marți, decembrie 04, 2012

Pregatiri pentru Sf. Nicolae

 Mai e foarte putin pana la sarbatoarea Sf. Nicolae- maine seara trebuie sa ne lustruim ghetutele, si ramane sa asteptam cu nerabdare darurile :). Obisnuiam sa facem bradul de Sf. Nicolae, dar nu si anul asta, fiindca m-am saturat sa tot salvez bradul din manutele Otiliei. De doi ani la rand distruge podoabele in mod sistematic, asa ca nu vreau sa-i ofer prea mult timp ca sa faca asta :)).
Dar am pregatit carticelele despre viata si minunile Sf. Nicolae, ca sa le citim seara


o sa facem cateva figurine cu Sf. Nicolae








si poate un puzzle- doua




Si n-am uitat de cantecelul dedicat Sfantului :)
Voi ce aveti in plan?

Irina

10 comentarii:

  1. Multumim de idei. Din pacate eu nu am pregatit mai nimica de Sfantul Nicolae, ma refer la activitati. Insa o sa preiau de aici cateva si poate apuc sa fac ceva cu baietelul meu maine.
    Am insa o intrebare, de unde ati cumparat cartea cu POvestea Sfantului Nicolae? Ce editura este? tare ne-o dorim si noi.
    Multumim.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da si la mine bradul se face deobicei în seara de Moș Nicolaie ,dat fiid faptul că puștiul meu are 1 si jumătate ,mi-ai dat de găndit cu făcutul bradului si la distrugerea lui de copii.Bună ideea cu pov ,Moșului!!! SĂRBĂTORI FERICITE!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma gandeam sa fac bradul, dar cum anul asta stam mai mult pe acasa decat de obicei, cred, vorba ta, ca e cam mult pentru el de petrecut cu fetele. Mai vedem maine cum voteaza gasca :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eheei, și noi citim cartea (btw, mulțumim încă o dată pentru ea!). Fie-mea deja se întreabă cine va veni la ea primul: Sf. Nicolae sau...Moș Biciușcă?:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Irina, vroiam să-ţi spun că tot venind şi revenind, citind şi recitind, am adunat la un loc, toate ideile, şi le-am pus aici:http://superblogulluimihnea.blogspot.ro/2012/12/irina-si-dulcecasa.html. Cu mulţumiri!

    RăspundețiȘtergere
  7. Noi... nu am pregatit nimic deosebit pentru acest an...
    Iar la brad cred ca o sa renuntam, insa o sa impodobim casuta cu culori aprinse de rosu si verde, cu lumanari pe masa etc.
    Renuntam si la cadouri,in schimb fiecare va avea in dreptul farfuriei un pliculet cu un mesaj pe el si o mica suma de bani(nu costisitoare in nici un caz) stiu eu... pretul a doua carti,a unui set de pixuri, a unei esarfe,(cazul Iuliei).

    RăspundețiȘtergere
  8. Viorica, am cumparat cartea acum cativa ani, nu stiu daca se mai gaseste.

    Mihaela, multumesc mult pentru aprecieri,si pentru vizite!
    Corina, o idee interesanta cea cu banii,o retin.

    Ana-Maria, multumesc, Sarbatori Fericite si tie!

    Loredana, de cand avem copiii sunt la al nu stiu catelea rand de ornamente de brad, n-au rezistat de la un an la altul. Si cand ma gandesc ca am globuri din copilarie, si sunt de sticla, nu din plastic :)). Dar pe alea le tin la cutie, nu le scot :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, Irina
    Ca idee de cadou am facut bomboane albe, gen Raffaello. Am pus in blender spre macinare fina seminte de susan, ceva caju (sau migdale, sau nuci, sau alune de padure). Pasta obtinuta am amestecat-o cu ceva miere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, nuca de cocos rasa. Am format cu mana bilute in miezul carora am pus merisoare (sau stafide, sau caise uscate,etc). Le-am dat prin nuca de cocos si le-am asezat intr-o cutie de bomboane pe care o aveam in casa si pe care am decorat-o cu imagini de sezon din brosura de la ...Lidl.
    Pot fi implicati si copiii, pentru toti e o joaca.
    Cristina P

    RăspundețiȘtergere
  10. Nici noi,din pacate,n-avem vreo carte despre sfantul Nicolae...din cate stiu eu.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.