luni, martie 26, 2012

Intoarcerea in Eden - o experienta incredibila privind gradinaritul organic

 Intamplator (sau nu!) am descoperit acest film extraordinar - Back to Eden- pe care vi-l recomand cu caldura, mai ales daca aveti gradina, sau visati la una intr-o buna zi.


Filmul prezinta un sistem de gradinarit organic pus la punct de un american, Paul Gautschi. Un sistem extrem de simplu, care nu necesita arat, sapat, plivit, irigatii in cantitati mari, stropiri cu diverse substante, fie ele si bio, si care economiseste timpul, banii si durerile de spate :).
Pasii spre realizarea unei astfel de gradini organice, ca cea prezentata in film, sunt descrisi pe scurt aici  si sunt la indemana tuturor.
Va spun drept ca ideea lui Paul m-a cucerit, si deja ma gandesc cum s-o pun in practica in viitoarea noastra gradina! :)
Merita sa va luati un pic de timp pentru a viziona acest film, si sa-l popularizati daca aveti posibilitatea. Din pacate nu are subtitrare, dar sper ca asta sa nu fie un impediment.

Puteti urmari filmul pe situl oficial).

Vizionare placuta si astept impresiile voastre! :)

Irina

7 comentarii:

  1. te rog frumos Irina, cand ai timp imi spui si mie de unde se introduce acest gen de cuvinte active;in postarea de fata, de ex. AICI?!
    Multumim pentru toate informatiile!

    RăspundețiȘtergere
  2. cand scrii postarea selectezi cuvantul pe care vrei sa-l transformi in link, apoi apesi pe cuvantul link din caseta pentru editarea mesajului, si introduci linkul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Irina am vazut filmuletul.E interesant...
    Pe sotul meu l-a cucerit...:)))
    Noi visam dar nu stiu cat vom putea realiza...multumim pentru recomandare!
    Iti doresc o zi senina! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Corina, sa visam si sa facem tot ce tine de noi- si Dumnezeu va face restul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Uimitor documentar. O multime de informatii despre cultivare. Efectiv omul asta care nu este ortodox, explica toata legatura noastra cu pamantul si tot ce ne poate da Dumnezeu, intr-o forma atat de clara. Imi da impresia ca omul asta merge in gradina cu biblia in mana.

    Bravo lui. Foarte inspirant documentar. Anumite lucruri despre straturile de ingrasaminte nu le-am inteles si nu stiu sub ce forma se pot gasi la noi in tara. In orice caz, totul pare asa de usor si este usor.'

    Ce bucurie ar avea cei care au gradini sa vada cat de usor se smulg buruienile.

    Multumesc mult Irina pentru acest documentar atat de incurajator sa trecem la munca pamantului. Frumos

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  6. O sa ma uit si la filmul recomandat de tine. Pare promitator. Stiai ca poti participa cu articolul asta la concursul de pe Merita Citit? Premiul de 300 de lei e oferit de Smuff.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte fain filmul. Multumim, Irina, pantru recomandare. L-am recomandat si eu pe blog. Zile frumoase iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.