marți, iulie 01, 2014

Slow Living" 2014- Luna 6

  IUNIE 2014
Mai multe despre aceasta provocare aici.


HRANESC - {sa gatesti  si sa coci cat mai mult in casa, de la zero,cu ingrediente cat mai simple, integrale, naturale si , pe cat posibil, proaspete. Impartaseste aici o reteta preferata/un link/un secret de bucatareala.
Luna asta...
am gatit destul de mult cartofi noi. I-am spalat bine, i-am taiat in 4 si i-am prajit in ulei incins, cu usturoi si mirodenii, sau i-am fiert in coaja, apoi i-am taiat in doua si i-am bagat in cuptor, cu cate o felie de unt si cu telemea de oaie deasupra. Simplu si delicios!


PREVAD - { sa conservi produse de sezon (la borcan, congelator sau prin deshidratare) si  sa faci un stoc de alimente si produse de igiena (folosind, pe cat posibil, reducerile din magazine sau cumparaturile angro). Ce ai conservat/stocat luna aceasta?}
Am facut dulceata de capsuni.Nu cred ca va prinde iarna, ar fi trebuit sa fac portie cel putin dubla.

Fiindca s-au facut multi castraveti am pus deja la murat, cu saramura, trei borcane mari.

REDUC -{ reduc cheltuielile si consumul recicland, refolosind sau reparand lucrurile. Ce ai reciclat, refolosit sau reparat luna aceasta?Impartaseste proiecte sau idei.}
Hartiile gen facturi care nu mai trebuiesc, diverse foi/coli folosite le dau prin tocatorul de hartie si le pun la compostor.

INVERZESC-{ traieste "verde" incercand sa folosesti cat mai multe produse naturale pentru curatenie, igiena si sanatate. Impartaseste ce ai facut luna aceasta in domeniul "inverzire" :)}.
Folosim in continuare sapun natural, am primit cadou de la o prietena unul foarte frumos mirositor si fin (multumesc, O.! :)  )

CRESC -{ plante, animale si pasari.Ce ai cules/ crescut in gradina/curtea ta luna aceasta?(sau in gradina/curtea bunicilor, a vecinilor sau de pe balcon)}
Gradinuta noastra isi face datoria :) - am avut o productie bunicica de mazare, rosiile sunt pline cu rod, castravetii trebuie culesi zilnic.Dovlecei am pus destul de tarziu, dar deja incep sa se arate productia viitoare. Mararul e in floare, cred ca trebuie cules si pus la uscat.Ceapa a crescut foarte bine, din pacate n-am avut decat trei straturi. 
Ne-am luat rate, intai trei, si apoi inca trei, avem sase.Cele cumparate primele sunt deja in pene, celelalte sunt mai micute. Mor de dragul lor, sunt asa de simpatice cum umbla in card si clampane apa!Imi place sa le fac cate o baltuta cu furtunul, si sa ma uit cum se balacesc in noroi ca niste purcelusi :))

Mai avem cinci gaini si un cocos, care umbla libere prin curte, fiindca nu le-am facut nici o ingradire deocamdata.


CREEZ - {creeaza ca sa-ti hranesti sufletul sau sa realizezi ceva util.Creeaza pentru tine sau pentru altii (cadouri hand-made).Ce ai creat luna aceasta - proiecte de lucru de mana, craft-uri, etc.?}
Am inceput o bluzita crosetata, dar n-am reusit sa lucrez prea mult la ea.
DESCOPAR - {descopera lucruri noi,citind carti care te ajuta in atingerea obiectivelor tale, si in dezvoltarea ta personala. Ce ai citit/invatat luna aceasta?}
Citesc pedagogie.Nu stiu cat ma dezvolta personal, dar macar sper sa-mi ating obiectivele :)).

MA BUCUR - {bucura-te de viata, de momentele frumoase impreuna cu familia sau cu prietenii.Creeaza traditii, sarbatoreste, praznuieste...Impartaseste un moment pe care ai dori sa nu-l uiti.}
M-am revazut cu prietene dragi, pe care le vad foarte rar, din cauza distantei.

SIMPLIFIC - {simplifica-ti viata scapand de lucrurile, relatiile, angajamentele si activitatile care nu sunt esentiale si nu se potrivesc cu valorile tale si cu felul in care ti-ai dori sa traiesti. Impartaseste ce ai facut luna aceasta pentru a-ti simplifica viata.}
Nimic care sa merite pomenit, ba chiar mi se pare ca am avut o luna tare agitata.

Daca ati raspuns provocarii "Slow Living" va rog lasati un comentariu sau un link catre postarea voastra , ca sa putem invata din experienta fiecaruia!Va multumesc si va astept cu drag!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce frumoase sunt păsările! Să vă trăiască!

cati spunea...

Pentru unii este momentul ,, luptei '' cu pedagogia si metodica . Si eu duc in aceasta perioada aceasta lupta . Succes in atingerea tuturor obiectivelor ! Felicitari pentru toate realizarile !

Unknown spunea...

Ratele alea-s totale. Dragute foc:))))))))))

Mihaela Dămăceanu spunea...

Cât de frumos, Irina! Mor eu de dragul răţuştelor, doar văzându-le aici în poza aceea frumoasă. D-apăi tu şi fetiţele! Şi găinuşele sunt drăguţe şi cocoşul tare-i mândru.
Şi eu am făcut o mulţime de cartofi la cuptor, cu toate ierburile lumii. Delicioşi. Simpli şi delicioşi. De copil am o slăbiciune pentru cartofi şi cât mă strădui să le reduc prezenţa în meniurile noastre şi tot nu reuşesc. Atâta doar, că nu prea îi mai fac prăjiţi.
Ai văzut că s-au făcut roşiile?
Frumoasă grădină, frumoasă postare, frumoase suflete de fete dragi!