duminică, august 11, 2013

Sa fim bucurosi intotdeauna ! :)


 
,,Omul trebuie sa se osteneasca sa aiba un duh plin de bucurie Se zice ca trebuie sa pastram cu orice pret pacea launtrica si sa avem intotdeauna duh plin de bucurie. Intotdeauna! Cu orice pret sa fim pururea bucurosi, pururea voiosi.
 Dar, iata, si Sfantul Ioan din Kronstadt spune: Noi santem precum vremea, vin furtuni, vanturi, fulgere, iar apoi straluceste soarele, si ne este bine. Asa si noi. Apoi iarasi vine furtuna, si iarasi soarele, si tot asa. Si mai spune: pentru ca avem si trup, noi si trupul acesta materialnic santem inrauriti de conditiile atmosferice. Cand conditiile sunt bune si cand presiunea atmosferica nu este mare, atunci este vreme buna, iar noi santem veseli si bine dispusi. Iar cand vremea este mohorata, si noi suntem abatuti. Asa este! De aceea, trebuie sa ne pastrama cumpatarea (duhovnicesca). Chiar si atunci cand este vreme mohorata sa fim linistiti cu duhul.
 Omul trebuie sa se osteneasca sa fie intotdeauna, cu orice pret, intr-o stare sufleteasca buna, sa fie neincetat cu duhul plin de bucurie, pentru ca duhurile din vazduhuri vor sa fim necontenit tristi.,,
 Staretul Tadei de la Manastirea Vitovnita

20 de comentarii:

  1. Amin!

    Multumesc mult Irina, o sa ma gandesc la acest aspect mai mult.....

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc pentru toate gandurile bune. luana

    RăspundețiȘtergere
  3. Mereu am avut o tendinţă spre o fire tristă. Gândurile acestea nu contenesc să se tot învălmăşească în capul nostru şi mintea se relaxează foarte greu.
    În ultima vreme, am câştigat ceva bătălii cu tristeţea. Mai am de lucru la capitolul acesta, dar perseverez şi până la urmă trebuie să devin un om mai puţin trist şi mai împăcat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, cred ca tot omul e inclinat spre tristete, avand in vedere desertaciunea acestei lumi...Pe mine ma ajuta foarte mult Sf. Spovedanie, postul, rugaciunea si slujbele Bisericii- asa primesc har, bucurie si nadejde. Te imbratisez!

      Ștergere
  4. Citatul asta mi-a mers la suflet;aveam nevoie de el;de curand am pierdut o vrabiuta;o gasisem meircuri si a rezitat pana vineri... si intamplarea aceasta m-a intristat f mult;mi-ar place sa stiu ca exista un Rai al pasarelelor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur ca a fost de folos!gandurile sfintilor au intotdeauna puterea de a incuraja

      Ștergere
  5. Minunate ganduri, Irina! Da, prin rugaciune se poate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma gandesc la faptul ca omul are nevoie de cuvinte de folos ... si acestea sunt o parte din ele...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, avem nevoie de cuvinte care sa ne hraneasca sufletul si mintea...in aceasta lume in care suntem inconjurati de mesaje care tulbura si duc la deznadejde

      Ștergere
  7. ma lupt cu mine si cu cei din jurul meu, care ar vrea sa ma vada trista ca sa ma poata plange si descuraja, sunt oameni care se hranesc cu starea mea de spirit, si cu cat sunt eu mai trista cu atat au ei mai multa satisfactie.

    Nu ma dau batuta, Rugaciunea ne va ajuta intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, din pacate unii se bucura de raul altuia, presupun ca ii face pe ei sa se simta niste favoriti ai sortii :)). Dar gandul imi spune ca totdeauna e bine sa ne luptam doar cu noi insine, cerand ajutorul lui Dumnezeu,sunt singurele batalii in care avem sanse sa castigam :). Pe ceilalti doar sa-i binecuvantam in gand, n-are sens sa ne risipim energia incercand sa ne luptam cu ei. Doamne ajuta si multe ganduri bune!

      Ștergere
  8. Imi place ce a scris Mihaela si Anonim. Nu ma rog,ma rog,nu obisnuiesc asta..dar imi face tare bine sa te citesc pe tine..daca se poate mi as dorii sa te si copiez..doar partea religioasa,deocamandata.Mi se pare ca esti o persoana super puternica care face fata cu usurinta tuturor incercarilor.
    Deocamdata..am folosit cuvantu fara sa mi dau seama..de fapt,mi as dorii sa copiez modul tau de viata ..asa cum l ai expus pe blog. Ordine,adica.Mno,nu stiu ce sa zic alceva...Multumiri pentru munca depusa pe blog.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim, multumesc mult pentru gandurile tale, ma bucur ca ti-e drag sa treci pe aici si ai gasit ceva sa-ti fie de folos.Nu sunt deloc puternica, daca am reusit sa trec prin putinele incercari avute de-a lungul vietii a fost fiindca m-a ajutat Dumnezeu. De multe ori m-a coplesit disperarea si neputinta,dar la Dumnezeu am gasit mangaiere, curaj si putere sa merg mai departe.Cred ca primul pas spre o viata buna este sa ne cultivam o inima multumitoare...cand omul e multumit si recunoscator pentru fiecare clipa din viata lui, i se deschid ochii si vede mai clar...pe sine insusi si lumea din jur :), si gaseste solutii ca sa depaseasca obstacolele ivite in cale.

      Ștergere
  9. Foarte frumos si incurajator!

    Te astept la provocarea lunii august... Daca nu ai timp... o sa fie una si in septembrie, hihi! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. evident ca am dat rateu cu provocarea lunii august,sper sa fiu mai vrednica in septembrie :))

      Ștergere
  10. Usor de spus, tare greu de facut uneori, cand ganduri peste ganduri vin navala si nu iti dau pace. De unde sa iti iei atunci bucuria, acea stare sufleteasca buna?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vienela, eu stiu doar sa-ti spun de unde imi iau eu bucuria si linistea- poti incerca, sa vezi daca functioneaza si pentru tine :)

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.