sâmbătă, aprilie 02, 2016

Mozaicul lunii { martie 2016 }

Sper ca n-ati uitat de mozaicul lunii !
Sa povestim cum a fost luna martie pentru 
 noi, in cateva imagini si cuvinte...
 

Nu-mi amintesc sa mai fi fost un martie asa de calduros, cel putin nu in ultimii ani.Pe 15 martie pomii deja erau infloriti.Au inflorit zambile, narcise, lalele, au inverzit toti pomisorii.Pot spune ca primavara ne-a luat prin surprindere? :)). Caisii nostri au inflorit pentru prima oara, sunt curioasa daca o sa produca si fructe, nu doar flori.
De gradina nu ne-am apucat inca, in schimb avem mai multe gaini fata de anul trecut.Am cumparat gaini ,,reformate" - fermele de gaini vand puicutele de un an-doi, considerand ca sunt epuizate.Si ii inteleg, avand in vedere cum arata, saracele- palide, slabanoage, fara prea multe pene si cu ditamai ghearele, din cauza ca n-au scurmat niciodata.Pretul e bun , 5-6 lei bucata, si dupa doua-trei luni de viata in aer liber se transforma in gaini de toata frumusetea. Am pus si oua la closca, sa vedem ce-o iesi.Oricum, varianta cu gainile reformate mi se pare mult mai buna.
In rest - rutina obisnuita.
Pentru voi cum a fost luna martie?







15 comentarii:

  1. Hmm, aş zice că martie a fost mai rece decât de obicei, "explozia pomilor fiind rezultatul căldurii din februarie, căci luna februarie a fost declarată cea mai caldă lună (februarie) din istoria măsurătorilor meteorologice. Practic, că aşa e cel mai bine de descris, noi am consumat mai multe lemne în martie decât în februarie. Şi livada mea, mândreţea de caişi şi piersici, a avut de suferit, florile au stârpit din cauza brumei, de-acum punând ochii doar pe peri, meri şi pruni care-s gata să înflorească, dar şi pe cei dou cireşi care deja sunt pe rod destul de bine. Şi gutuiul e plin, dar tare mi-e frică să nu mai vină vreo brumă.
    Nu ştiu în ce zonă stai tu, dar la noi (zona Titu), destul de aproape de Bucureşti, găinile din halele de avicola se vând mai ieftin, uneori chiar cu 1-2 lei bucata, dar nu-ş "reformate", ci reşapate. :)))))
    Zi faină să fie la voi şi un aprilie cu spor în cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ati consumat mai multe fiindca martie a fost mai lunga?noi cred ca am avut consumul cam la fel, ca am dat drumul la centrala mai mult noaptea, si de vreo trei zile am inchis-o de tot.
    N-am luat gainile direct de la ferma, probabil acolo sunt mai ieftine- le cumpar de la cineva care le aduce de-acolo.Am luat si anul trecut o serie si am fost multumita, nu s-au imbolnavit si fac oua destule.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noaptea dăm şi noi drumul centralei, de cum a ieşit munca în curte mai bine, cum nu stă nimeni în casă, nu mai e nevoie de foc. Cum a fost vremea ieri şi alaltăieri nici gând de căldură, n-am mai fi dormit bine, căci nici prea cald nu e bine.
      Cu găinile am lăsat-o mai moale, căci în perioada posturilor n-am nevoie de ele :))), iar în restul timpului apelăm la ajutoare (părinţi) că-s doar la câţiva km de noi. În schimb nu renunţ la grădină şi solar, legumele nu ne lipsesc niciodată, fie că-s proaspete (vară şi toamnă) fie din cămară, toate-s de la noi din grădină.
      Cu ouăle e altă istorie, când e perioadă de frupt mănânc destul de multe (nu-i laudă, ştiu), dar îmi place tare mult să fac jumări de ouă, cu brânză şi mărar, poate şi cu ceva juncă prin ele, sunt tare bune cu ceapă şi mămăligă.

      Ștergere
    2. recent am citit ca se pot consuma 1-3 oua pe zi fara probleme, limitarea la 2-3 oua pe saptamana neavand un fundament stiintific.Avand in vedere ca tineti si post ma gandesc ca pueti manca fara grija in restul timpului, mai ales ca sunt bio :).
      Noi nu avem teren prea mult, gradina e mai mult asa, de-o salata vara :)).

      Ștergere
    3. Irina, ahhh, 3-4 ouă pe zi, adică vreo 15 pe săptămână, ceea ce după unii e prea mult. E drept, analizele medicale (toate, indiferent de când le-am făcut) sunt perfecte. E drept, cei 4000 mp de curte şi grădină necesită muncă, nu-mi stau mâinile şi picioarele de cum începe treaba primăvara şi până toamna târziu, asta, desigur, dacă nu pun la socoteală că slujba-i slujbă, că merg şi la şcoală şi că mai am ceva parteneriate şi proiecte cu tinerii, fără a mai pune la socoteală faptul că în ultimii 10 ani am tot fost pe schele cu biserica ce am terminat-o. Aş zice că mie chiar mi se recomandă supliment de mâncare, că nu stau locului decât foarte rar. Şi mă opresc aici, că m-am lăudat destul şi-ţi stric frumuseţe de mozaic cu vorbele mele.

      Ștergere
    4. e bine ca aveti un stil de viata activ. Paradoxal, eu simt ca ma misc mai putin aici la tara, fata de oras.Drumuri pe care acolo le faceam pe jos aici trebuie sa le fac cu masina :)

      Ștergere
  3. Foarte friguroasa in zona noastra...avem 3 zile de cand a inflorit copacul din curte, corcodus.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. de asta imi place mie la campie :)). Mi-ar place sa ma mut undeva unde e vara mereu

      Ștergere
  4. mai rece decat febroarie, sa zic asa :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :) Ce frumoasa e imaginea cu gainile prin iarba:) si ce narcise frumoase aveti! Am si eu una singura si am admirat-o si pozat-o ca pe un diamant:). Noi am avut o luna martie grea dar minunata:). Sanatate si bucurie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am unele care merg pe al doilea an si unele puse in toamna trecuta.Sa-ti pui in toamna, neaparat :)

      Ștergere
  6. Multumesc pentru frumosul tau si pentru gazduire ! Cu admiratie , Gabita !

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumoase flori ai pus! Iar gainusele sunt tare simpatice.
    Si par deja intremate de o viata mai normala.
    Iti multumesc pentru gazduirea mozaicului si iti urez cu drag o primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce primavara frumoasa e la Bucuresti! Sa vedem si micii puisori luna urmatoare! :) cu drag, Ioana

    RăspundețiȘtergere

♥ ♥ ♥ Lasa un gand frumos! ♥ ♥ ♥
Comentariile anonime sau facute in scop publicitar vor fi sterse.