duminică, noiembrie 11, 2012

Noiembrie, luna multumirii :ziua 11

sursa

He is a wise man who does not grieve for the things which he has not, but rejoices
 for those which he has.
 Epictetus
 .....................
E un om intelept  cel care nu jeleste pentru lucrurile pe care nu le are, ci se bucura pentru ceea ce are.
De meditat si de notat...Oamenii sunt mereu nemultumiti- daca afara ploua, si-ar dori sa fie soare, daca e cald, vor sa fie frig, daca e iarna ar vrea sa fie vara si invers.Haideti sa facem azi un mic exercitiu si sa ne bucuram de vreme exact asa cum este ea!
Daca e frig, savureaza placerea de a te purta fularul si caciula groase, si cizmele moi si imblanite!si multumeste pentru ca ai ce imbraca!
Daca ploua, bucura-te sa te plimbi printre stropii reci, ascunsa sub umbrela, sau admira de la fereastra ploaia, in timp ce bei o cana de ceai parfumat si fierbinte!
Fii atenta la micile detalii ale zilei- frunzele aurii plutind incet pe pamant, cerul stralucitor de toamna, mirosul de fum sau de asfalt ud!
Esti in mijlocul atator lucruri minunate!ai de ce sa-ti simti inima plina de recunostinta!   

9 comentarii:

  1. Cat de frumos spus si cat e de adevarat din pacate ca de multe ori dam vina pe vreme pentru a ne gasi scuze inutile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos mesaj! Mi-a adus aminte de un citat: "Fericit nu este cel care isi doreste mult, ci cel care isi doreste ce are!"

    RăspundețiȘtergere
  3. Alege Viata, alege-ti Calea si felul de a vedea lucrurile! Amin!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana, mama a doi bebei12/11/12 7:44 p.m.

    foarte frumos. sa stii ca m-am apucat sa multumesc, si desi pare ceva asa de simplu, mi e foarte greu. oare de ce? e ispita vrasmasului pentru a nu putea fi fericita? ioana

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna Irina si tuturor de aici! Multumesc sansei de a ma indrepta pe acest blog, multumesc tie pentru tot ce faci si multumesc tuturor pentru ca te sustin; de aceea sa stii ca astept incontinuare sa citesc in fiecare zi o postare de multumire, cu sfaturi sau idei.Este minunat ce se intampla.Sper sa am loc in comunitatea voastra si imi doresc sa pot fi si eu o contributie buna aici. O zi frumoasa tuturor cu drag, Tina Galati

    RăspundețiȘtergere
  6. irina draga, ti am mai scris intr/una din zilele multumirii, ioana sunt, vreau sa te rog sa mi spui cum , in ce fel reuseti sau reuseai sa faci treburile in casa atunci cand copii erau f mici de 1 an 2? mie imi vine f greu si imi pune rabdarea la mare incercare. iti multumesc pentru tot ce impartasesti cu noi. ioana, mamica cu norma intreaga a unei feite de 7 luni si a unui baietel de 2 ani si 3 luni

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, da, da la ce spui despre vreme. Eu am invatat sa ma bucur de vreme de cand locuiesc in alta tara, unde ploaia e la ea acasa. Cand e soare ma bucur de fiecare raza de soare, cand e frig ma bucur de lucrusoarele calde si pufoase cu care ma imbrac, cand ploua ma bucur de aerul curat si de verdele din jur. Plus supele si ceaiurile calde si gustoase. M-as bucura daca ar invata si mama, dar cam greu.

    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
  8. Ioana,nu faceam nimic deosebit, de obicei ele se jucau in alta camera, sau stateau pe langa mine si `ma ajutau` :). Intradevar, copiii iti pun rabdarea la mare incercare si te asigur ca lucrurile nu prea se schimba odata cu varsta :)). Avand copii asa mici poate ar fi bine s-o iei mai usor, sa incerci sa te odihnesti mai mult, sa te joci cu copiii, ca treburile nu se termina niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  9. da, multumesc fff mult pentru raspuns. iti voi urma sfatul si daca nu te superi din cand in cand iti voi mai cere si altele. ioana

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.