joi, februarie 05, 2015

Yarn Along

Daca e miercuri, e Yarn Along. In fiecare miercuri iubitoarele de tricotat/crosetat si lectura sunt invitate sa posteze pe blogul lor, sau pe grupul de pe  flickr, o fotografie cu ce au pe andrele/croseta, si cu cartea pe care o citesc, si sa lase linkul pe blogul lui Ginny .
 
 
Nu e miercuri, e joi, dar  asa sunt zilele,pline de neprevazut, si nu intotdeauna pot face la timp ceea ce mi-am propus :). Dar incerc ca zilnic sa imi fac un pic de timp ca sa mai tricotez cateva randuri.
Am inceput o noua pereche de sosete (nu v-ati saturat de sosetele mele? :))  ). Firul e ''Drops Fabel'' produs de Garnstudio. Un fir moale si calduros, in nuanta fructelor de padure. Sau a panselutelor movulii :).


Am luat modelul de pe Ravelry : Groovy Socks de Caroline Hegwer.
 

 Am primit si andrelele comandate (Addi Lace circulare ; 80 cm ; 2,75 mm)  si pot spune ca e o diferenta uriasa intre ele si andrelele mele vechi : ochiurile se iau cu usurinta pe varful foarte bine ascutit, randurile aluneca usor, cablul e moale si nu largeste lucrul. Viteza cu care lucrez a crescut foarte mult, chiar nu as fi crezut ca si calitatea andrelelor conteaza asa de mult.


 Modelul nu e greu si imi place cum ,,onduleaza'' dungile de culoare ale sosetei. 


In casa toata lumea e racita, deja simt ca ma ia si pe mine, asa ca portocalele si o cana de ceai cald sunt binevenite.
Am la indemana Noul Testament cu Psalmii si incerc sa ma tin de programul de lectura pe care mi l-am stabilit.


Voi ce mai lucrati, ce mai cititi?


22 de comentarii:

  1. Vai si eu tot de curand am descoperit andrelele de calitate si de atunci parca ma tot atrage tricotatul, desi nu eram fan:). E o diferenta uriasa. Eu refac un sal prea scurt - am mai comandat o bobina de ata si il refac:). Imi place mult cum ies sosetele, sunt foarte frumoase si cred ca se si aseaza foarte frumos pe picior:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ti-am vazut manusile, musai sa fac si eu o pereche!sunt unele lucruri care arata mult mai bine tricotate decat crosetate.E greu sa alegi intre :)

      Ștergere
  2. Multa sanatate ...si noi suntem raciti si tot ceai si portocale folosim,la greu. Imi place modelul dar si firul este superb, sa ne spui si de unde le-ai luat. Andrele mi-am luat si eu de curand,nu am stiut ce este mai bun asa ca am luat knitpro si unele de la Lidl, si intr-adevar knitpro isi face banutii. Si eu vreau sa invat sa fac sosete, momentan vreau sa ma apuc de o vesta ptr cel mic...sa vedem ce o sa iasa ..hahaha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si knitpro sunt f bune, mi-am comandat si eu knitpro karbonz, dar o sa le primesc dupa 15 febr.
      Spor la vestuta, sa ne arati cum ti-a iesit!

      Ștergere
  3. Ce frumos Irina!Sa inteleg ca asta este "coltisorul " tau?Foarte frumos!!!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ma satur niciodata de admirat si de lucrat sosete, insa mi-au ramas ochii la cescuta cu panselute.

    Trebuie sa incerc si eu ceaiul de portocale ca prea il lauda toata lumea. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la perechea asta vreau sa fac calcaiul cu triunghiul acela lateral. Sa vad daca imi iese :)

      Ștergere
  5. Musai sa ma apuc si eu de sosete, sunt foarte frumoase, mai ales ca aceste fire imi sunt foarte la indemana ;)) Mi se pare ca prin metoda aceasta pe care o folosesti tu merge iute lucrul! Eu lucram cu andrele de sosete, chiar o sa fac un test sa vad ce metoda merge mai repede.
    Spor la lucru Irina!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, eu nu pot compara ca n-am lucrat decat asa, dar eu cred ca asa e mai spornic. Spor si tie!

      Ștergere
  6. Irina, îmi plac mult inimioarele cu care exprimi părerea despre articol ! Cum le faci ? Mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere
  7. Alte sosete frumoase! Cand termini ar trebuie sa faci un mozaic cu toate, sa le vedem una langa alta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, sper sa ammacar 12 perechi la sf de an si o sa fac anul in sosete :))

      Ștergere
  8. Foarte frumos aranjamentul biroului! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Draga Irina, am ratacit locul unde am vazut linkul de unde iei firele de tricotat, era un link pe facebook si firele erau in general in degrade. Ma poti ajuta, te rog? Multumesc. In alta ordine de idei, spor la toate lucrurile frumoase pe care le faci pentru familie, ma inspiri. Ena

    RăspundețiȘtergere
  10. insanatosire grabnica! Va doresc la toata familia sa fiti sanatosi cum e familia mea!

    Si eu ador culoarea la ata de tricotat, arata a zmeurica! apetisanta. Si ca si tine, am remarcat ca niste andrele bune( si nu neaparat scumpe, dar am andrelele noi care nu sunt jupite/zgariate vor aluneca mai bine) fac diferenta intre un lucrat ok si un lucrat mult mai cu spor!

    Cu ceaiurile, eu am descoperit apa fierbinte cu...felii de portocale/lamai (si miere, dupa gust) - ador asta. Mai adaug ceva plante culese din vara, acum insa am terminat tot stocul de codite de cirese, florile de salcam (ceaiul nu miroase a salcam dar gustul este placut), macese, ceva menta uscata din recolta din ghivecel etc. asa ca raman la fructe goji cu felii de lamaie/portocala. La anul voi recolta mai mult ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumim!nici noi n-am prea avut probleme pana anul asta.Am inteles ca au circulat niste virusi mai agresivi, foarte multi apropiati au fost bolnavi.

      o sa incerc si eu feliile de portocala in ceai, multumesc pentru idee!

      Ștergere
  11. Draga Irina
    Te rog sa ne spui unde ai comandat andrelele. As vrea sa incerc si eu o pereche de sosete. Mi-au placut articolele tale despre homeschooling dar nu ai mai postat nimic recent. Multumim frumos pentru ideile impartasite

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.