joi, 7 februarie 2013

Incurajeaza-ti sotul 28 de zile!- ziua 7Nu te osteni sa ajungi bogat, nu-ti pune iscusinta ta in aceasta!
...Caci bogatia face aripi ca un vultur care se inalta la cer!
Pilde 23: 3-4

Banii sunt cauza multor certuri in casatorie. Intreaba-te :" obisnuiesc sa-mi critic sotul cand vine vorba de finantele familiei?"Hotaraste-te  sa nu iti  mai vorbesti sotul de rau referitor la acest domeniu. In loc de asta cauta metode de a-l  incuraja si ajuta.
Sotul tau  este intelept in ceea ce priveste banii?Administreaza bine finantele familiei, se incadreaza in buget, nu face cumparaturi inutile?daca da, arata-i cat de mult apreciezi abilitatile sale financiare.
Daca are slabiciuni in acest domeniu, apreciaza orice decizie buna pe care o ia. Daca nu are nimic impotriva sa te ocupi de finantele casei, cere-i parerea inainte de orice cheltuiala importanta, si tine-l la curent referitor la  cheltuielile si economiile casei.
 
 (traducere si adaptare dupa acest material)
Irina


3 comentarii:

 1. Asa este frumos ai spus< finantele familiei> dar cand sotul refuza sa spuna cati bani castiga si este foarte multumit ca toate facturile sunt platite iar el ce castiga imparte cu mama lui< ca lasa ca nu iti lipseste nimic> asta cum sa gestionezi?
  o zi minunata! vali.

  RăspundețiȘtergere
 2. Vali, iata un aspect, cel al finantelor, care este bine de a fi discutat inainte de casatorie, ca sa nu ne trezim cu probleme dupa!desigur, putini se gandesc sa discute aceste lucruri dinainte, crezand ca se vor rezolva de la sine,dar, din pacate, nu e asa!in acest caz ma gandesc ca este necesara o discutie deschisa, urmata de o negociere. Cine anume plateste facturile?daca tu iti cheltui banii pe facturi, si el nu intelege sa participe la cheltuielile casei, poate ar fi benefic sa nu mai gaseasca nimic de mancare in frigider (cu ce bani sa cumpar?), detergent pentru rufe, curatenie, etc.. Adica o mica greva din partea ta :). In fine,asta e doar o idee, posibil sa nu fie una buna, avand in vedere ca fiecare stie mai bine ce se potriveste.

  RăspundețiȘtergere
 3. am incercat de-a lungul timpului si varianta grevei dar fiindca locuim cu mama sa< cum sa nu mai avem nimic in frigider?> dumneaei a mers la piata si a adus de toate acasa, astfel parerea mea nu mai era absolut necesara pentru el.
  Nu am mai facut curat!< aaaa nu te mai intereseaza de casa!> si tot asa
  bunica avand mereu bani are de oferit si copiilor mei si ei nu mai vin la mine ci la bunica!
  dar una peste alta multumesc lui Dumnezeu ca am avut si facturile platie si masa imbelsugata!
  Iti multumesc si tie irina pentru raspuns! vali

  RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate