luni, ianuarie 21, 2013

Sa avansam cu pasi mici! (1)

           sursa- flickr

 Daca v-ati lustruit zilnic chiuveta, si v-ati incaltat pantofii, sunteti gata pentru urmatoarea etapa a programului Fly Lady : pasii  mici aduc succese mari! :)
O casa ajunge la haos intr-o lunga perioada de timp, si de aceea e nevoie de o perioada lunga pentru a pune lucrurile la punct. De obicei curateniile generale (de primavara, de Craciun) ne epuizeaza prin volumul mare de munca, iar ordinea si curatenia tin maxim cateva saptamani.
De aceea este bine sa facem totul pe incet, si sa lucram cate putin, dar in mod regulat, si intorsul casei pe dos de doua ori pe an va deveni o amintire :)
  • Stabileste-ti rutina de dimineata si de seara. Incepe cu  doua-trei lucruri mici, obisnuieste-te cu ele, apoi, cu incetul, adauga si altele
  • Fii consecventa!secretul reusitei consta in consecventa. Daca te apuci de prea multe lucruri deodata , vei abandona totul foarte curand.Avem nevoie de cel putin o luna de exercitiu pentru a transforma o regula in obicei.De aceea, daca vrei sa-ti schimbi viata, trebuie sa-ti acorzi suficient timp si sa faci cate putin, dar zilnic.
  • Nu te grabi si bucura-te de drumul pe care ai pornit!nu te simti obligata sa faci totul deodata. Lucreaza cate un obicei zilnic, timp de o luna. Nu te ingrijora daca pierzi o zi-urmatoarea ia-o de la capat. Perfectiunea se obtine prin practica :).
Aici gasiti lista cu cei 31 de pasi Fly Lady- in fiecare zi trebuie adaugat un lucru nou la cele pe care le practicati deja. O sa incerc sa traduc si sa adaptez pe rand cate un pas, astfel ca in curand sa gasiti aici toata lista.
Ziua 1 - fa chiuveta sa straluceasca!
Ziua 2 - va urma :)....

Irina

9 comentarii:

  1. Da, Irina, te rog sa traduci ca eu nu stiu engleza si folosesc Google translator dar, stii tu, tot e loc de mai bine.
    Minunata treaba faci tu aici. Multumesc, Irina, si spor in toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Trag cu ochiul la fiecare pas :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte utile sfaturile. Multumim pentru efortul depus de a traduce si organiza informatiile.
    Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Irina,
    ai un blog foarte frumos si foarte cald. Te felicit pentru el si ma declar fan:))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am citit. Bune sfaturi pentru doamne, dar, să le citească şi soţii lor, pentru a le da o mână de ajutor. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. draga doamna Irina,
    sunt minunate sfaturile scrise de dumneavoastra aici.Eu una va murturisesc ca ma folosesc foarte mult de ele.Si daca imi permiteti,pentru ziua de luni care e dedicata casatoriei-casniciei in blogul dumneavoastra as dori as dori sa recomand o carte pe care am citit-o si am gasit-o folositoare in multe feluri.cartea se numeste "Puterea rugaciunii unei sotii" - Stormie Omartian.
    sa aveti o saptamana binecuvantata,
    Simona

    RăspundețiȘtergere
  7. Simona, ma bucur foarte mult ca ai gasit ceva de folos!multumim pentru recomandarea de carte.

    RăspundețiȘtergere
  8. pt ca la mine ziua de 24 ore nu poate fi intinsa/nici modificata, mi-am propus sa imi planific saptamana, si sa nu las pe weekend toate treburile casei. Asa ca mi-am impartit treburi, am cate una in fiecare zi, dar nu in toate serile saptamanii, estimat durata ( sa nu imi ia mai mult de 15-30min), si am si o seara pe sapt. libera, pe care o pot utiliza in orice seara, de vreau dupa munca sa ma relaxez si sa nu fac nimic. Astfel, ceea ce imi ramanea pt weekend s-a micsorat cu 60-70% ca timp, dar si ca efort. Lista o tin la vedere.

    Pt curatenia de sarbatori, o incep tot asa, cu cateva zile inainte - de la serviciu nu am nimic liber pt sarbatorile religioase.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.