marți, martie 11, 2014

Jurnal de gradina (1)

In sfarsit o zi cu soare!nu in cantitate exagerata, ascuns printre nori din cand in cand, dar totusi soare!
Am iesit in curte si am facut un pic de curatenie; sper sa nu mai ploua zilele astea, ca sa putem trasa gradina, si sa pregatim locul unde vrem sa plantam arbustii fructiferi - am comandat pe net zece butasi de zmeura (doua soiuri), coacaze rosii, negre si albe, si catina- zece bucati.
Tot pandesc brandusele si muscarii, doar-doar o sa vad macar o floricica, dar deocamdata nimic :). Corcodusul e plin cu mugurasi de flori, mi-l amintesc cat de frumos era primavara trecuta :), abia astept sa ne putem bucura din nou de valul alb de flori.


Ma intreb daca pomii plantati toamna trecuta s-au prins- unii par sa aiba niste mugurasi rosiatici, dar la unii nu imi dau seama daca s-au uscat sau inca mai traiesc.
Ieri am observat ca si salciile au dat o geana de verde...incet, incet primavara revine...si recunosc ca sunt nerabdatoare :).

Irina

29 de comentarii:

  1. foarte fain planul vostru, si eu abia astept, ne pregatim sufleteste:)
    sa incerci si agrisul, creste foarte repede, rezistent si nepretentios, iar fructele se pot pastra la congelator peste iarna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am pus si agrisul pe lista, sa vad daca imi ramane suficient loc si pentru el

      Ștergere
  2. O primavara minunata sa iti dea Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fain Irina! Ma bucur asa de mult de cate povestesti, parca ar fi gradina mea! Doamne, ce as vrea si eu la un mom dat o gradinuta....

    Si la noi e soare, inunda casa, ma bucur ca au trecut noptile lungi de iarna si natura parca incepe sa traiasca....

    O primavara frumoasa sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. După mine, nu există perioadă mai frumoasă a anului decât aceea a pomilor înfloriţi. În fiecare an îmi doresc să fie vreme frumoasă să mă pot bucura de această feerie în alb şi roz.
    Poate că s-au prins toţi pomişorii, dar încă nu este vremea să le dea mugurii.

    RăspundețiȘtergere
  5. Spring is here, I love the way it grows as we walk through Lent

    RăspundețiȘtergere
  6. Am strans o groaza de seminte. Le-am facut cutie speciala. Si noi asteptam primavara.

    RăspundețiȘtergere
  7. La noi nu am vazut inca mugurii de flori. Ca sa vezi daca s-au prins pomii, ciupeste cu unghia mugurele. Daca e verde, e viu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa aveti o primavara minunata plina de spor si roade bogate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Abia asteptam sa infloreasca pomii, chiar si ai altora, cei din cartier, din gradina blocului...cand invie natura, parca o parte din mine se trezeste la viata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu m-am ocupat de gradinita de flori ieri si tocmai bine ca aseara a plouat.AM pus trandafiri si astept sa infloreasca lalelele si narcisele..
    La pomisori...la cei de care nu esti sigura..taie un pic cu foarfeca de vie varful unei ramurici sa vezi daca este verde sau nu...ca la vie...se cunoaste daca este uscat sau nu ;)O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. interesantă comandă ! mi-ar place să am zmeură şi cătină !
    profit de ocazie - am încercat să realizez şi eu o ''inimioară'' după postrea ta dar nu am reuşit, mă pierd undeva la început...mă poţi ajuta prin detalii suplimentare ca să depăşesc şi eu momentul blocajului - mulţumesc anticipat!
    îţi doresc o primăvară minunată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu prea stiu ce sa mai zic in plus, tutorialul e facut pas cu pas. Sper ca ti-a iesit pana la urma.

      Ștergere
  12. Poza este minunata. In timp ce majoritatea viseaza la copaci infloriti, romantism, altii se gandesc cu groaza la polenul care ii face sa stranute; din fericire exista remedii ca Xyzal, care sa-i ajute sa se bucure de primavara. :D Voua ce copac inflorit va place mai mult?

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna ziua,
    Vă invităm să vizualizați prima platformă de donatii online in scop caritabil din Romania cu recompense pentru donator. Fiecare persoana care doneaza online direct de pewww.salveazaoinima.ro primeste automat pe e-mail un cod de voucher care il va folosi pentru a obtine reduceri pe magazinele partenere platformei. În primul rand doresc sa mentionez ca platforma realizeaza in mod automat timpul campaniei, nr. donatori, persoane care au donat si suma realizata din donatii online. Prin acest lucru dorim sa oferim transparenta totala pentru:donator, cauza si companiile partenere si nu in ultimul rand pentru fiecare vizitator care intra pe site.
    Va deranjez pentru cateva minute pentru a veni cu rugamintea la dvs daca doriti sa puneti banner-ul/link-ul in blogroll platformei de donatii online http://salveazaoinima.ro pe blogul dvs.de aici puteti prelua bannerele:http://salveazaoinima.ro/promoveaza-ne/
    Astept raspuns din partea dvs pe adresa de e-mail salveazaoinima@gmail.com
    Cu respect,

    RăspundețiȘtergere
  14. Cu cate bucurie si senitate vorbesti!va pop pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Iti doresc o primavara frumoasa, numai cu soare :) Ma bucur ca am descoperit blogul acesta cu o sumedenie de lucruri interesante:)

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.