sâmbătă, octombrie 19, 2013

Pe scurt, de sambata...

Fiindca zilele sunt inca frumoase si calde nu prea stam in casa, incercam sa amenajam un pic curtea si sa pregatim gradina pentru anul viitor. Am cumparat zece pomi fructiferi (meri, caisi, ciresi, migdal, par, gutui si prun) si i-am plantat. Urmeaza sa mai cumparam vreo doi-trei, iar pe langa ei vrem sa mai punem si zmeura, coacaze, mur, catina, agris.


Fiindca toamna nu e toamna fara un felinar de dovleac, am cumparat cativa si urmeaza sa-i scobim saptamana viitoare (daaa, o sa pun poze :))  ).
Spre seara am facut frigarui la gratar, si am baut vin fiert la lumina lunii, rotunda si plina ca un bostan :).
De aceea n-am avut timp sa postez a treia saptamana a provocarii, urmeaza s-o fac cat de curand.
Pana atunci va doresc o saptamana placuta in continuare!

Irina

16 comentarii:

Coco spunea...

Superba a fost luna! La noi apare dupa padure :). Mult noroc cu gradina si livada! E o mare bucurie sa mananci fructe din pomii tai...

mihaela spunea...

din celelalte nu am avut dar zmeura si murul trebuie controlate temeinic altfel iti vor ocupa intreaga gradina :)

@irina_sweet_home spunea...

da, stiu, de asta vreau sa-i pun intr-un loc intre gardul vecinului si trotuarul de langa temelia casei, unde n-au loc sa se extinda.

@irina_sweet_home spunea...

multumim!Va mai dura cel putin 2-3 ani pana vom vedea vreun fruct, dar e bine si asa :). Nu aveam nici un pom in curte.

Mariana spunea...

Ce fain ai surprins luna! Succes cu pomii, sunt curioasă dacă va rodi bine migdalul. Zmeurici, agrişe şi mure s-ar putea să mâncaţi chiar la anul!

Carmen M. spunea...

ce minunat! spor la lucruruile dragute din gradina voastra

intr-o buna zi, daca vom avea si noi gradina noastra, voi sti ce pomi am de plantat :)

@irina_sweet_home spunea...

da, si eu sunt curioasa daca va rodi ceva, as mai pune unul, ca sa fiu sigura.

@irina_sweet_home spunea...

Carmen, multumim. Referitor la plantatul pomilor, depinde mult si de zona in care esti, de cat teren ai, samd.. Va doresc sa aveti gradina voastra cat mai repede!

Irina spunea...

Frigarui...mmm, preferatele mele :D.

Anonim spunea...

Noi am pus pomi de anul trecut! Anul asta am mutat niste smochini si o magnolie si mai am de mutat un cires si mai vad eu ce...M-ai facut curioasa cu migdalul, eu caut vita de kiwi si un rodiu. Mi-ai facut pofta de vin fiert, nu am mai baut din iarna :D

Aliceee Traveler spunea...

O sa caut si eu un bostan sa ma distrez cu copilul! pana acum era prea mic (ziceam eu) sa inteleaga dar acum la 4 ani jumate cred ca va fi amuzant :)
Astept pozele cu capodopera!

Raluca spunea...

Buna.
Sunt Raluca din Mislea, Prahova, si citesc cu drag sfaturile de pe blog-ul dvs. Noi stam de asemenea la curte si vorbeam cu sotul meu sa plantam si noi migdali in curte - tinand cont ca langa Mizil - la Tohani sunt plantatii intregi de migdali dar ne-am trezit cam tarziu (prin mai), asa ca va deranjez cu o intrebare: De unde ati facut rost de puieti de migdal? Ceva gen Metro/Practiker sau ati comandat de pe net? Multumesc anticipat pentru raspuns.

@irina_sweet_home spunea...

buna, Raluca, bine ai venit pe blogul meu! am luat toti pomii, inclusiv migdalul, de la pepiniera emma.Noi am mers la ei direct, ca suntem in zona, dar trimit si prin curier, au site. In primavara am cumparat de la dumnealor un cires amar si am fost multumita de cum a crescut.

@irina_sweet_home spunea...

la gradina bakker au kivi si rodiu, daca nu ma insel. Kivi si smochini vrem sa punem si noi, sa vedem daca va mai fi loc :)

@irina_sweet_home spunea...

mie imi spui :))

@irina_sweet_home spunea...

sigur o sa-i placa!