marți, aprilie 10, 2012

Femeia din Pilde 31- intelepciune si inspiratie pentru fiecare zi (4)

Ea caută lână şi cânepă, şi lucrează voios cu mâna sa.

D.R. Knight : Young Woman Knitting


Am aflat pana acum ca, pentru a fi ca sotia inteleapta din Scriptura trebuie sa cautam a implini voia lui Dumnezeu, sa fim persoane de incredere, si sa ii facem intotdeauna numai bine sotului nostru.
Urmatoarea calitate pe care trebuie s-o dezvoltam in viata noastra, conform acestui model, e sa lucram cu voiosie, din toata inima si de buna voie. 
Ma gandesc ce usor ne este acum!mergem la magazin si cumparam ce avem nevoie, pe cand femeile de altadata trebuiau sa produca in gospodarie, sau sa caute de cumparat pe la altii materie prima cu care sa teasa panza pentru haine, stergare sau asternuturi. O munca destul de grea, pe care femeia din Pilde o face cu bucurie, fara sa se vaite, fara sa se planga!De cate ori nu ne plangem ca trebuie sa mergem la piata, sau in alta parte la cumparaturi?sau ca trebuie sa facem curatenie, mancare, ori sa spalam rufe?stiu sigur ca eu fac asta destul de des, de multe ori chiar fara sa-mi dau seama!

D. R. Knight :Women Washing Clothes

Versetul de mai sus ne invata in ce mod trebuie sa ne schimbam atitudinea cand vine vorba de munca fizica din gospodarie : sa lucram cu voiosie, cu drag, ca pentru Dumnezeu, nu ca pentru oameni. Fara sa ne plangem, fara sa ne vaicarim, fara sa ne victimizam, stiind ca  Domnului Hristos slujim ( Coloseni 3 : 24).
Cum va faceti treaba, cu voiosie sau cu lehamite? :)

Irina

11 comentarii:

  1. Depinde de zi si de ceea ce am de facut. Din fericire, pofta mai vine si mâncând si, daca ma apuc de treburi, nu ma mai opresc pina nu le termin. Recunosc, in treburile gospodaresti il atrag "de bunăvoie si silit de imprejurari" si pe sot. :) Cu lucrul de mana, e alta poveste. Imi place foarte mult si, cu cit e mai migalos, ma calmeaza mai mult.
    A, urasc sa calc. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu dupa ce am citit asta, mi-am facut plan pe zile si saptamani la curatenie. Daca fac tot cate putin in fiecare zi (de ex azi numai praful, maine numai aspir etc), fac mai cu tragere de inima, mai cu bunavointa. Dar da...ma vait si eu destul, am un bebe de 10 luni si un sot plecat temporar din tara :)
    Elena

    RăspundețiȘtergere
  3. treaba o fac cu seriozitate, adica daca ma apuc de ceva, duc la bun sfarsit, fara sa mi se para o corvoada. in general imi place mai mult sa fac ceva decat sa stau degeaba. mai greu este sa ma apuc, pentru ca mereu intervin alte activitati mancatoare de timp sau de energie si pentru treaba in casa imi ramane timp putin de tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pana acum ceva timp mi se parea totul un chin. Un chin pe care l-am vazut tot timpul la mama mea si a altor femei in jurul meu. Nu condamn nimic, nu cred ca era usor sa ti o gospodarie in perioada comunista cand nu se gasea nimic. Imi aduc aminte de cozile la care stateam. Doar ca sta in puterea noastra sa schimba atitudinea pe care o avem fata de lucruri. Cand am realizat cat de mult am preluat de la ea, parca m-am scuturat de tot. Si am incercat sa fac in asa fel sa gasesc bucurie in toate. M-am gandit ca atunci cand fac curat de fapt scot lumina la suprafata. Si asta mi-a dat mai multa satisfactie. Un lucru e cert, cand ceea ce faci te implineste apare si bucurie.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  5. Iti urmaresc de mai multa vreme blogul, Irina. L-am descoperit via blogul Nataliei, fiind si eu o preoteasa din Ardeal cam de aceeasi varsta cu voi. M-a inspirat si binedispus adeseori, dar la un moment dat imi imaginam ca esti cu adevarat gospodina perfecta, mereu calma si bine organizata, ceea ce imi crea complexe. Cand am citit in alte postari ca ai si tu momente in care iti vine sa lasi toate balta, momente de oboseala cronica sau nevoie de rasfat personal, m-am mai linistit. Noi nu avem copii inca, dar avem o casa mare si gradina mare la curte, parohia e numeroasa, iar treburile nu contenesc indiferent de sezon. Sunt sotia care "s-a intors in cuib" pentru a isi urma sotul, suspendand serviciul de la Bucuresti, iar treburile casnice imi dau multe satisfatii, indiferent ca inseamna sa cos ceva sau sa leg via. Imi doresc sa gasesc si un job, eventual part-time, dar sunt printre femeile carora le place sa ingrijeasca familia, casa, poate cel mai mult. O sa continuu sa urmaresc postarile tale, iti doresc tie, familiei si cititoarelor blogului, Sarbatori fericite de Sfintele Pasti! Cristina Roman, Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Avand in vedere ca este vacanta, practic homemakingul devine o placere. Am timp sa fac pe bucatele treburile, sa particip la denii si sa ma bucur de viata primavara, sa admir cainii cum se tolanesc si le luceste blana in soare, sa corsetez, sa tricotez, sa fac mancare, sa admir straturile puse de altii in gradina ca eu nu ma pricep. Este minunat sa te dedici caminului, sa te intorci in cuib, ca sa apreciezi cum este sa nu fii in cuib. Asta e un potential urias in familie si tocmai asta trebuie pastrat cu dintii. Sa nu renuntam la demnitatea de gospodine full sau most time. Exista nenumarate trucuri pentru a face fata unui buget mai restrans, de asta m-am convins personal. Bucuria vietii de famile merita orice efort!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu de regula imi fac treburile in prima parte a zilei insa mi-e lehamite daca am de facut drumuri in afara casei. Acasa merg treburile struna, chiar si atunci cand imi este greu (ma ocup singura de casa, mancare, rufe, copil, gradina, etc.) Totusi, mi se intampla si mie sa realizez ca daca acest confort de care ne bucuram astazi ar fi lipsit, ar fi fost cu siguranta mult mai greu pentru noi toti. Slava Domnului ca in toate timpurile au existat solutii pentru toate! Acum, noi suntem si destul de rasfatati, ca sa spun asa, pretentiile ne sunt mari, oferte si lucruri ispititoare nu mai spun cate sunt...Pe vremuri era totul mai simplu. Sarbatori cu bucurie in Hristos, draga mea! (nu stiu daca mai apuc sa-ti urez)

    RăspundețiȘtergere
  8. Bună Ziua!
    Vă rog să mă scuzaţi de "întârziere". Am sosit odată cu acest articol şi am rămas!
    Să-mi fie iertat de asemenea obiceiul de a privi Blogul în ansamblul său, adică de la bun început.
    Dacă şi celelalte articole sunt asemenea acestuia, înseamnă că am dat peste o "Mină de aur" (mână, ori mină ~ tot aia este!)
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Am citit si eu, mi se pare ideal, insa chiar poti sa faci asa si daca ai serviciu? Eu cateodata nici n-apuc sa-mi spal vasele de pe-o zi pe alta... si apoi sa vezi panica, cand se aduna si altele..
    Doamne miluieste!

    RăspundețiȘtergere
  10. Madalina, poate ti-ar fi utila o masina de spalat vase? :)cred ca fiecare trebuie sa ne descurcam in situatia in care ne gasim.Daca asteptam „conditiile ideale” s-ar putea sa avem de asteptat mult si bine :)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.