marți, 24 noiembrie 2015

Supa-crema de dovleac




...delicioasa si foarte simplu de facut!
Eu cumpar toamna dovleac, il coc, curat miezul de pe coaja, il maruntesc si il pun la congelator. Supa-crema o fac cu dovleac copt.
In oala-minune (eu o folosesc mult, ca se fierbe totul mai repede) pun vreo 4 cepe, morcov, telina, patrunjel si pastarnac radacina - curatate si taiate bucati. Adaug cateva linguri de bulion sau cateva rosii curate de pielita . Pun apa in functie de cantitatea de legume si sare, cimbru, chimion, nucsoara- dupa gust. Fierb pana se inmoaie legumele (vreo 15-20 min la oala minune). Deschid oala, adaug dovleacul copt, mai dau cateva clocote si cand se racoreste putin o pasez cu mixerul vertical.
O servesc cu crutoane (le fac la cuptor, cu ulei de masline si ierburi aromate).
 Dupa gust,  fiecare isi poate adauga  ulei de masline, sau smantana, ori o bucatica de unt.


13 comentarii:

  1. fiecare cu reţeta sa, care de care mai gustoasă ! mulţumesc pentru reţetă ! noi am curăţat dovleacul, l-am dat prin răzătoare şi l-am pregătit cu zahăr şi scorţişoară, puţin ulei, pe foc...
    cu drag, o seară plăcută !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. interesant, asa nu am incercat!eu il prefer copt, parca ii scoate mai bine aroma si dulceata in evidenta.

      Ștergere
  2. Cred ca este foarte gustoasa. Multumesc pentru reteta!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce sa zic, noua ne place :). Dar depinde si de gusturile fiecaruia.
      O seara frumoasa si tie!

      Ștergere
  3. Citind postarea anterioara cu meniul, chiar ma intrebam cum e supa crema de dovleac...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu fac supele-crema la fel, difera doar leguma predominanta. Am facut si supa-crema de fasole, e foarte buna. Au succes la noi in casa, nu face nimeni mofturi la ele. Si fiindca sunt f usor de facut si dietetice, ca n-au prajeli sau uleiuri incalzite, le am in meniu aproape permanent.

      Ștergere
  4. Și eu fac des supe cremă, dar cam aceleași. De ciuperci, linte, gulie, broccoli sau roșii sunt cele mai apreciate. :) Săptămâna asta am în plan o supă cremă de conopidă. De dovleac nu ne place, nici de cartof dulce, nici cu mulți morcovi. Așa am dedus că supele ușor dulci n-au succes la noi.
    În schimb dovleac copt am mânca zilnic. Și cartofi dulci copți la fel. Fiecare cu gusturile lui. :)

    Bine că mi-a amintit să mai fac crutoane. Ioan e mare amator. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. V-am descoperit în Ziarul Lumina (22 noiembrie 2015, Jurnal de familie creștină).
    ,,Să fii cât de bun poți și să fii mereu în acord cu voia lui Dumnezeu...” - am citat din interviul din ZL.
    Vă invidiez că îl citiți pe Sfântul Teofan Zăvorâtul... și eu nu!
    O să-l caut, mai ales că suntem în vremea postului, și o să-l citesc și eu.
    Felicitări pentru ceea ce postați aici.
    Toate cele bune și spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. n-aveti de ce sa ma invidiati, eu va urez spor la citit :). Gasiti cartile lui la Libraria Sophia.
      Va doresc numai bine si va mai astept aici :)

      Ștergere
  6. Ce bine suna, eu fac diferit.
    Cum coci dovleacul ras? In rest, eu mananc natur supa crema de dovleac, dar colocatarii pun somon fume.

    Supele mele creme acopera cate un igredient neacceptat dar valoros: prazul e peste tot prin cea de rosii; in cea de cartofi (am ciuperci sst), de ardei si morcovi (si ciuperci, sst, da? ); de telina cu praz; de linte e fix mancare de linte blenduita etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu tai dovleacul felii si il coc la cuptor, nu il rad inainte.
      eu nu prea folosesc prazul la gatit

      Ștergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.

♥ Translate