luni, ianuarie 28, 2013

Sa avansam cu pasi mici! (2)

google.com


Partea 1 - aici
Aici gasiti lista cu cei 31 de pasi Fly Lady- in fiecare zi trebuie adaugat un lucru nou la cele pe care le practicati deja. O sa incerc sa traduc si sa adaptez pe rand pasii, astfel ca in curand sa gasiti aici toata lista.
Ziua 1 - fa chiuveta sa straluceasca!
Ziua 2 -Astazi, imediat ce te scoli si iti faci toaleta de dimineata, pune-ti pantofii si leaga-ti sireturile. Pentru ca intradevar sa producem o schimbare in noi trebuie sa  reamintim ce avem de facut. Pentru inceput vom face asta folosind sticky notes- acesta e inceputul Jurnalului de Control al casei. Pune-ti un biletel pe oglinda de la baie, care sa-ti reaminteasca sa-ti pui pantofii :).
Fa chiuveta sa straluceasca inainte de a merge la culcare!
Ziua 3- Exerseaza ce am planificat deja:
  •  aranjeaza-te si incalta pantofii!
  • pastreaza chiuveta stralucitoare 
Ziua 4-  Exerseaza ce am planificat deja:
  •  aranjeaza-te si incalta pantofii!
  • pastreaza chiuveta stralucitoare  
  • noteaza aceste lucruri pe biletele si pune-le deasupra chiuvetei din bucatarie, si din baie 
Ziua 5 - Exerseaza:
  •  aranjeaza-te si incalta pantofii!
  • pastreaza chiuveta stralucitoare  
  • noteaza aceste lucruri pe biletele si pune-le deasupra chiuvetei din bucatarie, si din baie
Iti vin cumva ganduri negsative, care iti spun ca nu vei reusi niciodata sa faci asta? scrie pe hartie orice gand negativ, si apoi gaseste un raspuns pozitiv la ele.

Ziua 6- Exerseaza :
  •  aranjeaza-te si incalta pantofii!
  • pastreaza chiuveta stralucitoare 
  • verifica-ti notitele cu ce ai de facut
  • contracareaza gandurile negative
Astazi vom invata despre Punctele Fierbinti. Punctul Fierbinte este un loc in care am permis dezordinii sa puna stapanire, si unde s-au adunat diverse lucruri inutile, sau pe care am tot amanat sa le sortam, sau sa le punem la loc.
Alege un Punct Fierbinte din casa ta. Potriveste cronometrul si timp de doua minute debaraseaza locul respectiv. Nu lucra mai mult de atat, ci fa doar cat poti in acest timp.


Ziua 7- Exereseaza :
  •  aranjeaza-te si incalta pantofii!
  • pastreaza chiuveta stralucitoare 
  • verifica-ti notitele cu ce ai de facut
  • contracareaza gandurile negative
  • alege un Punct Fierbinte si debaraseaza-l timp de 2 minute 
Astazi vom adauga un nou obicei rutinei dinainte de culcare. Diseara pregateste-ti  hainele pe care le vei imbraca maine, si aseaza-le la indemana.
(va urma)


12 comentarii:

  1. multumim Irina pentru traducere , dar mai ales pentru explicatii. orice sugestie pentru controlul casei e binevenita pentru mine. voi urmari tot ce scrii la capitolul acesta. te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Irina, pentru inceputul bun. Buna treaba. Sa avem ganduri senine si bucurie-n suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. de obicei fac ce-mi propun , dar mai am si momente de lene :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Irina pentru traducere,eu ma chinui de cava timp cu Google translate sa traduc de pe Flay Lady dar nu inteleg prea bine ce vrea sa spuna...astept cu nerabdare urmatorii pasi...sanatate fetelor ,spor in toate si bucurie in suflet! cu drag Luminita

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut!
    Ai un blog interesant. Te astept pe la mine http://filmandotherstories.blogspot.se/.
    :) Un an nou fericit iti doresc!


    RăspundețiȘtergere
  6. Am cautat si eu o multime de site-uri motivationale, de organizare a casei, de curatenie etc si am dat si peste multe clipuri video cu aceasta doamne. M-a inspirat viata ei.

    Am o multime de locuri in casa in care s-au adunat o multime de lucruri nefolositoare sau care nu au fost reparate la timp. Copiii au crescut si eu mai am pulovere incepute de cand erau bebelusi. Mut lucrurile dintr-o parte in alta si nu le gasesc un loc al lor.

    Am intrat nitel in acest program, si am reusit sa pun o curatenie stricat pe sufragerie, hol si pe unul din dormitoare. Insa in rest am asa multa munca ca nu stiu de unde sa ma apuc.

    Peste toate mai vine si dependenta de net. Se pare ca nu stiu sa-mi programez bine timpul. Rusine mi-e.

    Amanare si internet.

    Cand am musafiri am motivatie sa fac curatenie si primesc multe laude. Toata lumea se simte bine la noi. Dar efortul este imens. Recent o prietena mi-a spus ca sunt o mama extraordinara de cum stiu sa-mi aranjez casa. Nu este insa adevarat decat atunci cand vin musafiri. De suprafata casa arata curata si ordonata. Eu insa ii stiu toate cotloanele si dulapurile pline cu tot felul de lucruri inutile si nerezolvate la timp.

    Cred ca pe lista de spovedit ar trebui sa adaug si asta. Mi se pare insa destul de rusinos. Nu stiu daca imi voi reveni vreodata din stilul asta de viata. Caci este un stil de viata:(



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Copiii au crescut si eu mai am pulovere incepute de cand erau bebelusi." - m-am recunoscut perfect în această frază. De aceea încerc și eu să-mi schimb stilul de viață. :)

      Ștergere
  7. primul pas spre schimbare este constientizarea greselilor si dorinta de a face altfel pe viitor :). Ia-o usor, si nu pune prea multa presiune pe tine deodata, ca n-ai sa rezolvi mare lucru.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc pentru acest blog. Am luat ceva atitudine de cand te citesc si ma bucur ca viata mea incet incet se schimba. Mediul si peisajul in care traiesti isi pune amprenta pe personalitate si pe starile noastre sufletesti. Nu sunt casnica, nici o mama de aia full-time si nici genul obsesia curateniei dar ceva ceva trebuie sa facem. A, eu implic si copiii in acest program ca altfel nu functioneaza. Am incercat initial singura si am dat gres.

    RăspundețiȘtergere
  9. Irina, multumesc pentru blogul tau. Te citesc de multisor, dar am avut o perioada cand nu mai aveam acces, mi se spunea ca blogul este privat si nu sunt invitata. Ma bucur ca pot sa te citesc din nou. E greu sa tin casa ordonata cu serviciu si 2 copii (mai ales ca mereu, chiar si cand eram singura, eram cam dezorganizata); in curand voi intra in concediu prenatal pentru al treilea copil si mi-ar placea sa pot aplica pasii de aici. Ma tem insa ca n-o sa reusesc vreodata cu pasul 2... stiu cum a fost pana acum cu copiii mici, uneori uitam sa ma pieptan. Cum reusesti?
    Te felicit si multumesc pentru toate lucrurile frumoase pe care le scrii!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu am reusit intotdeauna sa fac exact asa, dar in timp mi-am format niste obisnuinte.Apoi, cand ai copii mici trebuie sa fii mai flexibila, viata nu decurge chiar dupa program in astfel de perioade :).Dar e important sa gasesti un pic de timp si pentru tine, chiar daca ai copii mici.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.