty%252520Pencil%252520Wrap12.JPG&w=390&h=292&ei=h9sCT86qD9Ha4QSfsNmNCA&zoom=1&iact=rc&dur=639&sig=108967157967039866728&page=2&tbnh=144&tbnw=192&start=8&ndsp=10&ved=1t:429,r:3,s:8&tx=93&ty=51 imi este mai usor asa pentru ca trebuie sa le iau mereu cu mine la facultate...O zi cu spor!Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. La gradinite de obicei sunt puse pe culoare,da,sunt frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi le avem in pahare (de plastic, de la Pepsi :D), dar nu m/am gandit sa le punem pe culori. Acum imi dau seama ce a facut Ilinca la un moment dat: a pus creioanele cerate intr-o strecuratoare de nisip (gen bol), ratacita printre jucarii. Deci, inca o separare (cu cap) :)
    Imi plac suporturile transparente, parca se vad si mai bine!
    Ah, si o ascutitoare dintr/aceea ce buna ar fi

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi place ideea! Ca si Aurelia, noi am separat creioanele in cerate si cu mina, iar pe cele din urma le-am pus dupa marime. Ma tot intrebam ce sa fac cu cele mici, caci parca nu ma induram sa le arunc si uite ca Ina mi-a dat o idee. Astept sa vad si pozele pe care o sa le posteze.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte buna ideea ta, Irina. Cred că o va ajuta şi pe fetiţa cea mică să distingă mai repede culorile.
    Şi eu folosesc coşuleţe ca al tău pentru organizare - sunt ieftine şi foarte practice.

    RăspundețiȘtergere
  7. Faina ascutitoarea, dar ATENTIE, nu o lasati la indemana copiilor si nici a sotilor. S-ar putea sa fie folosita din plin si sa ramaneti cu ascutitoarea si sa nu mai aveti creioane:))

    Ascute atat de bine si atat de placut incat iti vine continuu sa ascuti creioanele. Noi am avut un model de ascutitoare de care am fost multumiti. Era o ascutitoare mecanica de masa, pentru creioane subtiri si groase. S-a folosit pana s-a stricat. Vreau sa-mi achizitionez una la fel.

    Daca nu aveti ascutitoare, puteti sa folositi creioanele si ptr arta. Amazing art:

    http://www.daltonmghetti.com/shop.asp

    PS: Intre lucrari exista una fina cu cruce.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am uitat sa ma semnez in mesajul anterior.

    Irina, am observat o schimbare in lista ta de bloguri si o lipsa. Daca este intentionata, inteleg motivul.

    Eu obisnuiam sa intru de pe blogul tau pe acel blog, si de multe ori am avut durerea sa constat ca ceea ce se gasea acolo era impotriva credintei noastre, insa si impotriva a tot ce-i romanesc, cu toate ca posesoarea blogului este o mamica romanca.



    Doamne ajuta
    Cristinaa

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina, nu am scos pe nimeni intentionat din blogroll.Am vrut sa modific ceva la aspect si am pierdut toate blogurile. Am pus inapoi doar cateva, ramane sa completez pe parcurs.
    Anonim, hi multumesc, mi-a placut sculptura in creioane :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cos goblen, iar diagramele le-am ales mereu alb-negru, prin urmare am multe carioci si stau toate ingramadite intr-un suport de plastic. S-au adunat vre-o 25-30 de carioci si e greu sa gasesc culoarea contrastanta necesara. Scotocind dupa ea mai dau si altele jos, asa ca mi-ai dat o idee foarte buna cu borcanele. Iti multumesc mult pentru toate ideile gospodaresti gasite la tine. Foarte utile!
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. :) Am si aici o recomandare. Chiar luni am luat si eu ascutitoare electrica, merge si la priza sau cu baterii. Ascute si creioane subtiri si groase. Tot de la LIDL :) Daca nu o mai prinzi in oferta de saptamana aceasta, nu-i bai... apare in oferte cam o data la 2 luni, la acelasi pret.
    Uite, aceasta e: http://www.lidl.ro/cps/rde/xchg/SID-8935E03D-102ACC50/lidl_ro/hs.xsl/index_16033.htm

    Ieri am facut luna casa, astazi trec la sifonier :)
    Multumesc pentru inspiratie! aveam nevoie de organizare... si ASA de bine ma simt cand reusesc sa organizez casa :)

    Cu drag, Linde!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.