marți, octombrie 01, 2013

Provocarea de octombrie: caminul tau, un colt de rai!


Ca in fiecare an, odata cu luna octombrie Courtney a lansat o noua editie a provocarii de toamna „Caminul tau- un colt de rai”, la care am participat si eu in 2011 si 2010.

Anul acesta reiau provocarea, si o sa va povestesc la fiecare sfarsit de saptamana cum a fost. Daca aveti blog, si doriti sa participati, scrieti cate o postare la fiecare sfarsit de saptamana despre felul in care ati pus in practica cerintele provocarii, si lasati linkul pe ,,Dulce Casa,, (in comentarii la postarea mea saptamanala, pe 6,13,20,27 si 31 oct.).
 La final,  toti participantii vor avea ocazia sa castige, prin tragere la sorti, un cadou-(momentan)surpriza din partea mea.
 Mai jos e programul de anul acesta, tradus si actualizat :
 „ Saptamana 1:
1-6 octombrie - cumparati o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic, la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.

Saptamana 2
7-13 octombrie- puneți zilnic o muzică plăcută. Alegeți muzică clasică, ambientală sau religioasă, sau alt fel de muzică care face plăcere întregii familii. Străduiți-vă să folosiți cuvinte plăcute și să nu vă certați cu nimeni. Reamintiți familiei să evite mânia, bârfa, criticismul sau răspunsurile obraznice. Ca soție și mamă încercați să fiți plină de blândețe față de toți.

Saptamana 3
14 -20 octombrie - gândiți-vă la câteva locuri din casă care vă deranjează cum arată, din cauza lucrurilor care s-au adunat acolo. Găsiți o soluție pentru a reinstaura ordinea- de exemplu cumpărați un coș în care să puneți totul. Străduiți-vă să scăpați de lucrurile inutile- aruncați sau dăruiți din ele. Încurajați soțul și copiii să facă la fel în birou sau în dormitor. Dacă tot sunteți aici, gândiți-vă cum vă puteți face un pic de ordine și în viața spirituală.

Saptamana 4
21-27 octombrie- Continuați să țineți lumânarea aprinsă, muzica pornită, și adăugați câteva momente plăcute petrecute împreună cu familia. Faceți o petrecere cu perne în sufragerie- aduceți toate păturile și pernele din casă și simțiți-vă bine împreună cu copiii sau cu soțul (sau cu toții împreună :))  )!Bucurați-vă de o seară liniștită, cu ciocolată fierbinte și popcorn cu caramel. Chiar dacă locuiți singură puteți face asta.
Oferiți câte un geste de afecțiune și de încurajare fiecărei persoane din casă...și ca o provocare dublă, faceți asta zilnic ! :) În timpul momentelor petrecute cu familia întrebați-i ce părere au de această provocare. Le face plăcere?E de ajutor?E ceva ce ar dori să fie făcut altfel? Dăruiți familiei voastre niște urechi care ascultă.Veți fi binecuvântată prin reacția pozitivă pe care o veți primi!

Saptamana 5
28-31 octombrie - Concentrați-vă pe bucătărie, inima căminului vostru. Gătiți feluri de mâncare cu aromă plăcută. . Alegeți un fel pe care familia să-l poată găti împreună - dați tuturor câte o sarcină și faceți fotografii, astfel încât toți să-și poată aminti momentele petrecute împreună- gustând, fiind creativi, râznd și iubind. Alungați nemulțumirea privitoare la casa sau familia voastră, și mulțumiți lui Dumnezeu pentru căminul pe care vi l-a dat, unde puteți crea un rai pentru familia voastră.,,

Va astept cu drag!
Irina

22 de comentarii:

  1. Tare frumos ce propui tu aici.Am sa vad ce pot face...Mersi de provocare.Daca am timp, accept.

    RăspundețiȘtergere
  2. O postare motivanta! Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ca imi place foarte mult ideea, am scris si la mine pe blog cateva randuri despre provocarea lunii.
    http://prima-zi.blogspot.ro/2013/10/caminul-tau-un-colt-de-rai.html#

    RăspundețiȘtergere
  4. Anul acesta ma inscriu si eu la provocare, sper sa ma tin de ea, imi place foarte mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taniusa, ma bucur , sa ne ajute Dumnezeu sa facem ce ne-am propus!

      Ștergere
  5. Îmi place mult provocarea asta şi îmi place cum ai prezentat-o. Căminul meu e cam pustiu toamna, dar tot îmi place să mă cuibăresc, în tihnă, în el, cu-n ceai aburind, c-o carte bună, cu pace, departe de forfota oraşului. Mă mai gândesc, poate mă-nscriu...! :)
    Te îmbrăţişez!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu accept cu cea mai mare placere,imi place foarte mult ceea ce ne-ai propus,o toamna binecuvantata! <3

    RăspundețiȘtergere
  7. ce frumos:) eu incerc sa ma alatur voua prin trairile mele!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am luat deja luminarica :) Multumesc de provocare! O toamna liniștita sa ai!
    http://ccristinacstyle.blogspot.ro/2013/10/provocare-de-la-irina.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Îmi place provocarea asta. Mă alătur şi eu. Mulţumesc, Irina! :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Numai idei frumoase, calde, de suflet :) De aceea ne simtim tare bine aici, la tine :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ancasiasada,multumesc,ma bucur foartemult ca vaplace aici!si blogul vostru e deosebit, am vazut o gramada de lucrusoare minunate acolo!

      Ștergere
  11. Eu abia acum am inteles ce am de facut, mai cu intarziere....sunt lucruri frumoase si folositoare pentru suflet

    RăspundețiȘtergere
  12. Prima mea saptamana e aici: http://petalacalatoare.blogspot.ro/2013/10/caminul-meu-un-colt-de-rai-prima.html

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am uitat de provocare in a doua saptamina :)
    http://ccristinacstyle.blogspot.ro/2013/10/provocare-de-la-irina-2.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, ma bucur ca participi cu placere!imi place pulovarasul!

      Ștergere
  14. Am acceptat si eu provocarea. Trebuie sa vin cu poza si cateva randuri...a fost frumos prima sambata din luna. am luat o lumanare simpla si am cinat impreuna. Multumesc Irina!

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.