joi, iulie 25, 2013

O zi de gospodareala

sursa:google.com

Poate ca esti o femeie cu serviciu, si trebuie sa sari din pat in graba, la prima ora, pentru a fugi la o slujba care nu e intotdeauna usoara sau placuta. Ori poate lucrezi de acasa, sau poate esti mamica si/sau sotie ,,cu norma intreaga,, si atunci ziua ta se deruleaza mult mai relaxat.
 Pe orice parte a baricadei ai fi, sigur exista macar o zi pe saptamana in care esti acasa si trebuie sa te ocupi de gospodareala, pentru a pune haosul in ordine. Uneori poate ti se pare chiar mai placut sa mergi la serviciu, decat sa ataci muntele de rufe nespalate, lucrurile imprastiate peste tot, geamurile si perdelele prafuite, ori podeaua nemopuita de nu stiu cate zile :)).
 Iata cateva lucruri care te pot ajuta sa incepi cu placere o astfel de zi, si s-o duci la capat cu bine:
✿ niste haine curate si dragute, eventual in culori vesele, in care sa arati bine, dar destul de comode si practice pentru a putea munci in casa imbracata cu ele
✿ o ceasca draguta de ceai sau de cafea, si gustarea preferata (de exemplu un croissant fierbinte, stropit din belsug cu unt - yam, yam :)  )

google.com

✿produse de toaleta cu arome si culori placute, cum ar fi : un sapun natural cu miere, crema de maini cu aroma de vanilie, apa din flori portocale pentru hidratarea fetei, un balsam de buze din ceara naturala si unt de cocos...si lista poate continua, dupa preferintele fiecaruia
✿o lumanare parfumata, eventual intr-un aranjament simplu
✿un carnetel si un pix/creion atractive, care sa te binedispuna si sa te inspire
✿muzica linistitoare si placuta
✿un sort vesel, cu buzunare largi


✿sapunul de vase, produsele de curatenie preferate si o pereche de manusi de cauciuc
✿carpe si prosoape de vase curate, in culori vesele sau cu modele atractive

Trezeste-te de dimineata, fa dus, imbraca-te, aranjeaza-te si zambeste - esti binecuvantata ca ai o noua zi la dispozitie, si esti sanatoasa si in puteri pentru a te apuca de treaba.
Pune-ti sortul  si fa-ti o cafea sau un ceai, pe care sa o/il  savurezi odata cu gustarea preferata. Eu imi fac o cafea cu lapte si muuulta frisca deasupra, pe care rad un pic de ciocolata sau presar un pic de scortisoara. Alaturi - un croassant fierbinte cu unt, o briosa sau un biscuite, sau pur si simplu o felie de paine prajita, cu unt deasupra.

tutorial

Da drumul la muzica, aprinde lumanarea parfumata si, in timp ce iti bei cafeaua, fa-ti o lista cu treburile care te asteapta.
Treci la lucru- incepe cu lucrurile urgente, care nu pot astepta (de exemplu, spala vasele sau pune rufele in masina), apoi rezolva-le rand pe rand si pe celelalte.
 Daca lucrezi in restul saptamanii si sambata e o zi in care vrei sa mai faci si altceva, nu doar ordine si curatenie de dimineata pana seara, poti implica toata familia in efortul tau, si treburile vor fi finalizate mult mai repede.La sfarsit va puteti ,,premia,, cu o iesire in parc, la film sau la restaurant, astfel incat sa petreceti un timp placut impreuna si altfel decat muncind.
O treaba pentru care te pregatesti va fi dusa la bun sfarsit repede si bine. Daca te trezesti de dimineata, zapacita, fara sa stii exact ce ai de facut, si alergi de colo-colo in mod dezordonat, fara nici un plan, vei sfarsi ziua epuizata fizic si psihic, fara sa fii facut mare lucru. Planificarea si organizarea merg mana in mana cu reusita.

sursa
 
Propune-ti sa creezi un camin placut si fericit pentru tine si pentru familia ta. Nu e nevoie sa cheltui multi bani ca sa atingi acest scop- e nevoie doar de dragoste, dorinta si energie.O casa, oricat de modesta, va fi un spatiu atractiv si odihnitor daca e curata si ordonata.
 Investeste un pic din tine in caminul tau: lumineaza-l cu un zambet, pune pe masa o floare, adu in el un cantec si o inima impacata si multumita, si toti ai casei vor beneficia de efortul tau.Nu te lasa niciodata oprita de ceea ce nu ai, ci intotdeauna foloseste cu creativitate resursele pe care le ai la dispozitie pentru a ajunge acolo unde iti doresti!
Iti doresc o zi cu spor la lucru!



23 de comentarii:

  1. Multumim pentru articol!Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine ar sa fie asa simplu! Eu stau acasa, dar tot n-am timp sa fac totul cum ar trebui. Cu un nazdravan de 2 ani si 3 luni si o bebelusa de 4 luni, abia apuc sa merg la baie, sa mai fac si altceva nu mai zic..... Si azi parca merge mai rau ca in alte zile. As fi vrut sa fac ceva special pt. sotul meu, ca azi implinim 4 ani de casatorie, dar nicio sansa. Si, cred ca el a si uitat. Scuze ca m-am descarcat aici, dar e un loc unde ma simt mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nicoleta, stiu despre ce vorbesti, am trecut si eu pe-acolo, n-a fost deloc usor. Chiar imi amintesc de una din aniversarile noastre de casatorie- o aveam pe Ilinca, eram gravida si trebuia sa nasc (ceea ce am si facut la vreo doua zile :)) ), dar am vrut sa-i fac sotului o surpriza.Erau niste calduri infernale, aproape 40 de grade,si am vrut sa fac un tort de inghetata in forma de inima .Exact atunci s-a stricat congelatorul, o parte din tort a curs inauntru si pe jos, m-a luat boceala cand am vazut ce s-a ales de surpriza mea :)), dar pana la urma a iesit ceva si a fost dragut.
      Fiind cu doi copii mici mai bine cumpara ceva- un tort, o briosa, comanda o pizza, aranjeaza-te, pune ceva dragut pe tine si incearca sa culci copiii devreme :). Nu te obosi cu curatenia si altele, sunt sigura ca el va aprecia mai mult faptul ca vei fi disponibila si cat de cat odihnita ca sa stati un pic impreuna, decat sa vada lustru in casa si tu obosita, si cu nervii la pamant.Cand copii sunt mici e mai greu sa le faci pe toate, fara nici un ajutor.

      Ștergere
  3. Am sa incerc in week-end sa fac lumanarile dupa tutorialul pe care l-ai postat, daca reusesc pun poze:). Eu sambata am zi in care sa fac curat, tot timpul sunt in urma, dar...incep de dimineata exact cum ai spus deschid geamurile , imi fac cafea, uneori pun muzica, parca fac totul pentru mine si ma simt bine...invat sa simt ca fac lucrurile astea ca sa traim intr-o casa curata si frumoasa si sa nu le vad ca o corvoada care-mi omoara timpul...Articolele de genul acesta ma fac sa astept cu nerabdare ziua de curatenie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anca, ma bucur, asta era si intentia- sa astepti cu nerabdare sa faci curat :)).Chiar sunt curioasa cum iti vor iesi lumanarile.Aveam si eu o multime de cescute desperecheate, de la bunica mea, si le-am dat :(.Ar fi fost excelente pentru un astfel de proiect.

      Ștergere
  4. Nici nu stii ce bine-mi pica articolul asta, chiar azi cand parca m-au copelsit toate si nu mai reuseam sa le descurc... Dupa ce l-am citit, am tras aer in piept si parca am capatat puteri sa mai rezolv cateva din cele multe care ma asteapta. Uneori e nevoie doar sa schimbi putin perspectiva pentru ca lucrurile sa devina ceva mai simple :)
    Multumesc, Irina. Fii binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iuliana, asa e, totul tine de felul in care privim lucrurile- schimbarea incepe de la minte, la nivel de gand...Spor la treaba, si un uichend odihnitor iti doresc!

      Ștergere
  5. Foarte bine spus! Să știi că și eu încerc să aplic aceste lucruri! Îmi place să arăt bine și să mă parfumez chiar și când gătesc acasă, să fiu atentă cu mine și cu atmosfera din jur, să fie estetic și frumos! Apropos, minunate imagini!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sa punem frumusete in viata noastra si in a celor din jur ne face sa semanam putin cu Dumnezeu, care a umplut lumea de parfum si de culoare...

      Ștergere
  6. Ah, ce dor ne era de articolele tale :)
    Eu fac cu drag lucruri pentru Acasa, dar cand citesc indemnurile motivante asezonate cu imagini atat de calde imi vine si mai tare cheful de pus totul in ordine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Thank you for including my picture of my pretty dish towel in you blog. Its true that the little things can help to cheer us and make us happy. Thats why I love the impact of a decorative towel to the kitchen. Come and read more about me at www.createdbycath.com I love your homepage picture. It is so pretty! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cath, thank you for stopping by!I love your work, you make wonderful things!

      Ștergere
  8. M-ai omorat cu sortul ala, e minunat dar asa materiale se gasesc greu. Poate pe net. Si ai mare dreptate cu un start frumos al zilei si cu organizarea, cu asta ma lupt si eu, sa stau la zi cu treaba, sa nu las lucrurile sa se adune, mai ales ca baietii mei sunt inca mici, trebuie mult supravegheati - si as fac gramada de prostii. Doua lucruri am observat ca-mi sunt de ajutor: sa vorbesc cu Dumnezeu cand mi-e greu si sa pornesc orice activitate cu duh vesel - greu dar se poate, te molipsesti pe parcurs:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura, intradevar, la noi nu prea sunt materiale faine. Mi-am propus sa ajung intr-o zi la un magazin din centru care e mai bine aprovizionat, sa vad ce gasesc.
      asa este, cand copiii sunt mici e mai greu cu curatenia. La noi au inceput si fetele mari sa mai pastreze, sa mai ajute si e mai usor.

      Ștergere
  9. vai Irina ce dor mi-a fost de tiiineeee....de modul demn , simplu si fericit in care iti traiesti viata. Multumesc si .......BINE-AI REVENIT. LUMINITA

    RăspundețiȘtergere
  10. dor mare mi-a fost si mie de tine, Irina! Articolele tale imi dau putere si ma linistesc! Dumnezeu sa te ocroteasca! Gabi

    RăspundețiȘtergere
  11. Cateodata stau si ma intreb daca esti reala.
    Iti multumesc pentru curajul pe care mi-l inspiri si pentru felul in care nu te lasi dusa de val.

    @RamonaM: nu doar pare ci si este, trebuie doar sa faci cate putin in fiecare zi si sa nu te lasi speriata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos le spui tu mereu, Irina! Iti multumim pentru tot! Alina

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.