luni, mai 12, 2014

Lumina

© Dulce Casa
© Dulce Casa

Spre deosebire de ieri, o zi calduroasa ca de vara, azi frigul, ploaia si vantul s-au intors. Am ajuns de la serviciu si m-am bagat direct sub patura, cu o adanca dorinta de a motai la caldurica, in timp ce vremea rea isi facea de cap pe-afara:)).
 Spre seara am iesit in curte si am surprins unul din minunatele jocuri de lumina, pus in evidenta de imensitatea campului- soarele,  spre apus, iesise dintre nori, luminand partea opusa, unde se vedea cerul intunecat, a ploaie...
Luna aceasta s-a implinit exact un an de cand ne-am mutat la tara...un an frumos, in care ne-am bucurat de lucruri pentru unii firesti, dar care noua ne-au lipsit in jungla de beton a orasului- libertatea de a iesi afara oricum si oricand, bucuria de a semana ceva si de a privi cum creste, cafeaua bauta alene pe leaganul de sub corcodus, carti citite in liniste,  rasarituri si apusuri de soare neobturate de blocuri cu zece etaje, aer curat, cantec de privighetori si tarait de greiri la ceas de seara, sau kilometri de zapada orbitor de alba...
Intr-o scrisoare catre una din fiicele duhovnicesti Sf. Teofan Zavoratul spunea :
"Intentionezi sa te muti la tara si visezi la bucuriile vietii de tara. Bine!Bine!Aceea e o viata adevarata.In orasele mari, in special in capitale, nu exista viata adevarata, Acolo fiecare joaca o comedie. (...) Stabileste-te la tara.Iti voi mai spune ceva pentru visele tale.Gaseste-ti o pestera, sau sapa-ti una cu mainile tale. Intr-o parte sa fie o fantanita; in cealalta parte, un pom; in fata o gradinita. Imblanzeste cateva pasarele care sa-ti cante in copac si in flori. Retrage-te aici, scoala-te dis de dimineata si canta impreuna cu pasarile spre slava Celui care a creat totul!"
(din ,,Viata duhovniceasca si cum o putem dobandi")
Asta am simtit eu in ultimul an...ca traiesc cu adevarat, ca pot respira, ca pot privi pana foarte, foarte departe...si ca in fiecare dimineata am o mie de motive sa-I dau slava lui Dumnezeu, care a creat o lume atat de frumoasa...

Irina

15 comentarii:

  1. Foarte frumoasa postarea! Mi-a placut ! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Irina sa va fie de bine si fiecare zi sa fie un urcus:*, este minunat cand scrii, eu doar visez la asa o viata, imi doresc sa vad cerul zilnic. Multi ani in casuta si gradina voastra de vis!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos, Irina! Si eu imi doresc sa ne mutam undeva langa oras, la o casuta...dar mi-e teama ca se complica totul: mergi cu masina la serviciu, duci copiii cu masina la gradinita/scoala, etc. Sau oare gresesc?! Nico, Brasov

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde...noi si cand stateam in oras mergeam doar cu masina la serviciu/scoala/gradinita, deci e cam acelasi lucru, doar distanta si traseul s-au schimbat.Mutarea la tara e o alegere f personala, ce mi se potriveste mie nu se potriveste altora, ce functioneaza la noi s-ar putea sa nu functioneze pentru altii.

      Ștergere
  4. Ai mare dreptate, Irina. Mutarea la tara este o alegere foarte buna, ma bucur pentru voi. Imi doresc si eu aceasta mutare. Dar in orice decizie, trebuie sa fie 2 convinsi ca isi doresc acest lucru :). Pana atunci mi-am creat micul meu univers, chiar si la oras. Glumeam cu o prietena si ii spuneam ca Bucurestiul meu este mai mic decat orasul de provincie din care provin. Pentru mine Bucurestiul este format din prietenii apropiati pe care ii am si care sunt o binecuvantare ca ii am, din zona unde lucrez care e zona pietonala, fara masini si zgomote de trafic si din apartamentul meu cu o vedere superba, deschisa.
    Dar da, tanjesc dupa copacelul ce sa-l vad crescand in fata casei, dupa gradinita de flori. Dar toate vor fi cum va vrea Dumnezeu, pentru ca El stie ce este mai bine pentru fiecare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingrid, asa e, daca nu gasesti fericirea in situatia in care te afli, n-o s-o gasesti niciodata.Eu am fost foarte multumita si cand locuiam in oras, m-am descurcat cu ce am avut si a fost bine.Acum sunt multumita cu ce am in prezent, dau slava lui Dumnezeu pentru toate.Pentru copii, in special, zic eu ca e mai bine daca nu la tara macar la curte in oras.Dar depinde, in orasele mici nu simti asa mult presiunea betoanelor si a aglomeratiei ca in Bucuresti.

      Ștergere

  5. Irina , te felicit pentru tot ce ai scris si pentru tot ce ai realizat pana in prezent.Te inteleg foarte bine,si eu am locuit la bloc iar in present traiesc din plin la curte.Brovo pentru tot ce faci!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc!ca bine zici, la curte simti ca traiesti din plin...

      Ștergere
  6. Ce frumos..Eu mereu am trait la tara desi am facut studiile in oras...pana la urma..tot la tara m-am intors..
    Ce frumoasa este petunia ta..asa bogata si o culoare atat de minunata.O zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. La Iasi ploua de citeva zile si asa am un chef de cocoloseala in patut la caldurica!!!
    Ma bucur pentru tine! Ma bucur mult! Si pentru casuta pe care o aveti si pentru cele trei fetite care iti fac viata frumoasa si pentru dragostea cu care reusesti sa le impaci pe toate - casa, educatia celor mici, serviciu, blog, viata personala!

    Pina acum un an casa visurilor mele avea 2 etaje si nu-stiu-cite camere! Cind am citit articolul tau despre avantajele de a locui intr-o casa mica, am realizat ca asta-i tot ce trebuie. Am inceput sa vad dupa aceea si micutul apartament in care stam mai mare, mai primitor si bine compartimentat!! De unde ma gindeam sa ne mutam cit mai repede din el, acum mi-am schimbat total parerea si am inceput sa fac casuta frumoasa! Am pus perdele vesele, am facut baia frumoasa, am dat comanda de mobila! Toate simple si modeste, dar pe sufletul nostru!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ei, nu le impac pe toate chiar asa de bine, dupa cum se vede din frecventa postarilor :)), dar ma stradui.
      sa stii ca ma bucur foarte mult ca ti-ai gasit multumirea sufleteasca in situatia ta prezenta. Cred ca asta e mai important decat orice mutare, fiindca pana la urma fericirea adevarata n-are legatura cu imprejurarile dinafara, ci cu capacitatea noastra de a fi multumiti mereu.

      Ștergere
  8. Draga Irina,
    Iti citesc blogul de multa vreme. De fapt il vanez... La cateva zile arunc cate o privire aici, sa vad ce ai mai postat si fiecare subiect pe care il abordezi isi gaseste repejor ecou si in sufletul meu. M-am bucurat cand ai scris ca te-ai mutat la tara. Ma bucur de fiecare data cand ne impartasesti din bucuriile, din frumusetile vietii de acolo. Ma ajuti sa visez ca, intr-o zi, asa ceva va fi posibil si pentru mine. Pana atunci, insa, te voi vizita mereu, asa, pentru inspiratie...
    Cu drag, Maria.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, multumesc mult !daca iti doresti cu adevarat sa te muti sigur vei gasi o solutie- macar una de uichend, daca nu permanenta...Desi mutarea la tara suna bine, ea nu e chiar comoda pentru toti, trebuie sa te gandesti bine inainte de a face acest pas.

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.