luni, august 18, 2014

Cea mai puternica rugaciune



Care este cea mai puternică rugăciune pe care o poate face mireanul pentru de vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi…?

Mioara
..............................
Dragă Mioara,

Prima şi cea mai puternică rugăciune este Psaltirea. E bine să ceri binecuvântare de la părintele duhovnic şi să citeşti în fiecare zi câte o catismă sau un psalm, punând semn acolo unde rămâi, pentru ziua următoare. Să nu uiţi însă, atunci când citeşti psalmii, că vrăjmaşii sunt, de cele mai multe ori, înlăuntrul nostru, sunt în gândurile noastre. Dacă ne vom birui gândurile rele sau măcar le vom opri la timp, mulţi vrăjmaşi exteriori vor dispărea sau se vor preface în prieteni.

Apoi, să citeşti în fiecare zi un capitol sau măcar câteva versete din Sfintele Evanghelii. Acela e cuvântul lui Dumnezeu şi, citit cu regularitate şi atenţie, se “întrupează în noi” şi vrăjmaşii se risipesc ca fumul…

Şi al treilea pas, la fel de important ca primii doi, este binecuvântarea “celor ce ne urăsc”, “celor ce ne blestemă” aşa cum ne învaţă Însuşi Mântuitorul.

Există, de asemenea, rugăciuni pentru vrăjmaşi făcute de Sfinţii care au învăţat să iubească şi care ne ajută pe noi, neputincioşii, ori de câte ori le citim cu credinţă. Şi ca toate acestea să lucreze, învaţă să ierţi, aşa cum ne cere şi ne învaţă Bunul Dumnezeu.

Cu dragoste,
M. Siluana

2 comentarii:

  1. Si inainte de a citi din Sfanta Scriptura sa ne rugam ca Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa intelegem Cuvantul Sau si sa fim implinitori ai Cuvantului si nu doar cititori.
    Si inca ceva...sa intelegem ca Sfanta Scriptura ni se adreseaza fiecaruia dintre noi intr-un mod personal. Domnul Hristos sa ne deschida ochii sa vedem mereu Adevarul Sau revelat in Scriptura.

    Psalmii nu se folosesc pe post de talismane magice pentru rugaciune, ci ei sunt exemple de rugaciune. Citindu-i poti vedea cum s-au rugat cei din vremurile trecute, atunci cand au trecut prin bucurii si necazuri, laudandu-L pe Dumnezeu, plangand in bratele Lui sau strigand dupa ajutorul Lui. Psalmii reprezinta cel mai bun exemplu de cum poti comunica in mod direct cu Dumnezeu...folosind propriile cuvinte, izvorate dintr-o inima plina de bucurie sau de durere. Slava Lui pentru ca ne-a lasat Cuvantul Lui cel minunat. Mult har iti doresc, draga Irina!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant ! Avem nevoi de un sfat bun dupa invazia de rugaciune de fbk si de trimite la 10 persoane ca sa nu ai ghinion :)) !

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.