miercuri, ianuarie 30, 2013

Yarn along

Daca e miercuri, e Yarn Along. In fiecare miercuri iubitoarele de tricotat/crosetat si lectura sunt invitate sa posteze pe blogul lor, sau pe grupul de pe  flickr, o fotografie cu ce au pe andrele/croseta, si cu cartea pe care o citesc, si sa lase linkul pe blogul lui Ginny .

 
 Anul trecut n-am crosetat mare lucru, dar anul asta mi-am propus sa lucrez macar ceva mic in fiecare luna. Si fiindca atunci cand iti propui ceva ai sanse sa duci la bun sfarsit macar o parte, daca nu tot :), tadaaa: am lucrat o fata de perna. 
 
 
 
 
Mai am doua terminate ( cele incepute aici ), dar trebuie sa le mai montez la toate si spatele, pentru a fi gata.Cred ca zilele acestea voi duce la bun sfarsit si acest lucru.
Intre timp am inceput si o paturica, voi folosi aceleasi nuante ca si la perna. O sa folosesc toata cantitatea de fire ramase, ca sa am motiv sa-mi cumpar altele :)).

 
La capitolul lectura va recomand o carte excelenta : "Dumnezeu nu vrea suferinta omului" de J. C. Larchet. Autorul demonstreaza, bazandu-se pe invatatura Scripturii si a Sfintilor Parinti, ca, in ciuda unei pareri larg raspandite, crestinismul nu este o religie a suferintei, ci a fericirii. Dumnezeu nu vrea suferinta omului, ci ca el sa fie bucuros si fericit- de aceea a venit Hristos, ca sa ne izbaveasca din suferinta, durere si moarte.

Voi ce mai cititi, ce mai lucrati?

Irina

13 comentarii:

  1. Irina culorile sunt superbe, vesele si calde. De curand am descoperit si eu granny square. Abia astept sa-ti vedem pernutele gata si aranjate ca sa va puteti bucura de ele.

    RăspundețiȘtergere
  2. A iesit foarte frumoasa pernuta si sunt convinsa ca la fel va fi si paturica. Sa ai spor!
    Eu tricotez un pulovar pentru sot.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce culori frumoase ai folosit Irina!!!! Spor la treaba, chiar imi era dor sa vad ce ai mai lucrat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Wow, e minunata, iar culorile foarte vibrante! Imi place ideea cu fotografia lucrului de mana impreuna cu cartea :)
    Eu momentan sunt in toiul unei provocari, aceea de a croseta 100 de patratele granny intr-o luna..sa vedem ce iese.

    RăspundețiȘtergere
  5. Oana, 100 pe luna?waw, ma tenteaza...am o paturica la care ma mosmodesc de un an si ceva, daca as face si eu 5 hexagoane pe zi poate as da-o gata...hmmm...


    Dana,ma bucur ca-ti place, astept si de la tine noutati :)

    Cristina, spor si tie!

    Anca, multumesc, spor la crosetat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumoase culorile.Am atatea proiecte in cap dar nu stiu de ce sa ma apuc( asta ptr. nu am material suficient pentru nici unul).Sper sa ma trezesc din amorteala din care sunt desi vad bine ca nu mi-o place, bat pasul pe loc...
    Azi e sarbatoare cred ca o sa iau micul dejun si dau o fuga la mercerie...

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoasa paturica si culori tare vesele, Felicitari Irina. Ma alaturi si eu cu pasi incet provocarii Yarn Along sper sa ma tin de ea O zi frumoasa va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu citesc "Probleme si dificultati in educarea copiilor" Tatiana Sisova, Ed. Sophia - o recomand cu caldura

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari pentru lucru! Iar de citit: "Maria Sa, Neagoe Basarab" Insemnarile Monahiei Platonida, Doamna Despina a Tarii Romanesti.
    O recomand tuturor sotiilor, mamelor, doamnelor iubitoare de frumos...Sinziana

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte dragute patratele :).

    Am pus ochii pe aceste patratele mai demult: http://dulcecasa.blogspot.ro/2011/02/la-inceput-de-saptamana.html

    Si am inceput si eu sa fac. Dar nu mi-e clar daca, folosind metoda de unire din articolul respectiv, ce iese e fata sau dosul lucrului (partea unde se vad atele cu care am unit)...

    Si oare stiti cata ata ar trebui pentru o patura (gen 180x220 cm)? Desi banuiesc ca deocamdata voi face gentute sau vreo fata de perna...

    Va multumesc anticipat! Si mult, mult spor!

    Doamne, ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  11. Larchet are si o carte fabuloasa despre patimile spirituale: Tamaduirea bolilor sufletesti - are multe de la Sfintii Parinti. Foarte interesanta si utila. Unde ai gasit cartea pe care o citesti?

    RăspundețiȘtergere
  12. buna irina! nu am mai lasat de mult timp nici un comentariu chiar daca am deschis des blogul tau. imi era asa de dor de postarile tale cu ceea ce crosetezi, cu ce citesti, cu pozele tale frumoase (carte, o ceasca cu ceva cald si ceea ce crosetai) Mi-a parut tare rau si mie ca nu ai mai reusit sa lucrezi asa de des ca acum 2 ani de ex. Oricum, eu inca mai astept. Gradina ce iti mai face? Pupici (Alina Galati)

    RăspundețiȘtergere
  13. imi aduc aminte ca stra-matusa mea croseta astfel de jerse-e, si ma minunam cat de frumos le face si cu cat drag.

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.