duminică, ianuarie 01, 2012

Scoala de duminica - crearea lumii

Spuneam ca mi-am propus ca anul acesta sa facem in fiecare duminica o activitate cu subiect religios, in care sa invatam ceva interesant. 
Astazi am vorbit despre facerea lumii, mai precis- despre ce a creat Dumnezeu in fiecare zi din cele sapte.Initial am vrut sa folosesc Biblia copiilor care se vede in imagini, dar textul nu mi s-a parut prea clar, asa ca pana la urma am citit din Sf. Scriptura, unde spune exact ce s-a intamplat .

dulce casa blog
 
Am  colorat si  decupat 7 cerculete , fiecare reprezentand una din zilele facerii, si ceea ce a creat Dumnezeu in ziua respectiva. La urma le-am laminat, si le-am prins una de alta cu o sforicica. Ne-a placut ce a iesit, si am petrecut un timp frumos impreuna.

dulce casa blog

 Duminica viitoare vrem sa lucram ceva legat de povestea  caderii  in pacat. Am gasit aici- https://www.dltk-kids.com/bible/genesis/chapter2-index.htm  
mai multe activitati interesante.
 Nu sunt prea multumita de Biblia pentru copii pe care o avem.Voi ce folositi, imi puteti recomanda ceva?Va multumesc anticipat :).

Irina

30 de comentarii:

  1. http://www.librarie.net/coperta/biblia-pentru-copii-105417.jpg

    zoe kanava. O ai? mie mi-a placut, si Sofiei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare frumoasa activitatea si sigur fetele au retinut mult mai usor ce au invatat! Biblia pe care o ai e protestanta. Si noi o avem, insa am primit de curand Mica Biblie, ed.Institutului Biblic si de Misiune a BOR, care mi se pare mult apropiata de varianta Scripturii, chiar si limbajul e apropiat. Nu e prezentata ca o poveste, ci structurata pe cartile Sf. Scripturi, si fara imagini colorate, ci doar schitate telegrafic cateva. O gasesti aici:
    http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-carte/241-mica-biblie-.html

    RăspundețiȘtergere
  3. am uitat sa spun ca Anca St mi-a recomandat-o

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi tot pe cea sugerata de Sabina o avem si ne place!
    Frumoasa initiativa, vom incerca sa facem si noi cate ceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sabina,mersic, o am, numai ca sunt selectii din Biblie, nu Biblia completa.

    Claudia, avem si Mica Biblie,uitasem de ea, o s-o caut, sa vad daca ar merge pentru 4-8 ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunata initiativa!

    Si noua ne place tot cea de la ed. Evanghelismos.


    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. La mulţi ani, in Dragostea Domnului Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mi-ai trezit amintiri frumoase! Eu cand am fost mica am avut aceasta biblie. Nu stiu cat de buna este, dar stiu ca eram foarte atrasa de ea si o citeam cu foarte multa placere.
    Foarte faina ideea cu cerculetele si intr-adevar au iesit minunat!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pe ale noastre cred ca le-ai vazut deja aici-http://caietpentrucasamea.wordpress.com/2011/02/21/biblioteca-de-duminica/
    Favorita lui Silviu este cea cu multe ferestre (si a mea, de altfel, pentru ca e foarte destept creata, ferestrele se deschid dupa firul povestirii si pot adauga eu detaliile care lipsesc din text).
    Daca fetita are peste 4 ani, eu cred ca poti sa ii citesti si direct din Biblie, mai ales daca ai o traducere mai accesibila. Activitatile voastre sunt foarte faine. Si noi am incercat sa facem cate ceva, din pacate S. e prea mic si ne-am rezumat la a citi, a face puzzle si a canta (eu, in protestele lui :)) cateva cantecele.
    Noi avem multe variante de Biblii pentru copii, si in romana si in engleza, dar pentru S. merg acum cele cartonate si cu fuctii (puzzle, jetoane de tras, etc. Avem si cartulii separate cu povestiri biblice. Pentru cand va creste S. mai mare avem niste CD-uri.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adriana, multumesc!La multi ani!

    Catrinel, e buna Biblia, dar in unele zone ar mai merge niste completari.

    Raluca, avem si noi mai multe cartulii cu povestirile separate, o sa incerc sa le folosesc si asa, in functie de ce lucram.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte frumoase activitatile cu copiii ! Si noi (6 ani si jumatate) am inceput sa vorbim despre crearea lumii si, in paralel, despre activitatea Mantuitorului pe pamant si despre Biserica; ne folosim si noi de Mica Biblie BOR. Legat de crearea lumii, gasesc blogul dnei Natalia extraordinar: http://hristosimpartasitcopiilor.blogspot.com/search/label/crearea%20lumii
    Chiar la acest link ai planse despre crearea lumii si despre alte subiecte.
    Felicitari, Irina, si pentru initisativa cu versetul pe saptamana; daca imi dai voie, o sa urmez si eu ideea ta. Iti doresc un an nou cu bucurii, tihna si rabdare ! Te sarut cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  12. La multi ani, Irina! E un inceput de an minunat cu aceasta activitate. Este o "Mica Biblie pentru copii" intr-adevar si imi place nespus cum ati interpretat-o voi. O sa-ti arat si ce am facut noi, caci tot cu asta am inceput.
    Cat despre citit, citeste-le copiilor din Sf. Scriptura, asa cum citesti de obicei. Daca ti se pare sa e ceva ce nu pot intelege, inlocuieste cuvantul/fraza respectiva cu ceva asemanator. Pentru cei mai mititei (pana in 5 ani) dupa ce le citesti, fa un rezumat/ideile principale. Cu timpul ei se vor obisnui sa auda cuvantul asa cum e in Biblie.
    Eu nu folosesc Biblia pentru copii, iar daca as vrea totusi, as crea una cu copiii dupa ce am discutat despre subiectul ales, asa cum ai facut tu in acest caz(ei au ceva natural in a-si exprima ideile, desenele, folosesc cuvinte pe care le inteleg...). Incurajez mamicile sa le citeasca copiilor de cand sunt foarte mici. Poate nu inteleg de la inceput despre ce li se vorbeste, dar cu timpul le va deveni familiar. Si nu in ultimul rand, copiii zilelor noastre inteleg mult mai multe decat atunci cand eram noi copii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Irina, mi-a placut mult ideea.De unde ai luat modelul cu cerculetele?Presupun ca e printat de pe net.As lucra si eu cu Valentin.

    RăspundețiȘtergere
  14. http://www.kerigma.ro/biblii.php?detalii=90601


    Irina, noi o avem pe asta, care mi se pare mult mai buna decat cea protestanta. Si la text si la imagini (mai ales imagini).
    Buna treaba mai faceti voi!...
    Multumesc de partasie!
    Cu drag, AncaM

    RăspundețiȘtergere
  15. Super modelul cu cerculete,eu nu am gasit asa.Te rog daca se poate sa ne spui de unde l-ai luat.Spor in toate iti dorim!Multumim,Doamne ajuta!
    Luminita

    RăspundețiȘtergere
  16. Irina, cerculetele de unde le-ati decupat? Ca vad ca erau intr-un caiet sau ceva de genul.... :)
    As vrea sa incep si eu niste activitati cu tema biblica inmpreuna cu fetita mea de 3 ani si m-ar ajuta niste sfaturi :)
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. Carmen, am scanat modelul dintr-o carte.Sincer, nu am recomandat-o pe blog fiind o carte neoprotestanta, si multe chestii din ea nu mi s-au parut corect prezentate (la invatatura ma refer), si n-as vrea sa smintesc pe nimeni.Intre ortodocsi si neoprotestanti difera foarte mult modul in care inteleg caderea omului in pacat, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. te rog frumos daca poti să mi trimiti si mie fisele acelea eu le-am gasit pe un site dar erau colorate si era si in enegleza, ale tale mi se par mult mai interesante si mai usoare. adresa mea este luiza_druta88@yahoo.com

      Ștergere
  18. Da, Irina, ai dreptate, dar ideea este foarte draguta (cea care ne-ai prezentat-o, cu facerea). Oare ma-i putea ajuta, sa-mi trimiti scanarea pe mail (bamosdesperados2@yahoo.com)? Daca se poate, bine-nteles :)...ca tare mi-ar placea sa fac si eu aceasta activitate cu fetita mea. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  19. Doamne ajuta! Imi doresc si eu aceasta imagine scanata cu zilele creatiei. Puteti sa mi-o trimiteti si mie, va rog frumos?. Multumesc! Mailul meu este: lenushy_d@yahoo.com
    Nicoleta Elena ma numesc.

    RăspundețiȘtergere
  20. Am descoperit acest blog de curand si vreau sa va felicit.Mi-au placut foarte mult fisele cu creatia si v-as ruga daca se poate sa mi le trimiteti si mie pe mail. Adresa mea este: prof_claudia_maier@yahoo.com. Va multumesc mult si va doresc un an binecuvantat cu multe impliniri.

    RăspundețiȘtergere
  21. voi incerca sa scanez fisele zilele acestea, si sa le trimit pe mail celor care mi le-au cerut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va rugam frumos sa ne trimiteti si noua. Va multumim!

      Ștergere
  22. va rog sa-mi trimiteti si miecartea scanata: ipatilili@yahoo.com. multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Bună ziua, doresc şi eu fişele scanate pe adresa andreeagurguiatu@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna ziua, imi puteti trimete si mie modelul, sau macar sa-mi spuneti cartea din care ati luat fisele?
    va rog frumos....!, imi trebuie pana vineri....
    adresa mea: aly_dragu@yahoo.com
    multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
  25. va rog frumos daca puteti sa mi trimite ti si mie fisele acestea cu crearea lumii pe adresa luiza_druta88@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  26. Buna ziua. Vă rog sa-mi trimiteti si mie acele fise pe adresa mea de email. O activitate foarte frumoasa. Felicitari. leny.stoica@gmail.com. va rog mult. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  27. Indraznes si eu sa va cer aceste printabile adorabile. for_tania@yahoo.com.
    Multumesc si Doamne ajuta. Tatiana

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.