miercuri, ianuarie 01, 2014

Simplitate in 2014 {saptamana 1} : 2013 in imagini si in ganduri pline de recunostinta




,,Simplitate in 2014"- aceasta este provocarea mea pentru anul in care tocmai am intrat.
Dar inainte de a intoarce o noua pagina, privesc cu multumire spre anul care a trecut si sunt recunoscatoare pentru toate lucrurile bune pe care le-a ingaduit bunul Dumnezeu in viata mea.

Pentru ce sunt recunoscatoare?
In primul rand  pentru familia noastra - am petrecut multe clipe frumoase impreuna, am facut multe lucruri interesante, si am incercat sa depasim greutatile ivite si sa ne ajutam unii pe altii.
Apoi multumesc ca am fost, pe cat se poate sanatosi, si nu am trecut prin probleme grave in acest domeniu.
Faptul ca Dumnezeu ne-a ajutat sa ne construim o casa, si sa avem petecul nostru de pamant e un alt lucru pentru care vreau sa multumesc. Desi viata la bloc are plusurile ei, categoric prefer sa am o curticica si o gradinuta in care sa ma pot gospodari cum cred de cuviinta.
Pe plan profesional - am investit mult timp si munca, dar sunt multumita de rezultat. Ma bucur ca Dumnezeu mi-a dat puterea  de care aveam nevoie ca sa reusesc.

Ce m-a facut fericita?
Sunt multe lucruri care m-au facut fericita in anul ce a trecut : zambetul copiilor mei si reusitele lor, clipele petrecute impreuna cu sotul meu, intalnirile cu prietene dragi, casa curata, o cana cu ceai sau cu cafea bauta in liniste, o carte  buna, un rasarit sau un apus de soare, plimbarile in natura, micile mele succese in gradinareala, un pic de bloguiala sau de jurnalit, lucrul de mana, firele pentru tricotat, comentariile frumoase din partea cititorilor blogului.

Ce am invatat?
Am invatat ca viata e pretioasa si ca trebuie sa ne bucuram de fiecare clipa. Am invatat ca cel mai sanatos si mai bine e sa traiesti in prezent, fara regrete cu privire la trecut, sau cu frici si ingrijorari legate de viitor. Am invatat ca orice actiune a noastra, orice gest, orice cuvant au o influenta in vietile celorlalti pe care rareori o constientizam.

Ce mi-a adus pacea?
Intotdeauna imi gasesc pacea in slujbele si tainele Bisericii, in apropierea de Dumnezeu si de Sfintii lui prin rugaciune.Doar la Hristos gasim odihna si pace adevarata pentru sufletele noastre, orice altceva e surogat si ne ofera multumire pentru putin timp.
 Multa pace am gasit citind vietile si cuvintele a doi mari parinti imbunatatiti (dintre care unul a fost deja canonizat) de care m-am apropiat mai mult in ultimul timp - parintele Porfirie si parintele Paisie Aghioritul.

Cu nadejdea unui 2014 binecuvantat, va urez La multi ani! cu bucurie.

Irina




10 comentarii:

  1. Sa aveti parte de mult bine,sanatate,noroc si belsug!
    Lamulti ani!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un an plin de bucurie sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  3. O frumoasa retrospectiva in imagini a anului ce a trecut! Iti doresc ca 2014 sa fie plin de inspiratie si sa-ti gasesti mereu pacea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu am avut niciodată regrete legate de trecut. Dar de ceva ani încoace, am o problemă cu o teamă asupra viitorului sau cu visări şi planuri pe care nu le duc la bun sfârşit. Frumoase imagini şi retrospectivă.

    Să aveţi un an nou plin de sănătate, fericire şi împliniri! La mulţi ani, Irina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Un an nou fericit, Irina! La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un an nou binecuvantat!!!
    Mi-a placut fiecare imagine si gand. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La mulţi ani! Cu sănătate, bucurii şi pace în suflet!

    RăspundețiȘtergere
  8. La multi ani si un an nou linistit!

    RăspundețiȘtergere
  9. La multi ani. Ceva planuri de viitor?

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.