joi, ianuarie 16, 2014

Nu sunt genul auster

Iar am schimbat aspectul blogului, dar ce sa fac, simteam ca nu ma reprezinta, era prea auster pentru gustul meu :). Ma gandeam azi la diferenta dintre austeritate si simplitate - am scris aici o postare referitor la asta.


Imi place simplitatea, cu toate astea nu tind catre minimalism, austeritate sau utilitarism. Imi plac lucrurile in culori vii, interioarele pline de caldura data de lucruri nu neaparat scumpe, nu neaparat multe, ci frumoase, vesele, luminoase. 



Cred ca de aceea iubesc gradinile englezesti, usor salbatice si pline de culori si miresme, si casutele englezesti, in usa carora bati cu un ciocanel inflorat si a caror intrare e luminata de un felinar dragalas.


Imi plac imprimeurile inflorate, si portelanurile delicat pictate din care, atunci cand bei, ceaiul pare mai parfumat si viata mai frumoasa :)


O floare, o inimioara, o boare inmiresmata...un mic amanunt, dar care da culoare si savoare vietii..


Categoric, Anglia veche, rurala, e locul la vederea caruia vibreaza sufletul meu :), fiindca acolo am gasit o simplitate plina de frumos si finete, asa cum mi-as dori sa aduc si in viata mea :)...


Irina

29 de comentarii:

  1. Irina ai vorbit sufletului meu ca niciodata, si mie imi place tot ce ai spus, fiecare detaliu cat de mic in culori pastelate, cu trandafirasi si buline si putin vintage incepand cu manerul linguritei, cana de ceai/cafea, agenda, pixul, pledul de pe pat, gardutul alb de la casa sau perdeaua de la gemul de balcon la apartament...Si ceaiul/cafeaua chiar au un gust mai bun in portelan:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Imagini care emana caldura. Deosebite!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce romantica esti Irina...Eu chiar te vad un personaj dintr-o lectura englezeasca impreuna cu fetele tale, gen Mandrie si Prejudecata:). Imi place ca vad in dulapiorul cu cesti o cana pe care scrie Amelie:D

    RăspundețiȘtergere
  4. intr-adevar, prea mult cenusiu, asa ca bine zici Irina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, noi romanii putem lua premiu la cenusiu si la prost gust arhitectural...din pacate

      Ștergere
  5. Irina, Anglia asta de care tu vorbesti e foarte scumpa. Vorbesc din propria experienta, locuind acolo.
    Mihaela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. probabil e scumpa, nu stiu, dar ideea era alta...Si in Ro sunt zone f scumpe (vezi Pipera), dar prostul gust si kitch-ul sunt la putere acolo. Tind sa cred ca finetea si frumusetea nu tin de numarul banilor, ci de o anume asezare interioara.

      Ștergere
    2. Eu nu am Pipera ca exemplu si nu traiesc din poze. Prostul gust si kitch-ul sunt peste tot, nu doar in Pipera. Si uneori ai nevoie de bani pentru a cumpara lucruri frumoase si de calitate. Evident ca as prefera un cottage englezesc in locul unei case din Pipera. Ambele costa si la urma urmei fiecare alege ce ii place, ce il reprezinta.

      Ștergere
    3. intr-adevar,prostul gust si kitch-ul sunt peste tot, dar nu cred ca trebuie sa fii vreun milionar ca sa iti infrumusetezi locul de vietuire. Referitor la Anglia, am avut si eu ocazia sa o vizitez acum cativa ani,si mi-am cumparat niste portelanuri "de firma" , plus alte lucruri dragute, cu cateva lire.Nu e musai sa fie nou, prin magazinele de second gasesti adevarate comori, si acolo si aici.

      Ștergere
  6. Sa stii ca de cand te-am cunoscut m-ai molipsit si pe mine cu stilul asta care imi place foarte foarte mult!!! Pozele sunt superbe! Si noua infatisare a blogului e asa dragutica si simpaticuta :)
    Hai ca e weekend-ul pe noi, pupici! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. imi plac si mie, ce minunate sunt cescutele acelea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de fapt cred ca efectul major e dat de tapetul din spatele lor :)

      Ștergere
  8. Vazand pozele tale, mi-e dor sa revad chiliile maicutelor din Moldova - combinatia aceea minunata de alb imaculat si lemn cu verdele natural inundat de flori multicolore...
    Si inima mea tresalta la imaginile postate de tine si incuviinteaza gandurile tale dar imediat mia venit in minte imaginea grotelor in care traiau sfintii - doar cu o icoana si Sfanta Scriptura si un pat scobit in perete... Multe lucruri sunt pentru mintea mea greu de inteles. Singurul raspuns pe care mi-l dau acum, la cald, este ca orice e binevenit atata timp cat lucreaza in inima noastra mila, compasiunea, adevarul... valorile noastre.
    Multumesc, Irina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Simt nevoia sa adaug ceva legat de titlul acestui articol: "Nu sunt genul auster". Poate ca simt asa, deoarece am citit chiar zilele astea despre tendinta noastra de evaluare personala sau a celorlati in functie de performante sau greseli. Eu fac frecvent aceasta greseala: sunt buna, sunt rea, sunt neputincioasa, el e rau, e zgarcit, e barfitor... Cand am citit despre asta, am incercat sa inteleg si am ajuns la urmatoarea concluzie: suntem daruiti cu puterea de a experimenta orice, simplitatea, austeritatea, frumusetea, binele, dar si raul... insa, noi ortodocsii, ne-am ales un ideal in jurul caruia ne infasuram mladitele sufletului nostru - Iisus Hristos. De aceea, El este tot ceea ce ne dorim sa fim.
    Multumesc, inca o data, draga mea.

    RăspundețiȘtergere
  10. Superb! Tot la Jane Austen m-a dus gandul...:))

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt şi eu prezentă aici, în ce scrii şi descrii. Tot la astfel de interioare visez, sunt aproape tot ceea ce înseamnă curentul shabby chic atât de popularizat de Rachel Ashwell.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma gandesc ca nu e nevoie sa renovam toata casa, pana la urma atmosfera se obtine din detalii marunte :)

      Ștergere
  12. Si mie imi plac caminele pline de caldura, obiectele care ne infrumuseteaza ziua si casa, florile. Si mie imi pare ca gustul ceaiului si al cafelei sunt mai placute in cesti de portelan. Ma bucur sa vad ca avem atatea in comun, de aceea citesc blogul cu mare placere.
    Delia

    RăspundețiȘtergere
  13. Stii ca mai ai o sora pierduta prin lume, nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Abia astept sa ma apuc de decorarea apartamentului pe care musai il iau anul asta, cam in stitlul asta :)

    RăspundețiȘtergere
  15. foarte frumoase...dar sunt chiar asa de simple:}}

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.