sâmbătă, iulie 28, 2012

Cautarea drumului linistit in viata

www.dulcecasa.blogspot.com

~Marea greseala din partea noastra este ca nu vrem sa ne supunem voii Atotbunului Dumnezeu care ne arata dupa imprejurari drumul folositor pentru suflet.Toti cautam un drum linistit, care exista numai in visele noastre , iar nu in realitate pe pamant. Nu tuturor, ci doar catorva le e dat sa se linisteasca atunci cand se canta: Cu sfintii odihneste!
Vietuirea omului pe pamant inseamna mahnire, munca, boli, nevointe, tristete, nedumerire, stramtorare, pierderea cuiva sau a altuia, necazuri, tulburari, revolta patimilor, lupta cu ele, epuizare sau biruinta, deznadejde si altele asemanatoare cu acestea.Nu degeaba a spus proorocul David : Nu exista pace in oasele mele de la fata pacatelor mele. Iar dreptul Iov cerea ajutor : Sa nu fie ispita omului viata aceasta.

www.dulcecasa.blogspot.com

Noi toti gandim asa : nu se poate oare sa se aseze totul in liniste si pe liniste?Si deseori gandim : daca n-ar exista asemenea neajunsuri, si daca n-ar fi omul potrivnic, atunci poate ca ar fi si pentru mine mai comod si mai linistit traiul.
Insa uitam ca aceste neajunsuri deseori provin dinlauntrul nostru, ca si gandurile rele. De unde locuiesc patimile(de acolo) provin toate neajunsurile noastre, neintelegerile, neplacerile si haosul. Insa daca toate acestea ii mantuiesc pe cei pacatosi la Parousie, atunci sa ne ridicam, sa ne pocaim, sa ne smerim si sa fim supusi.~

Patericul de la Optina
ed. Bunavestire 2002

4 comentarii:

  1. Buna ziua,
    Ma iertati ca va deranjez , sunt Placinta Vlad de la proiectul umanitar Sa fim oameni... (http://safimoameni.blogspot.ro/) si vin cu rugamintea sa publicati un articol umanitar despre Leontina Nicoleta (http://leontinanicoleta.blogspot.ro/).Cu ajutorul d-voastra putem face minunii.
    Va multumesc ptr intelegerea acordata!
    P.S. Astept un raspuns pe pagina de e-mail safimoameni@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  2. draga doamna Irina,
    va urmaresc blogul de mult timp si vreau sa va multumesc pentru oaza de liniste pe care am gasit-o in"dulce casa".Oaza de liniste e putin spus cand deschid mereu blogul dumneavoastra.Sa va binecuvanteze Dumnezeu pentru tot ceea ce am gasit aici,de mare folos pentru suflet.
    Pe langa faptul ca tineam sa va multumesc,mai doresc sa trimit ceva in dar.Am vazut ca lucrati(croset,impletit)si ma gandeam ca v-ar fi de mare folos ceva material documentar digital.Ma refer la modele,scheme de executie.Va rog sa nu ma refuzati si sa-mi spuneti pe ce adresa de email vi le-as putea trimite.
    o duminica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu ar exista nelinistile, cum am aprecia linistea? Multumim, Irina, pentru frumoasa postare..Florile sunt minunate! Cred ca asa e si linistea: picaturi de roua ici si colo, cand si cand....dar atat de necesare.:)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.