sâmbătă, octombrie 26, 2013

Ghiocei- ce ma sfatuiti?

Si anul trecut mi-am dorit sa plantez ghiocei, dar deja era prea tarziu cand m-am gandit la asta- venise deja frigul. Anul acesta m-am gandit s-o iau din timp - am cumparat bulbi de ghiocei, si ma gandesc sa mai iau bulbi de narcise, de muscari si de zambile.  Din experienta voastra, ce sfaturi si sugestii mi-ati da referitor la plantarea acestor flori (a ghioceilor, dar si a celorlalte) ?


Multumesc!

Irina

16 comentarii:

  1. Ghioceii nu m-au preocupat niciodata, dar zambile si lalele mi-am luat des, de la la Holland Park, in primul an arata exact ca pe plic, culoare forma, tot. Daca nu le scoti toamna in anii urmatori incep sa devina mai mici folrile, mai putin incarcare inflorescentele dar culorile alea fantastice se pastreaza.
    Sunt destul de neatenta cu ele, adica intr-un an le-am plantat cu o lingura, pe la final de octombrie, era cam la fel de cald ca acum si tot au inflorit exemplar.
    Daca le plantezi cum trebuie si le ajuti si cu ceva ingrasamant te vor incanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mihaela, multumesc!zambile n-am luat inca, urmeaza. Lalele nu pun, ca nu-mi plac.

      Ștergere
  2. Pentru doar doua-trei saptamani de inflorire pe an, e cam multa munca. Noi am incercat cu branduse mov si galbene, cu lalele, zambile si narcise. In curte avem doi caini care sunt pasionati de sapaturi arheologice, iar locul cu bulbi e intre zonele preferate. Deci bulbi nu. :D
    Irina

    RăspundețiȘtergere
  3. noi n-avem caine, numai pisica :). Am pus de toate, mai putin zambile, sper sa iasa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am uitat sa spun ca bulbii trebuie pusi destul de grupati (adica inghesuiti) ca sa arate bine.

      Ștergere
  4. am sapat un fel de santulet, si i-am pus pe toti acolo, in randuri de cate 3 bucati, la 7 cm distanta.Abia astept primavara :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu ceva ani in urma eu am plantat branduse in gazonul din fata casei. Bulbii i-am ingropat intr-o "ordine aleatorie". Primavara cand infloresc, florile par rasarite natural si se trec inainte de a fi necesar a taia iarba.
    Spor in toate cele bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ghiocei nu am pus caci la fel ca tine imi aduceam aminte de ei cand era deja prea frig. Stiu ca nu sunt foarte pretentiosi si se inmultesc foarte bine de la an la an.In urmatorii ani ei avea parte de o puzderie de floricele albe. Sunt o bucurie in orice gradina fiind primii care rasar. Cei de deasupra seamana foarte bine cu ghioceii salbatici din Delta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cei mari se cheama ghiocei de vara, eu ii mai stiam si de ,,ghiocei bogati,,

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. de pe planteo.ro, dar au fost ultimii in stoc, aveau cel mai mic pret.Bulbi ieftini am gasit si la dedeman, cu 4 lei punguta.

      Ștergere
  8. O sa ai ghiocei la primavara! Si eu am avut dar intr-una din iernile mai aspre s-au dus bulbii. Insa si daca scoti bulbii si ii pastrezi peste iarna, se pierd multi dintre ei prin deshidratare. Asa ca...mai bine ii tii in pamant, pui ceva strat de frunze peste ei ca sa-i feresti de ger prea mare si ai flori imediat cum se topeste zapada. O data la 2 ani e bine sa mai raresti grupurile, bulbii se inmultesc si daca plantele se aglomereaza infloresc mai putin si produc mai mult...frunze. In rest, le mai improspatam cu soiuri noi la cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  9. Bunaa!Ghioceii mei ies singuri,si am de mai multe feluri...lalelele nu le-am scos demut si mi s-au inmultit crinii.Vrei crini?(cred ca te-am intrebat undeva).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gianina, da vreau crini, daca imi poti trimite!cred ca am vorbit pe facebook in primavara. Am gasit atunci niste bulbi si i-am pus, dar n-a iesit nimic.

      Ștergere
    2. Binee!Vezi ca ti-am trimis un mail.Sa-mi spui daca mai vrei si alte flori sau ce-ti mai place.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.